• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 crvena zvezda partizan uživo
 crvena zvezda partizan uživo

Zvezda na korak od titule - Partizan "pao" posle 2 godine: Nebeski skok Ivanića i magična odbrana Borjana za pobedu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Mirko Ivanić i Milan Borjan ključni igrači pobede Zvezde koja ih vodi na +12 u odnosu na Partizan.

 crvena zvezda partizan uživo Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je na korak od četvrte uzastopne titule!

Sjajni tim Dejana Stankovića je sa nova tri boda pobegao "večitom" rivalu na velikih 12 koraka prednosti na osam kola do kraja, što kada pogledamo formu Zvezde deluje kao nemoguća misija. za Aleksandra Stanojevića.

Zvezda je pobedila crno-bele posle dve godine zahvaljujući najboljem igraču tima cele sezone Mirku Ivaniću, ali i odličnom golmanu Milanu Borjanu koji je u finišu skinuo zicer.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Nije se snašla Zvezda u prvom poluvremenu, Stanković je morao da izvede čudan tim uslovljen "bonusima" i strancima, Partizan je to osetio i napao je od samog starta. Bili su opasniji crno-beli posebno preko Jovića i Holendera koji je pogodio prečku, dok je Zvezda na drugoj strani zapretila nakon jedine saradnje Kataija i Ivanića u prvom delu meča.

Tada je Nikolić bio u gol šansi, "skinuo" mu je gol Stojković, da bi Stanković promenama na pauzi i uvođenjem Kange i Falćinelija podigao nivo igre svog tima.

Jedini gol na meču videli smo u 58. minutu kada je Ivanić fantastično skočio na prvoj stativi i savladao Vladimira Stojkovića, što je ko zna koji put od dolaska Stankovića da je prekid doneo veliku prednost Zvezdi.

Od tada mnogo nervoze, ružnih startova i čarki na terenu, "zapalili" su se i treneri što je razumljivo, a kako se meč bližio kraju tako je Partizan igrao sve ofanzivnije i ofanzivnije.

To im se umalo vratilo u 88. minutu kada je Suma izbio pred Borjana, ali kapiten je opet sačuvao Zvezdu.

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 88. Gobeljić) - Sanogo, Petrović (od 46. Falćineli, od 88. Pavkov), Nikolić (od 46. Kanga) - Ivanić, Katai (od 73. Srnić) i Ben.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Vujačić, Marković, Obradović - Šćekić, Zdjelar (od 70. Jojić) - Asano, Natho (od 58. Suma), Jović (od 46. L. Marković) - Holender (od 88. F. Stevanović).

Utakmicu je sudio Novak Simović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:57

90+5' - KRAJ!

Crvena zvezda je prvi put od 2019. godine pobedila Partizan. Strelac za pobedu od 1:0 bio je Mirko Ivanić u 58. minutu, a sa nova tri boda Zvezda je otišla na +12!

Tako su veoma blizu nove titule!

19:53

Pet minuta nadoknade.

19:53

90' - Kontra!

Krenula je Zvezda sa dvojicom, ali neverovatni Asano zaustavlja.

19:52

89' - SUMA!

Nestvarna šansa za Sumu, predriblao je Degeneka i gađao levi ugao gola Borjana, ali skida tu šansu kapiten Zvezde.

19:49

Ostao je na travi Falćineli, morala je i lekarska ekipa da uđe. Nagazio ga je Miljković i za to dobio žuti karton.

Ušao je Pavkov umesto Italijana, a Gobeljić menja Rodića.

19:44

81' - Sanogo!

Defanzivni vezista zgazio je Obradovića pre kornera, pa je bek Partizana ostao na travi.

19:41

78' - Novi žuti!

Morao je Milunović da ruši Sejdubu Sumu koji je krenuo u prodor, trojica od četvorice igrača Zvezde u odbrani imaju karton.

19:37

75' - NOVA FRKA!

Sanogo na travi, udario ga je Suma, skočili su svi na gomilu, sudija razdvaja!

Za sada je Simović veoma miran, pokazao je žute kartone Sumi i Degeneku, zbog prigovora, ali deluje da se neće zaustaviti na ovome.

Mnogo nervoze na sve strane.

19:36

73' - Frka!

Lazar Marković dobija žuti karton zbog prigovora, skočio je s klupe i Aleksandar Stanojević na sudiju Novaka Simovića, ali polako se smiruje sve.

Slavoljub Srnić menja Aleksandra Kataija.

19:33

70' - Ivanić!

Odbila se lopta "četvorki" Zvezde posle lošeg prekida Kataija, izblokiran je i on, ponovo je probao Katai, ali i to je bilo loše...

Jojić menja Zdjelara.

19:30

66' - Suma!

Dobra pozicija za Gvinejca sa nekih 20 metara od gola, dugo se čekalo da izvede prekid, ali je pogodio samo jednog igrača Zvezde u glavu. 

U nastavku bez opasnosti...

19:25

BAKLJE?!

Na utakmici na kojoj nema navijača sada su upaljene baklje koje su "zacrvenele" polovinu Crvene zvezde.

19:20

57' - GOOOL! 1:0! IVANIĆ!

Zvezda vodi 1:0 na "Marakani"!

Majstorski skok Ivanića na prvoj stativu, nisu ga dobro čuvali igrači Partizana, pa najbolji igrač Zvezde ove sezone na sada već karakterističan način postiže novi gol.

Moraju crno-beli da jure rivala, ulazi odmah Suma umesto Natha.

19:17

54' - Asano!

Japanac je predriblao Rodića, i to na desnoj strani, pošto se nije dobro postavila odbrana Zvezde, ali šut ide pravo u Borjana.

19:15

52' - Preti Zvezda!

Zanimljiv napad, Katai je sada na levoj strani, krenuo je u kazneni prostor i onda odložio povratnu za Bena, napadač sa Komora je u prijemu podigao uvis, odmah šutirao, ali bez uspeha.

19:07

TRI PROMENE!

Izveo je odmah "bonuse" Dejan Stanković - izlaze Nikolić i Petrović, a na terenu su Falćineli i Kanga, dok je promena i u Partizanu. Mladog Jovića menja Lazar Marković.

18:50

Kraj prvog poluvremena, počelo je loše, ali gledali smo posle toga veliku borbu na terenu, po šansa na obe strane, ali bez golova za sada!

18:47

42' - JOVIĆ!

Prošao je mladi talenat Partizana po levoj strani, vratio za Natha, potom je Jović opet napao, ali interveniše Borjan ispred njega... Ostao je Jović i na travi.

Šansa za Nemanju Jovića u derbiju
Izvor: YouTube/TV Arena sport

18:46

41' - PREČKA!

Sevnula je kontra Partizana posle brzog kornera Crvene zvezde, pukla je odbrana domaćina, dobro je napao Asano, gurnuo za Holendera koji je tukao iz prve - i prečka!

U međuvremenu žuti karton za Sanoga zbog faula nad Jovićem.

Najbolja prilika za Partizan.
Izvor: YouTube/Arena sport

18:45

41' - Ben!

Dva kiksa odbrane Partizana, vrebao je Ben, ali nije uspeo da napravi prednost.

18:42

37' - Žuti za Stankovića!

Burno protestuje od početka meča, sada Simović nije mogao više da trpi, tako da je arbitar iz Lovćenca prišao i kaznio ga.

18:38

33' - NIKOLIĆ!

Najbolja akcija na meču do sada, prešao je Ivanić na desnu stranu i odlično sarađivao sa Kataijem, stigla je povratna do Nikolića koji je driblingom osvojio prostor za šut pored Miljkovića i - odbranio mu je Stojković!

Odlična akcija, ali Stojković sjajan.
Izvor: YouTube/Arena sport

18:31

27' - Asano!

Ovo je bilo znatno opasnije, posle kornera je stigla do njega na 18 metara, šutirao je i ona se odbila od jednog igrača, promenila smer, ali nije išla u Borjana.

18:30

26' - Natho!

Pogodio je živi zid, nije to bilo naročito opasno po Zvezdu.

18:29

25' - Prekršaj na 17 metara!

Lepo se Holender u prijemu oslobodio Degeneka i morao je štoper Zvezde da ga ruši...

18:25

21' - Katai!

Najopasnija situacija do sada, pritisak Zvezde i osvojena lopta koja je došla do Kataija, oprobao je udarac iskosa sa desne strane, ali pravo u Stojkovića.

Išao je i Ben na loptu, ali nije uspeo da promeni pravac...

18:22

18' - Prilika za Partizan!

Okliznuo se Milunović, probao je da centrira Holender na drugu stativu za Jovića, ali skida to u poslednjem trenutku jedan odbrambeni igrač Zvezde.

Posle kornera boksuje Borjan, pravo na nogu Asanu, uhvatio je Japanc udarac iz prve, ali preko gola!

18:17

13' - Sada žuti!

Treći faul Rodića u dva minuta, pokupio je po nogama Miljkovića, sada sudija Simović nije imao izbora i morao je da ga kazni.

Izvor: MN PRESS

18:16

12' - Prva bura!

Rodić je napravio faul nad Asanom, sudija Simović smiruje situaciju. Nije želeo odmah da pokaže žuti karton, umirio je i trenere.

18:13

9' - Vujačić!

Prva šansa za Partizan posle prekida, centaršut Natha sa levog boka, išao je na loptu Vujačić, ali "skida" je Degenek i šalje u korner.

Opet je skočio Vujačić, ali išlo je to previsoko preko gola.

18:10

5' - Mirno za sada!

Zvezda više drži loptu u nogama, Partizan pravi dobar pritisak i u nekoliko navrata su uspeli da otvore polukontru, ali nije se to završavalo naročito opasno.

18:05

1' - Počinje derbi!

Želimo sreću i Zvezdi i Partizanu, pa neka pobedi bolji. Samo nek je dobrog fudbala!

Čuju se zvižduci iz loža, iako nema navijača na meču.

18:02

Igrači i sudije su izašli u specijalnim majicama - "Bez barijera", kao podršku Beogradskom maratonu. Maraton će se održati 16. maja.

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

17:56

Igrači polako izlaze na teren, nadamo se dobrom meču!

17:46

Poslednji poziv za anketu!

17:44

GRAFIČKI PRIKAZ!

17:09

IZNENAĐENJA U SASTAVIMA?

U odnosu na najavljene sastave, Stanojević i Stanković su napravili po jedno iznenađenje.

Saša Zdjelar će početi derbi, uprkos tome što ga muči forma posle korona virusa, pre svega jer dobro pamtimo kako igra susrete protiv Zvezde. Tako je na klupi ostao Miloš Jojić za koga se očekivalo da će biti među starterima.

Kod Zvezde je Njegoš Petrović malo iznenađenje, činiće trio na sredini terena sa Sanogom i Nikolićem, a po bokovima očekujemo Kataija i Ivanića.

Napad će predvoditi El Fardu Ben.

Izvor: MN PRESS

17:05

DEKI PRED DERBI!

"Radi se na samopouzdanju, priči, automatizmu i dobroj igri, kao i malim detaljima, kad ti glava bude mirna i kad si spreman da odradiš sve što smo zamislili - i kada nema straha, odnosno pretvori se u snagu - momci će ići na pobedu. Derbi je čudan, nikad ne znaš šta će da donese, moramo da budemo pravi. Idemo na pobedu!", rekao je za TV Arena Sport trener Zvezde.

Nema tenzija?

"Mi se spremamo, radili smo dosta za ovu utakmicu i mislimo samo o nama. Zašto bismo trošili energiju na stvari koje ne utiču na nas? Svesni smo gde smo, šta smo uradili ove godine, težimo da budemo bolji".

Raspored?

"Cilj je da se uzme titula, kako ćemo doći - ne zanima me. Da li je lepo, ružno, kako god... Nemamo to opterećenje".

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

17:00

OPROŠTAJ OD TOZOVCA!

Naš čuveni pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je pre derbija, a navijači Crvene zvezde, za koju je i sam navijao, ostavili su poruku na istoku.

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

16:58

Na klupi Partizana su Popović, Pavlović, Živković, Suma, Ostojić, Štulić, Jojić, Marković, Urošević, Stevanović i Smiljanić.

16:57

Na klupi Zvezde ostali su Popović, Pankov, Kanga, Pavkov, Falćineli, Gavrić, Srnić, Gobeljić, Vukanović i Krstović.

U protokolu nema najskupljeg stranca koji je došao ove zime Filipa Falka.

16:53

SASTAVI!

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Petrović, Nikolić - Ivanić, Katai i Ben.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Vujačić, Marković, Obradović - Šćekić, Zdjelar - Asano, Natho, Jović - Holender.

16:39

STANOJEVIĆ NIJE SPAVAO!

"Lep osećaj, uzbuđen sam i počastvovan što učestvujem u ovakvom događaju, posebna emocija, čast je biti deo spektakla", rekao je Stanojević.

"Noćas nisam spavao, imao sam razmišljanja i nedoumica, a obično dobro spavam".

Kakav će se fudbal igrati?

"U dobroj smo formi i jedni i drugi, ali ne možemo da kalkulišemo, napa pobeda samo igra i moramo biti realni. Probaćemo, videćemo, možda bude izgledalo kao da kalkulišemo, ali moramo da pobedimo... Rekao sam im - hajde da vidimo šta nam treba da se borimo za titulu", zaključio je trener Partizana u izjavi za Arenu.

16:37

JAVIO SE I ON!

Već duže vreme spekuliše se da je Aleksandar Dragović meta broj jedan za Zvezdu na leto, a koliko reprezentativac Austrije voli crveno-bele pokazuju i njegove poruke podrške na Instagramu. Novima je ponovo raspalio maštu navijača!

Izvor: Instagram/dragovic6

16:32

Šest članova Upravnog odbora Partizana biće gosti u VIP loži stadiona "Rajko Mitić", rečeno je na Areni Sport.

16:29

Zvanični sastavi uskoro!

Izvor: MN PRESS

16:29

Ponovo je počeo da pada sneg u Beogradu, ali to je bilo samo kratkotrajno. Deluje da će se meč odigrati u normalnim uslovima.

15:28

IGRALO SE PO SNEGU!

U najavi utakmice zapitali smo se da li se ikada desilo da se "večiti" derbi igrao po snegu u aprilu, a verovali ili ne - jeste.

Bilo je to pre 24 godine kada je u nastavku meča iznenadio sve aktere...

Pristetite se tog meča!

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

15:26

A ŠTA KAŽE STANKOVIĆ?

Osvrnuo se "Mister" i na situaciju sa Kangom...

14:55

ŠTA KAŽE STANOJEVIĆ?

Poslušajte izjavu trenera Partizana pred "večiti" derbi.

13:48

ANKETA!

Da vas čujemo, koliko ste dobri prognozeri...

13:30

KO IGRA ZA PARTIZAN?

Stanojević je takođe bio u dilemi na nekim pozicijama, ali najverovatnije će Partizan krenuti na derbi sa sledećih 11 igrača:

PARTIZAN: V. Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Jojić - Asano, Natho, Jović - Holender.

13:29

KO ĆE IGRATI ZA ZVEZDU?

Imao je Stanković dosta dilema kako da uklopi strance i "bonus" fudbalere, pošto se poklapaju na nekim pozicijama, ali ovo je najverovatniji sastav Crvene zvezde.

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Nikolić - Gavrić, Ivanić, Katai - Ben.

13:27

FORMA?

I Zvezda i Partizan su u neverovatnim pobedničkim serijama, vezali su 17. uzastopnih trijumfa u Superligi, pa bi to u perspektivi trebalo da znači ofanzivan i uzbudljiv derbi...

Pogled na tabelu govori da Zvezda može opuštenije da uđe u meč pošto ima devet bodova prednosti, pa bi pitanje šampiona praktično bilo rešeno ako trijumfuju. S druge strane, crno-beli samo pobedom mogu da se vrate u trku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

13:13

SNEG?

Neočekivane snežne padavine u aprilu iznenadile su sve, pa je tako "Marakana" na dan derbija osvanula pod belim pokrivačem. Ubrzo su radnici prionuli na posao i rešili problem, a videćemo da li je teren ostao u perfektnom stanju.

Vreme je nestabilno, ne bi bilo iznenađenje da sneg ponovo počne da veje, a pamtimo i mnoge derbije koji su se igrali u takvim uslovima, ali u aprilu? Teško...

Izvor: FK Crvena zvezda

13:07

KO SUDI?

Arbitar današnje utakmice Crvena zvezda - Partizan biće Novak Simović iz Lovćenca.

Njemu je to peti put da vodi mečeve najvećih srpskih klubova. Za sada bolji skor imaju crno-beli koji su dvaput slavili u Kupu Srbije, jednom su trijumfovali crveno-beli (2:1), dok je poslednji susret završen bez pobednika.

Simoviću će očekivano pomagati najbolji srpski "mahači" Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok je Miloš Đorđić četvrti arbitar.

Za delegata je delegiran Časlav Lukić, dok je posmatrač suđenja Boško Jovanetić.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

12:56

Dobro došli u MONDO live!

Još samo pet sati do derbija! Tačno u 18 časova gledaćemo Crvena zvezda - Partizan, po 164. put u domaćem prvenstvu. Ostanite uz MONDO, pratićemo prenos najveće utakmice srpskog fudbala uživo iz minuta u minut.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

UKRATKO

  • Zvezda - Partizan 1:0
  • ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 88. Gobeljić) - Sanogo, Petrović (od 46. Falćineli, od 88. Pavkov), Nikolić (od 46. Kanga) - Ivanić, Katai (od 73. Srnić) i Ben.
  • PARTIZAN: Stojković - Miljković, Vujačić, Marković, Obradović - Šćekić, Zdjelar (od 70. Jojić) - Asano, Natho (od 58. Suma), Jović (od 46. L. Marković) - Holender (od 88. F. Stevanović).
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije