• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalsku zvijezdu su uništili alkohol, droga i kocka: U Liverpulu igrao najluđe evropsko finale, a onda je pao najniže!

Autor 000

Prije tačno 20 godina je bio dio nezaboravnog finala, a sada je uspio da se izbori sa svojim demonima.

 deni marfi liverpul alaves alkohol droga kocka Izvor: Profimedia

Prije nekoliko dana imali smo prilike da čujemo nevjerovatnu životnu priču Adrijana, Brazilca kojeg su svi obožavali kada se pojavio u evropskom fudbalu, a koji je potom tokom karijere doživio veliki pad.

Sada je i jedan bivši fudbaler Liverpula otkrio da je imao "svoje demone", ali tek nakon što je okačio kopačke o klin.

Prije tačno 20 godina, 16. maja 2001. godine, odigrano je jedno od najluđih evropskih finala svih vremena, kada je Liverpul osvojio tadašnji Kup UEFA pobhedom protiv Alavesa 5:4!

Bilo je to finale koje se i dve decenije kasnije prepričava, a na tom meču u startnih 11 igrača tima Žerara Ulijea bio je i Deni Marfi.

Nekadašnji zahvalni vezista u redovima Liverpula igrao je sedam godina za taj klub, da bi potom nosio dresove Totenhema, Fulama i Blekburna, gde je 2013. godine završio karijeru.

Marfi je tokom karijere odigrao i devet mečeva u dresu reprezentacije Engleske, ali pravi horor za njega je počeo kada je ruhešio da kaže zbogom fudbalu. Upao je u depresiju nakon nekoliko godina u penziji i bio je u velikim problemima.

"U početku sam uživao. Igrao sam golf, radio sam u medijima, odmarao se, ali nakon toga kao da me je neko udario čekićem", počeo je Marfi svoju ispovest za "Dejli mejl".

"Sve je počelo kada sam shvatio da više nikad neću igrati fudbal, a ušteđevina je polako počela da nestaje. Počeo sam da bolujem od depresije. Tokom 12 mračnih mjeseci sam se opijao, drogirao i kockao. Brak mi se raspao. Tukao sam se sa braćom i prijateljima, ostao sam sasvim sam", rekao je bivši vezista.

On je otkrio da je neke probleme imao i još kada je bio igrač Totenhema.

"Tokom karijere su mi se događale ružne stvari. Kad sam igrao za Totenhem, umro mi je otac. Bilo mi je užasno. Hiljade navijača računaju na tebe, a ti misliš samo na to. Otišao sam na trening dva dana nakon očeve smrti. Tek kad sam se penzionisao sam se pošteno isplakao."

Ipak, ono najgore je sada iza Marfija.

"Preokret se dogodio kad sam počeo da pričam s najbližima o tome šta mi se događa. Bio sam umoran od svega. Prihvatio sam profesionalnu terapiju i to je bio početak mog oporavka. Danas imam sjajan odnos s prijateljima, divnu partnerku i ponovo sam u kontaktu sa svojom braćom", rekao je Deni Marfi.

Liverpul - Alaves 5:4, finale Kup UEFA 2001.
Izvor: Youtube/UEFA

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC