• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je idol, posljednja desetka evropskog fudbala: Svi su ga obožavali, ali ovaj penal mu je najveća mrlja u karijeri!

Autor Dragan Šutvić

Tog dana je bajka mogla da se nastavi, ali Jens Leman je to spriječio.

 huan-roman-rikelme-penal-arsenal-viljareal-polufinale-liga-sampiona Izvor: Profimedia

Fudbal se drastično promijenio u posljednje dvije decenije i fizička priprema, presing i novi taktički zahtjevi su jednostavno zbrisali stare majstore sa terena. 

Mnogi Argentinca Huana Romana Rikelmea smatraju za posljednju klasičnu "desetku" evropskog fudbala, a njegov period proveden u Viljarealu je legendaran.

Nakon što Barsa nije znala da ga iskoristi, on je otišao u maleno mjesto nadomak Valensije i sa "žutom podmornicom" krenuo da pokori Evropu! 

Na današnji dan prije tačno 15 godina Viljareal je napravio najveći uspjeh u svojoj istoriji, igrali su revanš polufinala Lige šampiona. I bili su na korak od prolaska! 

Nakon što su prošli grupu u kojoj je bio i veliki Mančester junajted, pošto su zbog više golova u gostima nakon dva remija izbacili Rendžers i nakon što je u četvrtfinalu izbačen još jedan velikan Inter u polufinalu je bio red na Arsenal. 

U prvom meču je Kolo Ture dao jedini gol za pobjedu "tobdžija" od 1:0, a onda je na "El Madrigalu" sudija Valentin Ivanov pokazao na bijelu tačku. Igrao se 88. minut i da je pogodio meč bi otišao u produžetke. 

Jens Leman ga je pročitao, bacio se u stranu i odbranio ovaj udarac. Da je Viljareal tada prošao i otišao u finale sa Barsom, ko zna kako bi se završilo.

Jer da je sa Viljarealom osvojio Ligu šampiona, vjerovatno bi o Rikelmeu pričali kao jednom od najvećih ikada, a o toj sezoni kao o jednom od najvećih šokova Lige šampiona. 

15 godina kasnije, opet se susreću Arsenal i Viljareal u polufinalu, ali ovoga puta Lige Evrope. Ovoga puta je heroj Viljareala Đerar Moreno, špic starog kova iz omladinske škole kluba. 

Da li će ovoga puta "Žuta podmornica" imati više sreće?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC