• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravili ste kakav je majstor bio ''pravi'' Ronaldo? Uništio je Junajted i obeležio najbolji meč Lige šampiona (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kakva je to noć bila za brazilskog asa.

 mancester-junajted-real-madrid-na-danasnji-dan-ronaldo-nazario-de-lima-old-traford Izvor: Twitter/ChampionsLeague/printscreen

Kako je lagano fudbal igrao Ronaldo Luis Nazario de Lima... Čovek čiju su karijeru obeležile povrede kolena danas važi za jednu od fudbalskih ikona, a zamislite samo kakva bi to karijera bila da je celog života bio zdrav i spreman za fudbal!

Možda će vas zanimati

Jedan od svojih najboljih mečeva odigrao je na današnji dan, u okviru Lige šampiona. Onaj ambiciozni projekat Galaktikosa Florentina Pereza, koji je imao malo više uspeha od Superlige Evrope, gostovao je Mančester junajtedu. Na Old Trafordu zaplesao je brazilski majstor fudbala.

Madriđani su imali prednost 3:1 iz prvog meča, a tri pogotka Ronalda u revanšu bili su dovoljni za prolaz u polufinale Lige šampiona. Istina, Real na tom meču nije pobedio.

Pogađao je Brazilac u 12. minutu, što je neutralisao golom Rud van Nistelroj, zatim u 51. minutu da bi samo dva minuta kasnije autogolom rezultat poravnao Ivan Elgera. Na treći gol Ronalda, iz 59. minuta, odgovorio je sa dva pogotka Dejvid Bekam.

Spektakularan meč i danas važi za jedan od najboljih u istoriji Lige šampiona, iako je od tada prošlo 18 godina i na stotine utakmica u najjačem klupskom takmičenju na svetu. Kada pogledate sastave timova jasno vam je zašto je ovo bio spektakl.

Sastavi timova 23. aprila 2003. godine

Mančester junajted: Bartez - Braun, Ferdinand, Silvestre (od 79. F. Nevil), O'Šej - Kin (od 82. Forčun), Bat, Veron (od 63. Bekam) - Solskjer, Gigs, Van Nistelroj 

Real Madrid: Kasiljas - Salgado, Jero, Elgera, Roberto Karlos - Makelele, Zidan, Mekmanaman (od 69. Portiljo) - Figo (od 88. Pavon), Guti, Ronaldo (od 67. Solari)

Možda će vas zanimati

A što se tiče brazilskog majstora, njega su već počele da prate povrede... Više to nije bilo nasmejano lice kom je samo do fudbala, borio se sa zglobovima i viškom kilograma koji je nabacivao dok nije bio na terenu. Nakon 2002. godine, koja je bila najbolja u njegovoj karijeri, stvari su polako krenule na dole...

Godinu dana ranije bila mu je potrebna 61 sekunda da oduševi navijače!

Legendarni meč iz 2003. godine.
Izvor: Youtube/Golden Football

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC