• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu nas "pojeli", niti će: Zvezda ide na pobjedu, Deki ne bi bio u koži Partizana!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ne znam kako bih se osjećao da imam devet bodova manje", rekao je trener Zvezde pred 164. "vječiti" derbi.

 vjeciti derbi zvezda partizan dejan stankovic Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u "vječiti" derbi ulazi sa velikom zalihom od devet bodova ispred Partizana, ali navijači žele i pobjedu nad najvećim rivalom kako bi sezona bila potpuno uspješna.

Toga je svjestan i Dejan Stanković koji kao trener nije imao uspjeha sa crno-bijelima i u dosadašnja tri duela upisao je dva remija i poraz, tako da će u srijedu (18.00) zajedno sa svojim igračima učiniti sve da obraduje navijače.

U izjavi pred meč istakao je da je pored prezimljavanja u Evropi - za njega drugi cilj "dupla kruna", kao i da će sve učiniti da do toga dođe.

"Lijepo je pobijediti u derbiju, spremni smo da odigramo pravu utakmicu i da pobijedimo. Svjesni smo da imamo 'meč loptu' kod kuće, želimo da nastavimo pobjednički niz i Crvena zvezda, barem od kako sam ja trener, uvijek ide na pobjedu. Bićemo organizovani, inteligentni, čvrsti, ali derbi je nepredvidiv i težak za prognoziranje", rekao je Dejan Stanković.

Istakao je da će Milunović trenirao i da će biti na raspolaganju, dodao je da sa Kangom ne postoji problem, pa je na "slatkim mukama" kada je u pitanju odabir tima.

"Imam slatke muke što se tiče svih pozicija u timu. Svi igrači su mi na raspolaganju, do meča ima još 24 časa, slažemo kockice i 'namještamo' glavu za ono što nas čeka sutra. Igramo kod kuće i u takvom slučaju uvijek idemo na pobjedu. Derbi je težak za prognozu i zbog toga moramo biti pribrani, znati šta radimo, ali i poštovati igru i protivnika. Ne plašimo se nikog, i spremamo se dobro. Ovo je istorija, nešto na šta je Srbija ponosna", rekao je Stanković i dodao:

"Mi čuvamo i respektujemo ovu utakmicu".

O Partizanu je istakao da se oba tima odlično poznaju i da "nije siguran da može da bude iznenađenja", pošto oko 12-13 igrača "kruži" oko startne postave.

Izvor: MN PRESS

"Ono što krasi Partizan to su kontre, odsjecanje lopte na sredini i direktna igra. Rade dobro, uspjevaju sebi da naprave prostor pred kraj i ne idu u visok presing, jer imaju brze napadače. Što se tiče Zdjelara i Šćekića, oni su dobri igrači koji pružaju stabilnost i ravnotežu, ali nisam siguran da će početi sutra.Na nama je da pokažemo da nas nisu 'pojeli', niti da to mogu da urade. Iz prošlih utakmica nam ostaje iskustvo, ali čekam nove izazove. Nadam se da će biti golova, ali ne u našoj mreži. Što se tiče bodovne prednosti, ne znam da li oni imaju nešto da izgube ili ne. Ne znam kako bih se osjećao da imam devet bodova manje", rekao je Stanković i poručio:

"Mi u svakom slučaju ne kalkulišemo, a mislim da su i oni svjesni toga da je derbi uvijek za pobijediti".

Siguran je Stanković da će njegova ekipa "biti prava", a da će igračima nedostajati navijači koji su uvijek 12. igrač u derbiju. Trener crveno-bijelih dodaje i da pobjeda u derbiju i 12 bodova prednosti ne garantuju titulu, ali bi svakako put bio otvoren ka njoj.

Osvrnuo se Stanković i na prethodne derbije u koje je Zvezda ulazila kao favorit, ali često nije odavala takav utisak na terenu.

"Ljudi moraju da budu svjesni da mi spremamo 55 utakmica u sezoni, a ne samo dvije. Pripremamo čitav ciklus, imamo cilj i detaljno radimo sve utakmice, a ne samo derbije. Opet kažem, ne gledam u prošlost. Sutra ćemo uraditi sve da svi koji budu gledali utakmicu uživaju u fudbalu. Naravno, biće i taktike i nadmudrivanja. Pobjeda od 1:0 i od 3:0 nosi isti broj bodova. Mnogo puta sam govorio o tome. Cilj nam je jasan, svaki derbi piše istoriju i poseban je na svoj način".

Nije bilo "zapaljivih" izjava pred derbi?

"Ne trošimo energiju na stvari koje ne mogu da utiču na igru. Treba da se koncentrišemo da budemo grupa koja želi pobjedu, ostalo me ne zanima", zaključio je Stanković.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC