• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija jamajka fudbal
 srbija jamajka fudbal

Srbija od šoka do osmijeha na Piksijevom licu: Kiksevi odbrane, 10 debitanata i projektil Pavlovića za remi sa Jamajkom!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srbija i Jamajka su remizirali u Mikiju uz kiks odbrane i pogodak štopera, a za četiri dana slijedi teža provjera sa Japanom.

 srbija jamajka fudbal Izvor: MN PRESS

Srbija je remizirala u prijateljskom meču protiv Jamajke u japanskom gradu Mikiju 1:1 (0:1), a Piksijevi "orlovi" pokazali su dva lica u oslabljenom sastavu.

U prvom poluvremenu se nikako nisu snašli i to je uigranija Jamajka iskoristila posluhe kiksa golmana Đorđa Nikolića u 29. minutu kada ga je savladao Andre Grej, međutim u nastavku je bilo stvari za osmijeh selektora, posebno se to odnosi na igru Strahinje Pavlovića.

"Kalaba" je blistao u odbrani i uz to postigao fantastičan gol u 61. minutu za izjednačenje, a njegov projektil desnom nogom došao je kao rezultat bolje igre srpskog tima u drugom dijelu.

Promijenio je Piksi formaciju i uloge igračima, uspjeli su "orlovi" da "pritisnu" Jamajčane, ali ne i da dođu do čitavog plijena u kombinovanom sastavu i ukupno četvrtoj utakmici "orlova" od dolaska novog selektora na klupu.

Igrala su čak desetorica debitanata, od toga sedmorica startera, a najbolji utisak ostavili su Pavlović i Gudelj, uz pomen još Marka Petkovića.

Za četiri dana Srbija igra protiv selekcije Japana na Kirin kupu od 12.30.

SRBIJA: Nikolić (od 46. M. Ilić) - Čestić (od 46. Spajić), S. Mitrović, Gudelj - Petković (od 73. Vulić), I. Ilić (od 46. S. Pavlović) , Grujić (od 63. Maksimović), Terzić - Jović, Gavrić (od 46. Makarić) i Joveljić.

Kompletan tok meča pogledajte klikom na karticu "Razvoj događaja".

10:50

90+3' - KRAJ!

Srbija - Jamajka 1:1 (0:1)

Gol za Srbiju dao je Strahinja Pavlović, dok je za Jamajkance pogodio Andre Grej.

Šokirali su nas Jamajkanci u prvom delu, ali dobre izmene i odlična igra Strahinje Pavlovića će ipak ostaviti osmeh na licu Dragana Stojkovića. Ima stvari kojima može da bude nezadovoljan, ali bod sa deset debitanata i nije tako loš.

Za četiri dana novi ispit na Kirin kupu i to protiv Japana (12.30).

10:49

90' - Još tri minuta!

Gudelj ima lepu poziciju iz slobodnjaka... Jako loše!

10:46

87' - Približava se kraj meča!

Kao da su se i jedni i drugi umorili i da im odgovara remi, ali kada god se lopta nađe u opasnoj znoni poraste novi dramatičnosti... Nažalost, češće pred našim golom!

Izvor: MN PRESS

10:36

77' - UH!

Prvo je divno prošao Vulić po desnoj strani i umalo je stvorio šansu za Nemanju Jovića, a onda je sevnula kontra preko Andrea Greja koga fantastično zaustavlja Pavlović.

Najbolji igrač Srbije danas!

10:32

74' - Piksi još menja!

Miloš Vulić je na terenu umesto Marka Petkovića, još jedan debitant.

10:22

63' - Izmena!

Grujić završava utakmicu, a menja ga Maksimović.

10:20

61' - GOL! 1:1! PAVLOVIĆ!

Bravo, Srbija je izjednačila posle najboljeg napada. Strelac je štoper Strahinja Pavlović!

Dugo je trajao napad "orlova", pritisnuli smo Jamajku sa svih strana, bilo je nekoliko neuspelih pokušaja, a onda je lopta došla do Pavlovića koji je prvo izblokiran, da bi potom pogodio mrežu rivala slabijom desnom nogom.

To je njegov prvenac u dresu državnog tima!

Izvor: MN PRESS

10:18

59' - IH!

Grujić šalje dobru loptu po vertikali za Terzića, ali pomoćni arbitar diže ofsajd zastavicu. Šteta, ovo je mogla da bude šansa za "orlove".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

10:16

57' - Tuku!

Mur dobija žuti karton zbog faula nad Joveljićem. Oštro, s leđa, konačno da su i Jamajkanci u beležnici arbitra.

10:13

53' - Igramo malo bolje!

Izmene su doprinele da Srbija zaigra malo ofanzivnije i da više kontroliše igru, ali i dalje nema šansi. Videli smo nekoliko opasnih napada, ali ništa više od toga.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

10:03

Piksi pravi četiri promene - Marko Ilić, Strahinja Pavlović, Milan Makarić i Uroš Spajić ulaze u igru, a izlaze Đorđe Nikolić, Sava Čestić, Ivan Ilić i Željko Gavrić.

9:46

45' - Nikolić!

Sada se istakao golman Srbije, bio je to odličan udarac Targota sa distance, ali na oprezu je bio čuvar mreže Bazela.

Odmah potom i lepa akcija Terzića i Joveljića, ali lopta nije stigla do Gavrića.

To bi bilo sve od prvog poluvremena.

Izvor: MN PRESS

9:43

43' - Ilić!

Evo konačno šanse za Srbiju. Lep centaršut sa desnog boka Marka Petkovića, još bolji skok Ilića u kaznenom prostoru, ali brani golman Jamajke!

9:40

40' - Nikolić!

Novi kiks Đorđa Nikolića kome je pobegla lopta i umalo smo opet primili gol. Probao je da je ispuca, ali mu je u putanju ušao Grej, srećom to ne ide u gol.

Izvor: MN PRESS

9:36

35' - Jamajka ne odustaje!

Dali su jedan, ali hoće još... Srbija kao da je pogubila konce u ovim trenucima, Gudelj nas je spasao startom u poslednjem trenutku, pa potom i Vilijams preti!

Izvor: MN PRESS

9:29

29' - ŠOK! 0:1! GUBIMO!

Greška golmana Nikolića...

Izašao je mladi čuvar mreže van pozicije, jedva je uspeo da izbegne da uhvati loptu van kaznenog prostora, ostavio je prazan gol, a to su lako iskoristili Jamajkanci.

Strelac je Andre Grej!

9:27

26' - Joveljić!

Mladi napadač Volfsbergera je dobio lepo loptu od Grujića, koji je poslao sa leve strane, primio ju je na grudi, probao da šutira, ali je izblokiran!

Izvor: Profimedia/DPPI/Orange Pictures/Yannick Verhoeven

9:16

16' - Petković!

Fantastičan start beka TSC-a kojim je zaustavio kontru Jamajke, i to u poslednjem trenutku, ali se izgleda povredio. Odmah je pao na travu i zatražio intervenciju lekarskog tima...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

9:14

13' - Kiks!

Pogrešio je mladi golman Đorđe Nikolić i mogla je Jamajka ozbiljno da zapreti, ali srećom nije bilo udarca ka golu. Usledila je brza kontra Željka Gavrića, ali kada je došao na 20 metara od gola kao da nije znao šta će sa njom.

U međuvremenu Sava Čestić dobija žuti karton zbog oštrog starta.

9:12

12' - Oštro!

Nemanja Jović je završio na travi posle neopreznog starta Marijape, čuli smo krik, ali srećom sve je u redu sa mladim fudbalerom Partizana.

Izvor: MN PRESS

9:08

7' - Uigranost je problem

Evidentno je da su se igrači Srbije upoznali pre nekoliko dana i odradili tek nekoliko treninga, dosta grešaka u dodavanjima, koriste to Jamajkanci koji vrlo lepo kombinuju napred, ali nadamo se da ćemo povratiti posed.

9:00

1' - Meč je počeo!

Srećno našim fudbalerima koji danas igraju u belim dresovima.

Izvor: MN PRESS

8:34

7 DEBITANATA!

Od 11 fudbalera, čak sedmorica nikad nisu igrala za Srbiju, pa će tako prve minute upisati golman Đorđe Nikolić, odbrambeni fudbaleri Sava-Arangel Čestić i Aleksa Terzić, vezisti Ivan Ilić, Željko Gavrić i Filip Jović, odnosno napadač Dejan Joveljić.

8:07

ZVANIČNI SASTAVI!

SRBIJA: Nikolić - Čestić, S. Mitrović, Gudelj - Petković, Ilić, Grujić, Terzić - Jović, Gavrić i Joveljić.

JAMAJKA: Tejlor, D. Vilijams, Bel, Ist, Targot, Fišer, Marijapa, Lou, Mur, Harding i Grej.

7:26

KO ĆE IGRATI?

Utakmica počinje u 9 časova i uskoro bi trebalo da dobijemo zvanične sastave, a za sada možemo da pričamo samo o očekivanih 11.

SRBIJA: Rajković - Spajić, S. Mitrović, Pavlović - Petković, Grujić, Gudelj, Ristić - Jović, Joveljić i Makarić.

7:24

KOGA NEMA?

Podsetimo, na spisku nema Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Nemanje Radonjića, Filipa Đuričića, Sergeja Milinković-Savića i drugih...

Izvor: MN PRESS

7:16

Dobro došli u MONDO live!

Srbija i Jamajka sastaju se od 9 časova po centralnoevropskom vremenu u Japanu. Prvi meč prijateljskog Kirin kupa na "Miki siti" stadionu, bez gledalaca, trebalo bi da posluži selektoru Piksiju kao filter za septembarske kvalifikacije.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč iz minuta u minut!

UKRATKO

  • Srbija - Jamajka 1:1
  • SRBIJA: Nikolić (od 46. M. Ilić) - Čestić (od 46. Spajić), S. Mitrović, Gudelj - Petković (od 73. Vulić), I. Ilić (od 46. S. Pavlović) , Grujić (od 63. Maksimović), Terzić - Jović, Gavrić (od 46. Makarić) i Joveljić.
  • Srbija za četiri dana igra protiv Japana (12.30).
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije