• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi našao štopera za Srbiju, FIFA kaže - ne može: Brazilac iz Serije A ne mijenja reprezentaciju!

Već je nosio dres srpske reprezentacije, pa to ne može da uradi ponovo...

 FIFA lijanko vojnović ne može da igra za srbiju Izvor: Profimedia/MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije neće dobiti pojačanje na štoperskoj poziciji. Iako je djelovalo da su se Dragan Stojković Piksi i Lijanko Vojnović (24) dogovorili, momak rođen u Brazilu neće moći da debituje za seniorsku reprezentaciju.

A trebalo je da se to desi već ovog ljeta, na dvije prijateljske utakmice u Japanu!

Pravila FIFA nisu dozvolila momku čiji se djeda iz Srbije odselio u Južnu ameriku da poo drugi put u karijeri promijeni dres i zaigra pod komandom Dragana Stojkovića. Za one koji se ne sjećaju, Lijanko je igrao za Srbiju do 19 godina, a zatim za dvije generacije Brazila, do 20 i 23 godine!

Situaciju sa štoperom Torina objasnio je Stevan Stojanović, direktor reprezentacije.

''Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želio da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovu prikupljenje dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan. Lijanko je bio dio mlađih kategorija FS Srbije, zatim je igrao za omladince i olimpijsku selekciju Brazila, tako da pravila ne dozvoljavaju da opet obuče dres Srbije. Hteli smo i mi i on, ali jednostavno nije moguće'', rekao je direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović.

Fudbaler Torina Lijanko Evanđelista Silveira Neveš Vojnović već četiri godine nastupa u Italiji. Kratko je bio na pozajmici u bolonji, a tokom karijere u rodnom Brazilu nastupao je za Botafogo i Sao Paulo, u kom je stigao do seniorskog tima.

Srpski nacionalni tim će tokom turneje u Japanu odigrati dvije prijateljske utakmice. Prvi protivnik će biti Jamajka (7. jun), a drugi domaćin četiri dana kasnije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC