• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje u brojkama: Najviše penala dosuđeno za Velež, najviše jedanaesteraca skrivila Krupa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Među klubovima koji su imali najmanje razloga za nezadovoljstvo su Željezničar, Tuzla siti i Sarajevo protiv kojih su dosuđena dva, odnosno tri penala tokom ove sezone.

 premijer liga bih penali statistika velež sarajevo krupa Izvor: Promo/FK Sarajevo

Posljednjih nekoliko sedmica dosta se pričalo o suđenju Premijer lige BIH pa su se u javnost slala brojna saopštenja, od onih navijačkih do zvaničnih saopštenja klubova koji su se žalili da su oštećeni.

Fudbalski klub Sarajevo čak je organizovao sastanak premijerligaša, ali je on bio prilično neuspješan pošto su se odazvala tek četiri od 12 klubova Premijer lige BIH.

Možda će vas zanimati

 Jedna od glavnih tema tokom rasprava o suđenju u PLBIH su dosuđeni jedanaesterci, koji se često osporavaju ili navode kao argument u tvrdnjama o favorizovanju jednih, a oštećivanju drugih.

Do sada je odigrano 28 kola PLBIH i u posljednjih pet u gledaćemo veliku borbu za šampionsku titulu, mjesta u evropskim takmičenjima, pa i borbi za opstanak, a zanimljivo je vidjeti za koga je do sada dosuđeno najviše penal, kao i protiv koga su najčešće oni dosuđivani.

Najviše penala ove sezone sudije su svirale u korist Veleža, pokazuje pregled jedanaesteraca koji je napravio sportsport.ba.

Mostarcima je dosuđeno devet penala, od kojih su iskoristili osam, a pola od toga je zabio njihov bivši napadač Fejsal Mulić.

Broj penala u korist kluba

Velež 9, Tuzla siti 8, Olimpik 7, Borac 7, Krupa 6, Željezničar 6, Zrinjski 4, Široki Brijeg 4, Sarajevo 3, Sloboda 3, Mladost 2, Radnik 1

Protiv Veleža dosuđeno je pet jedanaesteraca i u tom segmentu “rođeni” zauzimaju zlatnu sredinu.
Nakon Veleža, najviše jedanaesteraca, njih osam dosuđeno je u korist Tuzla sitija, koji je tri puta promašivao sa bijele tačke, navodi sportsport.ba.

Tuzlaci imaju najmanje razloga za nezadovoljstvo, kada se uzme u obzir da su uz Željezničar ekipa protiv koje su sudije svirale najmanje penala – to se desilo samo dva puta.

Po sedam penala svirano je u korist Borca i Olimpik, s tim da su Banjalučani iskoristili svih sedam, od kojih je četiri realizovao kapiten Stojan Vranješ, dok su Sarajlije promašili jedan. Protiv Borca dosuđena su četiri, a protiv Olimpika je dosuđeno pet jedanaesteraca.

Krupi i Željezničaru dosuđeno je po šest penala, a ni jedni ni drugi nisu uspjeli da sve pretvore u pogotke.

Klub iz kanjona Vrbasa promašio je jedan, neprecizan je bio Nikola Dujaković, koji je, međutim, četiri puta pogađao sa bijele tačke.

Željezničar je promašio polovinu dosuđenih penala, a činili su to Štilić, Bekrić i Lendrić, navodi sarajevski portal.

Najviše penala u korist protivnika dosuđeno je Krupi - čak devet duela u šesnaestercu Krupe okarakterisano je kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Najveći tragičar kada je u pitanju izvođenje jedanaesteraca je Toni Jović, sadašnji napadač Krupe, koji je u dresu Širokog Brijega dva puta šutirao i dva puta promašio. Širokobriježani su imali još dva koja su pretvorili u golove, a protiv njih je dosuđeno šest jedanaesteraca.

Broj penala protiv kluba

Krupa 9, Mladost 7, Sloboda 7, Široki 6, Radnik 6, Velež 5, Olimpik 5, Borac 4, Zrinjski 4, Sarajevo 3, Tuzla siti 2, Željezničar 2

Zrinjski je u “egalu” pošto su imali četiri jedanaesterca u svoju korist i isto toliko puta se oglasio sudija nakon duela u njihovom šesnaestercu.

To se isto može reći i za Sarajevo, koje ima tri skrivljena i tri pogođena penala, a zanimljivo je da je sva tri dao Benjamin Tatar, koji više ne nosi dres ovog kluba. Protiv Slobode je dosuđeno sedam jedanaesteraca.

Najmanje jedanaesteraca svirano je u korist Mladosti i Radnika, ekipa sa dna premijerligaške tabele. Za Mladost su dosuđena dva, a za Radnik samo jedan. Na drugoj strani klub iz Doboj Kaknja skrivio je sedam, a Bijeljinci šest prekršaja za najstrožu kaznu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC