• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi je rekao - daćemo Partizanu 5 komada: Odmah je "zakuvao" s crno-bijelima!

Autor 000

O utakmici Kroacija - Partizan koja i danas boli navijače "valjka".

 edin mujcin kroacija partizan robert prosinecki  Izvor: MN PRESS

Prošle su skoro 24 godine od duela Partizana i Dinama, odnosno Kroacije kako se tada zvao klub, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je bio i ostao jedini okršaj timova iz "velike četvorke" od raspada Jugoslavije i velike lige.

Crno-bijeli su dobili prvi meč u Beogradu 1:0, ali su potom na "Maksimiru" doživjeli jedan od težih poraza u istoriji pošto je Kroacija slavila čak 5:0.

Tada je trener hrvatskog tima Marijan Vlak napravio iznenađenje i "pretumbao" je tim tako da je od starta zaigrao Edin Mujčin, čuveni fudbaler "modrih", koji je u revanšu namjestio dva gola, pa se u razgovoru za "Gol" prisjetio duela sa Partizanom.

"U Beogradu nisam ni igrao, bio sam na klupi. Trebalo je da dobijemo pet razlike, mi izgubimo 1:0. Na kraju samo u Zagrebu slavili 5:0. Ma, odigrali smo super, imali smo i sreće, a atmosfera je bila za prepričavanje", sjetio se Edin Mujčin i dodao da mu je to jedna od najboljih utakmica u karijeri, ali da bi ipak u prvi plan stavio Roberta Prosinečkog i Silvija Marića.

Posebno se divio Robiju, legendi Crvene zvezde, koji je nakon epizoda u Španiji gdje je igrao za Real Madrid i Barselonu stigao u Zagreb.

Dragan Isailović i Stjepan Tomas.
Izvor: MN PRESS

"Sjećam se da su on i Mara (Silvio Marić prim. aut.) nakon poraza u Beogradu govorili da ćemo i zabiti pet komada u Zagrebu. To je živa istina. Sjećate li se nekoliko uvodnih minuta gdje je Robi odmah zakuvao s njihovim igračima, odmah je tenzije digao do neba. Tu su se i oni malo stisnuli", nahvalio je čuvenog fudbalera Edin Mujčin.

"Robi je imao iskustvo igranja velikih utakmica, tako da nam je s time puno pomogao. Podigao nam je samopouzdanje i dao vjeru da možemo".

(MONDO/Gol.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC