• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda čeka Radonjića, a ovo je Top 5 povratnika: Milijaš, odbrana koja je donela Evropu i čovjek čija 3 meča svi pamte!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda zvezda čeka prelazni rok u kome se očekuju velika imena!

 crvena zvezda najbolji povratnici milijaš savićević mrđa Izvor: MN PRESS

Aleksandar Prijović i Aleksandar Dragović bi svakako bili nevjerovatna pojačanja, ali navijači Zvezde bi sigurno sa većim ushićenjem dočekali povratak Nemanje Radonjića u tim.

Fenomenalni krilni fudbaler koji je u meču Portugala i Srbije još jednom dokazao svoju klasu postao je veliki ljubimac navijača u prvom mandatu na "Marakani", uprkos tome što je nastupao i za Partizan.

Nije krio da je Zvezdaš od malih nogu, a sprintevima, driblinzima i sjajnim šutevima je kupio sve navijače. Ovaj tim Zvezde je pun povratnika, a oni su se uglavnom sjajno pokazali.

Tu je Aleksandar Katai koji je glavni kreativac, stub odbrane je Miloš Degenek, dok je Slavoljub Srnić postao bitan "džoker" sa klupe. Gelor Kanga je imao svoje “bubice”, ali je u posljednje vrijeme sve bolji.

A ko su najbolji povratnici u crveno-bijeli dres?

NENAD MILIJAŠ

Nenad Milijaš 2009, 2017. i 2019.
Izvor: MN PRESS

Svakako da legendarni kapiten Zvezde mora biti na prvom mjestu. Vraćao se dva puta, a prvi povratak je bio izuzetan. Od 2012. do 2014. godine bio je jedan od najboljih igrača tima, na 68 mečeva je postigao 21 gol i predvodio je tim do titule u sezoni 2013/14. 

Ponovo je stigao u januaru 2017. godine i bio je spona između mlađih igrača i trenera. U sezoni 2017/18 je bio redovan na terenu, a u narednoj se već spremao za svoju narednu ukogu, pomaganje u stručnom štabu Vladana Milojevića.

Iako nije postigao nijedan gol u posljednjem mandatu ostavio je trag i tada i što je najvažnije završio karijeru u Zvezdi!

DEJAN SAVIĆEVIĆ

Dejan Savićević i Đorđe Tomić
Izvor: MN PRESS

 Sigurno da bi bio na prvom mjestu ove liste da nije bilo bombardovanja. Nesrećnim spletom okolnosti "Genije" je odigrao samo tri meča po povratku u Zvezdu iz Milana 1999. godine. Jedan od njih je bio vječiti derbi, a akteri tog meča su pričali o tome kakav je samo utisak jedno takvo ime ostavljalo na terenu. 

Plan je bio da završi karijeru u Zvezdi, ali NATO je bombama uništio taj san i Savićević se poslije tri meča našao u Austriji gdje je igrao još dvije sezone za Rapid. Iako je odigrao samo tri meča, “Genije” jednostavno mora na listu.

DRAGAN MRĐA

Dragan Mrđa
Izvor: MN PRESS

 Kao omladinac Crvene zvezde dugo je tražio mjesto u timu i uspio je da u prvom mandatu u crveno-bijelom nastupi na skoro 40 mečeva, ali je kao povratnik ostavio veći trag. 

Korpulentni napadač se poslije Rusije i Belgije vratio u srpski fudbal, ali u drugi crveno-bijeli dres. Sjajne igre u Vojvodini preporučile su ga u Švajcarsku, a odatle je stigao u Crvenu zvezdu. On i Abiola Dauda bili su ubitačan napadački tandem, a sa Slavišom Stojanovićem na čelu crveno-bijeli su osvojili jednu od navijačima najdražih titula.

VUJADIN SAVIĆ

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kao golobradi klinac je zaigrao za Zvezdu u čuvenom meču sa Dinamom iz Tbilisija i Evropa je odmah u njemu vidjela potencijal. Ekspresno je otišao iz kluba, a konačno se vratio 2017. godine kao već iskusan i formiran igač. 

Dobio je kapitensku traku i veliko povjerenje Vladana Milojevića, a sa njim kao komandantom odbrane Crvena zvezda je poslije decenija čekanja ponovo zaigrala evropski fudbal. Nažalost brojne sitne povrede koje je imao su ga limitirale na 65 mečeva u crveno-bijelom dresu, a dugo je čekao i gol.

Uspio je da postigne jedan pogodak u crveno-bijelom, a s obzirom da mu je 30 godina ne treba se čuditi ako se još jednom vrati na “Marakanu”.

FILIP STOJKOVIĆ

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Vratio se zajedno sa Savićem, a u prvom mandatu je samo jednom obukao crveno-bijeli dres na zvaničnom meču. Čukarički je iskoristio to što popularni “Žule” nije imao mjesta u Zvezdi, doveo ga je i on je nevjerovatno napredovao na Banovom Brdu. 

Po povratku u Zvezdu bio je jednostavno nezamjenljiv dio tima, uvijek među onima koji se najviše zalažu i najviše trče. Dvije titule sa Zvezdom mu ostaju najveći trofeji u karijeri, ali pamtiće se najviše to što je u crveno-bijelom mogao da zaigra Ligu šampiona.

KO SE JOŠ VRAĆAO?

Dejan Milovanović i Ognjen Koroman su kratko ostali na “Marakani” u svom drugom mandatu, kao i nekadašnji kapiten Nenad Kovačević koji je bio daleko od prepoznatljive forme. 

Dušan Anđelković je došao u teškom trenutku za klub i kao veteran je bio konstantan jedno vrijeme, ali je onda istisnut iz tima i završio je karijeru. Aleksandar Luković se čekao godinama, na kraju je došao i povrijedio se, ali je na kraju uspio da ostavi trag i u drugom mandatu.

Nikola Mijailović je zajedno sa Milošem Ninkovićem bio među igračima koji su nosili tim Zvezde u jednom momentu, a donedavno smo u klubu gledali Ričmonda Boaćija. Iako su ga povrede znatno usporile, kada pogledate da je u drugom mandatu dao 21 gol za Zvezdu teško je reći da je ostavio loš utisak.

Marko Perović je bio prilično neprimjetan po povratku i nije mu se sviđalo što ga trener vidi kao lijevog beka u timu, dok su Slavoljubu Đorđeviću i Đorđu Tutoriću nažalost kiksevi obilježili povratak u klub.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC