• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Očistićemo srpski fudbal"! Pantelićeva oštra poruka - da li da se pravimo slijepi?!

Autor Dragan Šutvić

Čelnik Fudbalskog saveza Srbije oštro o odluci da razriješi doskorašnjeg člana Izvršnog odbora Saveza, Dragomira Lazovića

 marko-pantelic-fss-dragomir-lazovic Izvor: MN PRESS

Fudbalska i sportska javnost bili su u prethodnom periodu svjedoci mnogih anomalija u srpskom klupskom fudbalu, veliki broj utakmica bio je pod lupom organa UEFA. Ne mogu i neću da ćutim i zatvaram oči pred bilo kojim stvarima koje narušavaju ugled našeg fudbala, na terenu ili van njega, izjavio je vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić.

"Zbog toga i moja odluka da se smijeni Dragomir Lazović iz IO FSS, kao i prijedlog klubovima da zbog integriteta takmičenja učine isto i smene ga sa mesta predsednika Zajednice, jer da ima imalo morala Dragomir Lazović bi sam podnio ostavku na sve funkcije u fudbalskoj organizaciji", rekao je Pantelić Tanjugu.

Radi se o osobi koja je po funkciji, kao predsjednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, najodgovornija za funkcionisanje takmičenja, a svi smo bili svjedoci sramnih dešavanja na mnogim terenima Super i Prve lige Srbije, navodi Pantelić.

"Treba li poslije svega da se pravimo gluvi i slijepi? Ne. Klupski fudbal nam je obilježen, a ja poslije karijere koju sam imao, nisam ovdje da bih od fudbala uzimao kao mnogi koji je nisu imali, a sada su tu da bi od fudbala samo otimali, već da bih stvari učinio boljim", jasan je Pantelić.

Izvor: MN PRESS

Dragomir Lazović je, zna on to dobro, posljednja osoba koja može da se žali na "svoj status" u fudbalskoj organizaciji, ističe Pantelić.

"Kroz biznis u kome je kažu uspješan, dobro je od FSS naplatio svoje usluge, ali ponoviću ovdje se jednostavno radi o odgovornosti koju svako mora da snosi, pogotovo oni koji obavljaju odgovorne funkcije. Nikome ništa ne dugujem i neću stvari gurati pod tepih zarad nekih sitnih interesa".

Moram da naglasim da je prosto nevjerovatno da neko ko je godinama prisutan u fudbalu radi protiv Zakona Republike Srbije i prije svega propisa fudbalske organizacije, dodaje Pantelić.

"Opijen valjda silnim funkcijama koje ima u fudbalu, Lazović traži da se postupa mimo propisa i zakona naše države, a on bi morao da zna da shodno članu 160. stav 3. Zakona o sportu Republike Srbije izmjene sistema takmičenja su u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza i mogu se primjenjivati najranije po isteku jedne takmičarske sezone od utvrđivanja tih izmjena (dakle, odluka o promjeni sistema takmičenja može da se donese sada, ali da stupi na snagu tek od sezone 2022/23. a ne odmah kako to traži čovjek koji je prošle godine u ovo vrijeme glasao za smanjenje lige)".

Neshvatljivo je da Lazović sada traži da se prekrše i odluke u čijem donošenju je i on učestvovao svih ovih godina u sistemu Fudbalskog saveza Srbije, poručuje Pantelić.

"I da zaključim, ima trenutaka kada fudbal ne trpi kompromise i ovo je svakako jedan od tih. Spašavanje takmičenja i fudbala od ljudi kao što je Dragomir Lazović je samo prvi u nizu poteza koji slijede i mogu da obećam da će biti očišćen sav malignitet koji postoji a vezan je za Fudbalski savez i pojedine njegove strukture. Ne predstavlja mi problem ni činjenica da sam stupio na ovu funkciju u najtežem mogućem trenutku za srpski fudbal. Zbog fudbala i za fudbal neke stvari definitivno moraju da se mijenjaju. Fudbal je moj život, dao mi je sve i spreman sam i odlučan da se suprotstavim svim nepravilnostima i anomalijama koje ga trenutno opterećuju. Za moju državu i fudbal spreman da dam i svoj život", zaključio je Pantelić.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC