• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 čelsi mančester siti finale liga šampiona uživo prenos
 čelsi mančester siti finale liga šampiona uživo prenos

ČELSI PRVAK EVROPE, PEP TO VIŠE NE UMIJE! Gvardiola ni sa Mančester sitijem nije uspio! Titula ide na Stamford Bridž!

Drugi put u istoriji Čelsi osvojio Ligu šampiona!

 čelsi mančester siti finale liga šampiona uživo prenos Izvor: Tanjug/AP/Manu Fernandez

Impresivan meč u finalu Lige šampiona! Čelsi je stigao do pobjede nad Mančester sitijem minimalnim rezultatom, preko njemačkog fudbalera Kaija Haverca, ali ovaj susret bio je mnogo više od tog jednog gola.

Ubitačan tempo u prvom dijelu susreta, uz mnoštvo taktičkih nadmudrivanja dvojice kvalitetnih trenera, donio nam je jednu od najboljih fudbalskih utakmica u Evropi ove sezone. Ko kaže da se u finalima ne igra dobar fudbal?

Mančester siti - Čelsi 0:1 (0:1)
/Haverc 42/

U skladu sa očekivanjima, Mančester siti je više imao loptu u posjedu na početku susreta, dok je tim iz Londona bio konkretniji sa njom. Preko Maunta, Haverca i Vernera ''Plavci'' su bili konstantna opasnost, a upravo je to bio i način za postizanje gola.

Greška Dijasa i Stonsa, odličan pas u prostor Maunta i istrčavanje Edersona omogućili su Havercu da se večeras jedini upiše u listu strijelaca.

Njegov pogodak bio je dovoljan za drugu titulu šampiona Evrope Čelsiju, koji se nakon devet godina pauze vraća na vrh evropskog fudbala!

23:01

GOTOVO JE, ČELSI JE ŠAMPION EVROPE!

Ekipa iz Londona slavila je u engleskom finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija pogotkom Kaija Haverca iz 42. minuta susreta.

Mladi njemački fudbaler iskoristio jedodavanje Mejsona Maunta, grešku odbrane Sitija i istrčavanje Edersona, a pogotkom u praznu mrežu donio je timu iz London adrugu titulu u Ligi šampiona!

22:56
Izvor: TANJUG/POOL VIA AP/DAVID RAMOS

22:47

Mendi!

85. minut - Ako Čelsi stigne do evropskog trofeja, biće golman jedan od najzaslužnijih za to. Cijele sezone donosio je mnogo timu, a i u finišu ove utakmice uliva sigurnost posljednjoj liniji odbrane.

22:46

Izmjena!

80. minut - Maestralni Mejson Maunt napušta igru, a na terenu je hrvatski fudbaler Mateo Kovačić. Osvježenje u veznom redu Čelsija.

22:44

Ulazi Aguero!

77. minut - Serhio Aguero mijenja Rahima Sterlinga u posljednjih petnaestak minuta finala.

22:43

PULIŠIĆ!

73. minut - Kristijan Pulišić promašuje šansu za osvajanje Lige šampiona!

Kai Haverc je odradio veći dIo posla, a prvi Amerikanac u finalu elitnog evropskog takmičenja nije uspIo zicer da pretvori u gol za 2:0!

22:43

Još 20 minuta!

Ulazimo u finiš susreta! Pep Gvardiola još nije poslao na teren Kuna Aguera, koji bi mogao da donese novu dimenziju u napadu ''Građana''.

22:42
Izvor: TANJUG/PIERRE PHILIPPE MARCOUPOOL VIA AP

22:41

Oba tima izvela Silvu!

Tijago i Bernardo su van igre, a po prvi put u istoriji takmičenja oba tima su u finalu izvela Silvu!



22:33

Izmjena u Čelsiju!

66. minut - Bez klasičnog napadača će probati Čelsi u nastavku meča. Tima Vernera zamijenio je Amerikanac hrvatskog porijekla Kristijan Pulišić.

22:33

Prva taktička izmjena!

64. minut - Neobično, ali Pep Gvardiola je izveo Bernarda Silvu i uveo Fernandinja u trenucima kada njegovim tim ima gol zaostatka u finalu Lige šampiona. Zanimljivo... Da vidimo šta je smislio.

22:24

Penal?

60. minut - Probao je Rahim Sterling, igrao rukom Ris Džejms, ali Lahoz neće pokazati na bijelu tačku. Defanzivca Čelsija lopta je pogodila prvo u tijelo, pa u ruku i meč može da se nastavi.

22:23

Izmjena!

59 minut - Kevin de Brujne zbog povrede mora da napusti teren, a umjesto njega igraće Gabrijel Žezus. Vezni fudbaler iz Belgije u suzama je napustio teren nakon teškog sudara sa Ridigerom.

22:23

Sudar!

Namjestio se Antonio Ridiger, pogodio je direktno u njega Kevin de Brujne, a obojica igrača ostala su da leže na travi. Španski sudija pokazuje žuti karton nemačkom defanzivcu, a pitanje je da li će Kevin moći da nastavi meč.

22:16

Opreznije!

53. minut - Uvodni minuti nastavka meča nisu nam donijeli tempo na kakav smo navikli u prvom dijelu. Meč je malo sporiji, a Čelsi zna da im mnogo više odgovara umrtvljena igra, a ne pokušaji da pretrče Mančester siti.

22:08

Nastavljamo!

46. minut - Sada prvi napad ima ekipa Čelsija! Tim iz Londona ima i jedan gol prednosti iz prvog dijela meča.

22:08

21:54

Poluvrijeme!

Nakon tri minuta nadoknade, sudija Mateu Lahoz šalje igrače na odmor!

Čelsi vodi 1:0 golom Kaija Haverca iz 42. minuta, a to je i pravi odnos snaga u prvom dijelu meča. Nešto konkretniji bio je tim iz Londona, ali moramo istaći da je i Mančester siti odigrao fantastičan meč sve do primljenog gola.

Jedno zaista kvalitetno finale Lige šampiona! Uživajte i u nastavku meča.

21:46

GOOOOOOOOOOOL - KAI HAVERC, 0:1!

42. minut - Vodi Čelsi!

Strijelac je Kai Haverc, asistent Mejson Maunt, a tim iz Londona ima prednost. Sjajno je jedan mladi fudbaler gurnuo loptu u prostor za drugog, a nemački reprezentativac nako driblinga Edersona ostaje pred praznim golom. Očajna intervencija kompletne odbrane Mančester sitija!

21:42

Izmjena!

Ne može da nastavi meč Tijago Silva! Iskusni brazilski defanzivac povrijedio je primicač u uvodnom dijelu utakmice, pa će ga na terenu zamijeniti Andreas Kristensen.

21:41

Marez!

38. minut - Probao je Rijad Marez, dugo se namještao na udarac, a zatim je njegov pokušaj lako zaustavio Eduar Mendi.

21:37

Prvi žuti karton!

35. minuta - Tri minuta nakon starta, a zatim i povjere VAR tehnologije dok se meč igrao, Ilkaj Gundogan dobija prvi žuti karton na meču. Sudija Lahoz je odlučio da posluša savjete iz VAR sobe i opomenuo njemačkog reprezentativca!

21:37

Dječaci, pa ljudi!

Dugogodišnje rivalstvo Risa Džejmsa i Fila Fodena, od dječačkih dana u mladim timovima Čelsija i Sitija, do finala Lige šampiona!

21:33

Foden!

27. minut - Kakva prilika za Mančester siti! Ali, u posljednjem momentu izblokiran je mladi Fil Foden, koji nije mogao na pravi način da ugrozi Mendijev gol.

21:32
Izvor: Tanjug/AP/Michael Steele

21:24

Fantastična utakmica!

20. minut - Sjevaju napadi na obe strane terena. Mančester siti ima veći posjed lopte, ali i Čelsi zna šta želi da uradi kada osvoji loptu. Gledamo odličnu utakmicu u uvodnim minutima, mnogo bolju nego što se moglo pretpostaviti.

21:19

Verner!

14. minut - Nevjerovatno je koliko šansi može da promaši. Ulazi u njih često, ali se muči sa postizanjem golova tokom cijele sezone. Imao je još dvije u vrlo kratkom roku, jednom je šutirao direktno u Edersona koji je odbranio, drugi put pogađa spoljni dio mreže.

21:18

Verner!

10. minut - Kakva šansa za tima Vernera! Sve mu je pripremio Haverc, ali napadač Čelsija nije dobro zahvatio loptu iako je bio u idealnoj poziciji.

21:12

Sterling!

8. minut - Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča. Loša reakcija Risa Džejmsa, prilika za Rahima sterlinga i samo korner za Mančester siti. Krilo engleske reprezentacije nije uspjelo da iskoristi priliku koja mu se ukazala, iako je krenuo da dribla golmana Eduara Mendija.

21:12

Gospoda treneri!

Prijateljski pozdrav prije početka susreta!

21:08

Siguran Ederson!

4. minut - Prva gužva u kaznenom prostoru Mančester sitija, ali Kai Haverc nije mogao ozbiljnije da ugrozi gol ''Građana''.

21:07

Počinjemo!

1. minut - Lahoz je dao znak, Mančester siti krenuo je sa centra, a finale Lige šampiona je počelo!

21:00

Glavni arbitar!

Pravdu na meču finala Lige šampiona dijeliće Antonio Mateu Lahoz (44), španski arbitar koji ima mnogo iskustva. On je od 2008. godine na listi sudija za špansku Primeru, a od 2011. godine je i FIFA sudija.

Između ostalog, delio je pravdu na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, ali će mu meč u Portugalu večeras ipak biti najveći u karijeri.

20:57

Jokan!

Finale Lige šampiona gleda i novi trener Šefild junajteda, a bivši vezni igrač Čelsija Slaviša Jokanović. Možda skautira neko pojačanje, da ga dovede kad izbori povratak u Premijer ligu...

20:09

Formacije!

Mančester siti (4-3-3)

Ederson - Voker, Sons, Dijas, Zinčenko - Silva, Gundogan, Foden - Marez, De Brujne, Sterling

Čelsi (3-4-2-1)

Mendi - Aspilikueta, Silva, Ridiger - Džejms, Žoržinjo, Kante, Čilvel - Haverc, Maunt - Verner

20:09

SASTAVI!

Pep Gvardiola se opredijelio za sljedeću startnu postavu:

Dok Tomas Tuhel na Dragao izvodi ovih 11 fudbalera!

20:08

Sa lica mjesta!

20:07

Dobro veče!

Na stadionu Dragao, koji je inače dom fudbalera Porta, večeras će dva engleska tima odmjeriti snage u finalu Lige šampiona.

Mančester siti pokušaće da stigne do svoje prve titule šampiona Evrope, dok je Čelsi željan reprize sezone 2011/12, kada su se tokom sezone mučili, menjali trenera, a zatim završili na pobjedničkom postolju.

Dva tima koja se dobro poznaju i dva taktička genija u vidu Pepa Gvardiole i Tomasa Tuhela odmjeriće snage na susretu koji će jednom engleskom timu donijeti najprestižniji trofej u klupskom fudbalu! Srećno, i neka bolji pobijedi!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije