• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić potvrdio da je Zvezda "zatajila": Braga sedam dana čekala odgovor, pa odustala od transfera!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Štoper crveno-bijelih otkrio kako je propao transfer u portugalsku Bragu.

 crvena zvezda srđan babić transfer braga Izvor: MN PRESS

Srđan Babić vraća se među crveno-bijele poslije sezone provedene u portugalskom Famalikao, ali je neizvjesno da li će i dalje nositi dres Crvene zvezde.

"Zlatni orlić" sa Novog Zelanda prošle sezone odradio je pripreme sa Zvezdom, ali je pred sam kraj prelaznog roka postao prekobrojan pa je pozajmljen Portugalcima.

Babić je potencijalna zamjena za Nemanju Milunovića koji je otišao Alanjaspor, međutim, istovremeno Crvena zvezda važe ponude za njega.

Možda će vas zanimati

Jedna je nedavno stigla od portugalske Brage koja je ponudila 1,3 miliona evra i deset odsto od narodne prodaje, ali je ovaj transfer propao nakon odugovlačenja Crvene zvezde sa odgovorom Portugalcima, uz objašnjenje da Real Sosijedad ima pravo preče kupovine.

To je potvrdio i sam Babić u razgovoru za banjalučku televiziju "Elta" i otkrio kako je propao taj transfer.

"Prije desetak dana krenula je ta priča, imao sam ponudu Brage, Zvezda bi isto dobila ozbiljan novac. Zvezda nije odgovorila na vrijeme, Braga je čekala sedam dana, na kraju je povukla ponudu", rekao je Babić i potvrdio da Baskijci imaju prioritet kada je njegov transfer u pitanju.

"Da, Sosijedad ima pravo preče kupovine. Braga je čekala sedam dana, ne znam šta se dešavalo, možda ni Sosijedad nije odmah odgovorio, na kraju ništa nije bilo od toga", rekao je Babić.
I Famalikao je bio zainteresovan za otkup njegovog ugovora, ali prema riječima defanzivca rođenog u Banjaluci ne radi se o iznosu od 1,1 milion evra, kako se često može pročitati u medijima, već o većoj cifri.

"Nije bilo 1,1 milion evra, nego 1,5 milion, oni su htjeli da spuste na milion, pa i manje, ali Zvezda nije htjela da pristane. Pričao sam sa ljudima iz Famalikaa, oni bi i dalje željeli da ostanem, ali ne mogu da izdvoje taj novac".

Izraelac vlasnik, ali konce vuče super menadžer!

Babić se osvrnuo i na sezonu sa Famalikaom, u čijem rukovođenju značajno učestvuje i čuveni menadžer Žorž Mendeš.

"Vlasnik kluba je Izraelac, a Žorž Mendeš je zadužen za dovođenje igrača, bio je i na nekoliko naših utakmica. Famalikao početkom prošle sezone nije imao dobru ekipu, mijenjali su se igrači i čak 40 igrača je prošlo kroz ekipu. Teško je bilo i pohvatati sva imena.  Drugi dio sezone imali smo ozbiljnu ekipu, po bodovima smo bili čini mi se četvrti u proljećnom dijelu, ali na kraju smo završili na devetom mjestu na tabeli".

Nakon svega, ono što je sigurno je da će se Babić pojaviti na prozivci Dejana Stankovića.

"Generalno, sve je otvoreno, imam ugovor sa Crvenom zvezdom još šest mjeseci i moram da se pojavim na prozivci. Da li ću ostati tu ili idem negdje drugdje vidjećemo, prelazni rok još nije gotov“, rekao je Babić i prokomentarisao navode da bi trebao da zamijeni Milunovića u posljednjoj liniji i čini štoperski tandem sa austrijskim reprezentativcem Aleksandrom Dragovićem.

"Pričao sam sa upravom i trenerom Dejanom Stankovićem, njihova ideja je neka da zaigram sa Dragovićem, ali ima stvarno dobra konkurencija, tu su Degenek, Eraković, Pankov. Ima pet štopera i neće biti lako izboriti se u takvoj konkurenciji", rekao je Babić koji ne krije da su mu trenutno najvažniji minuti na terenu.

"Meni je najvažnije da igram, da imam kontinuitet. Nezahvalno je reći u Zvezdi 'hoću da igram', jer je velika konkurencija. Nebitno je da li u Zvezdi ili negdje drugdje, ono što želim je da igram. Do prvog septembra je prelazni rok, eto prošle godine sam 28. avgusta napustio Zvezdu, ima dosta vremena“, zaključio je Babić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC