• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako svi slavimo, svi da snosimo i odgovornost!" Direktorica Sarajeva jasna: Titula izostala zbog lošeg prelaznog roka!

Autor Dragan Šutvić

Sabrina Buljubašić obratila se danas predstavnicima medija

 sarajevo sabrina buljubašić loš prelazni rok kriv za gubitak titule Izvor: MONDO/Samir Cacan

Direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić danas je, na konferenciji za novinare, dan pred finale Kupa BiH protiv Borca govorila o finansijskoj situaciji u klubu, sistemu odlučivanja, dovođenju novih igrača, kao i razlozima zbog kojih je klub u samom finišu prvenstva ostao bez titule.

Možda će vas zanimati

"Mi smo u sezoni 2016/17 napravili platne kategorije, sistem, srezali smo troškove. Tadašnji većinski vlasnik Vinsent Tan je poslao milion evra, a bila su planirana tri. Napravili smo tada veliki pomak, a strategija je bila da akademci moraju da budu u prvom planu. Gledali smo da to ne utiče na rezultate, ali da ti mladi igraju. Smanjili smo troškove, nismo dovodili skupe igrače, napravili smo prodaju igrača, te zaradili novac", rekla je Sabrina Buljubašić.

Navela je da dolaskom novog investitora Ngujena Hoai Nama strategija nije bila ista, da su u klub doveli igrače koji su bili preskupi za njihove uslove, ali da ona u tom segmentu nije mogla odlučivati.

Naglasila je da je zimski prelazni rok loše urađen (klub su napustili Benjamin Tatar i Amar Rahmanović, op.a.) i da je to bio jedan od razloga za gubitak titule.

Prije dvije sedmice podnijela je ostavku, koja je odbijena.

"Naravno da svi treba da snose odgovornost kada nisu dobri rezultati. Imali smo veliku prednost i sve u našim rukama. Svi moramo snositi odgovornost. Ako svi slavimo trofej i titule onda moramo i svi snositi odgovornost. Svi moramo snositi određeni dio jer svi podnosimo izvještaje", rekla je Buljubašić.

Izvor: Fena/Almir Razić

Kao razloge za kašnjenje plata igračima direktorica FK Sarajevo navela je da sa Namom imaju tehnički problem slanja novca te da pokušvaju da to riješe.

"Nam šalje novac, samo što za taj iznos i priliv sredstva treba više vremena da se isplati. To je jedini razlog što imamo komplikacije, a korona nam je to sve još više otežala", kazala je Buljubašić.

Pripreme za narednu sezonu počinju za nekoliko sedmica, ali u njenoj dosadašnjoj praksi "klub nikada nije bio spreman za prelazni rok".

"Moram da pohvalim trenutni stručni štab jer sam dobila dobre informacije i od igrača. Moramo od njih dobiti informacije kakvo je stanje igrača i ekipe. U junu želimo da prezentujemo nove korake i imenujemo novog šefa sportskog segmenta, kao i šefa prvog tima", rekla je Sabrina Buljubašić.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC