• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSRS uputio apel Kriznom štabu: Promijenite odluku, pustite fudbal, klubovi su na rubu opstanka!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ukoliko se nastave takmičenja, prvenstva bi se trebala završiti po sistemu plej-ofa i plej-auta.

 fsrs fudbal prekid liga apel krizni štab vico zeljković Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri u nižim ligama u Republici Srpskoj i dalje čekaju rasplet, da li će sezona biti završena ili prekinuta kao prošle godine.

Prema važećim mjera Kriznog štaba amaterska sportska takmičenja nisu dozvoljena, ali fudbalski radnici u Republici Srpskoj žele da se to hitno promijeni.

Predsjednik FSRS Vico Zeljković održao je danas sastanak sa predsjednicima svih sedam područnih saveza, nakon kojeg je upućen apel republičkim vlastima da dozvole nastavak fudbalskih takmičenja, kao što je to slučaj u Prvoj ligi RS.

"Imamo jedinstven stav i želimo da ukažemo na situaciju koja nije dobra za fudbal u Republici Srpskoji, kao i da apelujemo na krizni štab da preispita određene odluke koje je donio. Ovakvo stanje je neizdrživo i postoji niz nelogičnosti kada su u pitanju trenutne odluke. Mi imamo situaciju da se Prva liga RS odvija normalno, a niže lige imaju zabranu. Imamo zabranu okupljanja, ona je jasna i ona se poštuje u Prvoj ligi RS i ne postoji nijedan razlog zašto se to ne bi spustilo i u niže lige. Želim ispred FSRS da apelujem na Krizni štab i da zamolim komandanta štaba, premijera Viškovića koji je dobro rukovodio situacijom oko kovida, da sada preispitaju svoju odluku i da uz dodatne konsultacijer sa ministrom zdravlja g. Šeranićem i uz komunikaciju sa ministarstvom sporta da pokušamo da nađemo rješenje i pomognemo svim sredinama u RS. Trenutno je oko 300 klubova ugroženo opstankom. Situacija je vrlo teška“, istakao je predsjednik FSRS i FSBIH, Vico Zeljković i dodao:

„Mi razumijemo situaciju sa korona virusom i slažemo se sa svim mjerama koje su dosad propisane, FSRS je uradio sve da se one ispoštuju. Još jednom apelujemo da se preispitaju odluke, jer ponavljam imamo situaciju da se prva liga igra, a niže lige ne igraju, da se u nižim ligama trenira, a ne igra, dakle niz nelogičnosti. Nadamo se da možemo da dođemo do rješenja i da ono što je dozvoljeno u Prvoj ligi RS bude dozvoljeno i u nižim ligama“.

Izvor: Screenshot

Na današnjem sastanku potvrđeno je i ono o čemu se govorilo prethodnih dana u fudbalskim krugovima, a to je da ako se nastave takmičenja igrao bi se plej-of i plej-aut.

"Situacija je teška i kakve god odluke da se budu donosile narednih dana i narednih sedmica biće zadovoljnih i nezadovoljnih. Stav svih područnih saveza danas je da se apeluje ka Kriznom štabu i da se nastavi takmičenje na bilo koji način, a jedno od rješenja, koje je upućeno ka Izvršnom odboru FSRS, je da se igra plej-of i plej-aut u ligama koje su trenutno prekinute kako bismo uspjeli da odigramo prvenstvo i smatramo da ćemo na taj način koliko-toliko zadržati regularnost takmičenja", istakao je Zeljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC