• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Matić, Runijeva nada i kapiten Sautemptona: 4 Srbina iz Engleske su budućnost reprezentacije!

Autor Dragan Šutvić

Srbija u Engleskoj ima četiri igrača na koje čeka!

 dejan-tetek-stefan-vukoje-goran-babic-reprezentacija-srbije Izvor: MN PRESS, Youtube/DerbyCountyFootballClub

Fudbalski savez Srbije je u prethodnom periodu uradio odličan posao kada su mladi igrači rođeni u inostranstvu u pitanju.

Veliki broj njih je zaigrao za nacionalne timove Srbije, a novi selektor mlade reprezentacije Zvonko Živković je u razgovoru za MONDO istakao da FSS prati ogroman broj fudbalera našeg porekla.

Dok su uobičajeni “gastarbajteri” iz Švajcarske, Nemačke, Austrije ili skandinavskih zemalja do sada nijedan Srbin rođen u Engleskoj nije nastupio za srpski nacionalni tim.

Ali u budućnosti bi to mogao da bude slučaj jer Srbija četiri bisera koji se bruse na Ostrvu!

DEJAN TETEK – PAUNOVIĆEV NOVI MATIĆ

Izvor: MN PRESS

"Nemanja Matić. Pravi idol. Igra u Engleskoj, često ga gledam, ako bog da biću jednog dana kao on", rekao je Dejan Tetek kada je prvi put došao na okupljanje naše U19 reprezentacije.

Rođen je u Oksfordu 2002. godine, a nakon što je nastupio tri puta za Englesku U18 selekciju i dao jedan gol rešio je da zaigra za zemlju porekla. 

Do sada je igrao za U19 i U21 tim Srbije, a ponikao je u Redingu gde ga ove sezone trneira Veljko Paunović. Nekadašnji selektor "zlatnih orlića" mu je dao šansu u prvom timu, a protiv Noriča je prvi put bio starter.

Zajedno sa Redingom se bori za ulazak u Čempionšip, a igra kao defanzivni vezista. Odlikuje ga fizička snaga, visok je 181 centimetar i mnogi ga porede sa Matićem. Dug je put do takvih igara, ali za sada je dobro počeo.

GORAN BABIĆ – ŠUTNUO BI I ROĐENU MAJKU! 

Izvor: MN PRESS

Svake godine Gardijan bira 20 najtalentovanijih igrača u Premijer ligi, a prošle godine je na tu listu došao Goran Babić. 

"Kako saznajemo od jednog insajdera iz Sautemptonove omladinske akademije Babić bi "šutnuo rođenu majku da igra protiv nje". Prošle godine je igrao kao "desetka" jer se dobro snalazi sa loptom u nogama, ali je od tada uzeo više udela u defanzivi i sada više igra kao "osmica". Babić voli da startuje i voli da pobedi", piše u obrazloženju odluke Gardijana.

On je ove godine igrao sjajno za Sautemptonove rezerve u omladinskoj Premijer ligi, a ranije je bio kapiten omladinskih timova “svetaca”.

Rođen je 2003. godine, poleo je karijeru u Brentfordu, ali ga je ubrzo primetio Sautempton i doveo u svoje redove. Kada znamo kakvi su sve talenti poslednjih godina izlazili iz njihove škole, možemo da se nadamo da će Babić stići do dresa Srbije.

Takođe malo je premijerligaških klubova koji tako rado kao Sautempton daju priliku svojim mladim igračima. Možda već sledeće godine dobije minutažu u Premijer ligi?

STEFAN VUKOJE – IMPRESIVNE BROJKE!

Igra na poziciji ofanzivnog veziste, rođen je u Bedfordu 2001. godine, a ove godine se probio u rezervni tim Brajtona. Došao je 2019. godine iz Lutona i od tada je u omladinskim timovima uspeo da postigne 14 golova i da 6 puta asistira. 

U Premijer ligi rezervi je odigrao 13 mečeva, a podjednako dobro se snalazi i kao levo i kao desno krilo. Čak je protiv rezervi Blekburna igrao i kao napadač. Još uvek nije osetio seniorski fudbal, ali ima vremena za njega.

"S obzirom na to da vodim poreklo sa ovih prostora, voleo bih da svoj kvalitet i talenat koji posedujem maksimalno unapredim i da se stavim na raspolaganje selektorima u Srbiji. Pratim redovno sve rezultate seniorske selekcije Srbije, kao i mlađih kategorija i voleo bih da u budućnosti igram sa srpskim fudbalerima", rekao je Vukoje u jednom od intervjua i otklonio svaku nedoumicu za koga će zaigrati. 

MARKO BORKOVIĆ – RUNIJEVA NADA

Vejn Runi je preuzeo Derbi i ne ide mu previše dobro, pa se nadamo da će napraviti neke promene u timu naredne sezone. A jedna bi mogla da bude šansa za srpskog defanzivca Marka Borkovića. 

On je već trenirao sa prvim timom ali je tek stigao do vrata rezervne ekipe. Odigrao je tri meča za rezerve, a pre toga je impresionirao u U18 timu gde je u 11 mečeva stigao do tri gola i tri asistencije.

Možda je prerano za prvi tim, ali nije nemoguće da ipak dobije neku minutažu sa klupe u narednom periodu. Mada, kako Derbi igra i u kakvoj je seriji poraza ne bi bilo nemoguće da Runi posegne za Borkovićem u narednoj sezoni.

Svakako čekamo pripreme Derbija da vidimo da li će ga povesti, a ako to bude slučaj verujemo da će se Borković nametnuti

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC