• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ŠAMPION EVROPE ISPAO, RONALDO NEĆE BRANITI TITULU! Golčina Azara, sad je Belgija favorit za trofej!
 ŠAMPION EVROPE ISPAO, RONALDO NEĆE BRANITI TITULU! Golčina Azara, sad je Belgija favorit za trofej!

ŠAMPION EVROPE ISPAO, RONALDO NEĆE BRANITI TITULU! Golčina Azara, sad je Belgija favorit za trofej!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Evropsko prvenstvo će se, dok ne dobijemo novog šampiona, igrati bez tima koji je pre pet godina bio najbolji u Francuskoj!

 ŠAMPION EVROPE ISPAO, RONALDO NEĆE BRANITI TITULU! Golčina Azara, sad je Belgija favorit za trofej! Izvor: Tanjug/Pool via AP/Friedemann Vogel/AP Photo/Darko Bandic

Reprezentacija Portugala, aktuelni šampion Evropi, neće iugrati završnicu ove godine!

Belgijanci su, preko Torgana Azara, postigli jedini gol na meču i eliminisali tim koji je pre pet godina bio najbolji u Evropi. Istina, Portugal večeras nije ostavio loš utisak i vrlo lako je meč mogao da bude prelomljen i na njihovu stranu.

Belgija - Portugal 1:0 (1:0)

Najbolje šanse na meču promašivali su Portugalci, pošto su Diogo Žota i Bruno Fernandeš nekoliko puta ozbiljno pretili, a Rafael Gereiro pogodio čak i stativu Kurrtoinog gola.

Pogledajte slavlje nakon Torganovog gola:

To nije bilo dovoljno ni za izjednačenje, pa će se tim Roberta Martineza protiv Italijana boriti za polufinale. Biće to još jedan veliki derbi na ovom Evropskom prvenstvu, a igraće timovi koji su do sada možda i najviše pokazali.

Selektora Belgije pre tog meča brinuće stanje njegovih igrača, pošto su u ''ratu'' protiv borbenih Portugalaca povrede zadobili Kevin De Brujne i Eden Azar. Obojica su prinudno izašli iz igre, pa ostaje da se vidi da li će biti spremni za ostatak turnira.

22:56

Kraj!

Reprezentacija Belgije savladala je minimalnim rezultatom Portugal i plasirala se među osam najboljih u Evropi. Aktuelni šampion je ispao zahvaljujući golu Torgana Azara u finišu prvog dela meča.

22:44

Stativa!

83. minut - Stativa Portugalaca. Večeras nisu bili ovoliko blizu izjednačenja. Rafael Gereiro je natrčao na odbijenu loptu i sa ivice kaznenog prostora pogodio okvir gola.

22:42

Tibo Kurtoa!

82. minut - Brane se Belgijanci svim silama, a Tibo Kurtoa je uspeo da zaustavi jedan opasan napad Portugala. Deluje da će poslednjih desetak minuta proteći u totalnoj ofanzivi pred golom Belgije.

22:37

Tuča!

77. minut - Nisu uspeli da se potuku malopre, ali sada jesu! Naravno, u glavnoj ulozi Pepe, koji je laktom ''namestio'' Torgana Azara.

Ovom duelu prethodio je žuti karton Lukakua, koji je u jednom trenutku dobio krampone u glavu!

Izvor: Tanjug/EPA Pool/Julio Munoz

22:31

Koškanje!

68. minut - Napravio je jedan bespotreban faul s leđa Bruno Fernandeš, oborio Edena Azara i stvorio gužvu. Ipak, manje koškanje na terenu nije rezultiralo ozbiljnijim incidentima. Sve se brzo smirilo!

22:29

Kako se povredio De Brujne?

Šteta što je jedan od najboljih igrača na terenu morao da izađe iz igre...

22:24

Romelu Lukaku!

63. minut - Odmah na drugoj strani, nakon asistencije Torgana Azara, Lukaku neprecizno šutira ka golu Patrisija.

Romelu Lukaku
Izvor: Tanjug/Reuters Pool/Anton Vaganov

22:22

Bruno Fernandeš!

62. minut - Probao je da iznenadi Kurtou fudbaler Mančester junajteda, ali njegov šut iz kolena odlazi preko gola!

22:19

Diogo Žota!

57. minut - Odradio je veći posao Kristijano Ronaldo, prošao nekoliko igrača i sjajno iskombinovao duplim pasom, a zatim pronašao Žotu na penalu. Fudbaler Liverpula je nakon prvog kontakta probao iz mesta da pogodi gol, ali njegov udarac odlazi iznad prečke.

22:16

Izmene!

56. minut - Nemaju više šta da čekaju Portugalci, moraju da se naprave izmene.

Žoao Mutinjo i Bernardo Silva su ustupili mesto na terenu Brunu Fernandešu i Žoao Feliksu, koji bi morali da donesu malo brzine i kreativnosti u ofanzivni deo tima.

22:11

Slavlje!

Ovako su Belgijanci proslavljali postignut pogodak!

22:08

Izmena!

48. minut - Odmah na početku drugog dela, nakon starta Palinje, Kevin de Brujne izlazi iz igre. Umesto njega će na terenu biti Dris Mertens, što se može gledati i kao ofanzivnija promena Belgijanaca.

Izvor: tanjug/Julio Munoz/Pool via AP

22:06

Nastavljamo!

46. minut - Gledamo nastavak meča Belgije i Portugala. Ekipa Kristijana Ronalda je u rezultatskom zaostatku zbog pogotka Torgana Azara!

21:50

Poluvreme!

Gol koji smo videli u finišu prvog dela bio je i poslednje uzbuđenje. Torgan Azar je maestralno pogodio gol Portugala i doneo prednost Belgijancima, a na taj način je kaznio nekoliko polušansi koje aktuelni šampion nije iskoristio. Pre svih, Diogo Žota se istakao promašajem.

21:43

GOOOOOOOOOOOOL - TORGAN AZAR, 1:0!

42. minut - Kakva golčina mlađeg od braće Azar. Njegov udarac prevario je Rui Patrisija, koji je krenuo u pogrešnu stranu, a zatim je golman Portugala uhvaćen u raskoraku.

Brava bomba Torgana Azara za prednost Belgijanaca, koji nisu bili bolji u dosadašnjem delu susreta.

21:39

Menije!

37. minut - Očekivali su loptu ofanzivci Belgije, ali je Toma Menije odlučio da spoljnim delom stopala desne noge proba da pogodi suprotan ugao. Nije bio precizan, ali je vrlo blizu bilo!

21:26

Ronaldo!

25. minut - Strašan šut Kristijana Ronalda, ali direktno u golmana Belgije. Uspeo je Tibo Kurtoa da odbije loptu u polje, a zatim lako da zaustavi još jedan pokušaj Portugalaca da ga savladaju.

Izvor: tanjug/Julio Munoz/Pool via AP

21:25

Opasno!

24. minut - Tomas Vermelen je odigrao rukom samo nekoliko metara van kaznenog prostora Belgije. Biće ovo dobra prilika za Portugalce, koji bi mogli da stignu do prednosti.

21:07

Diogo Žota!

6. minut - Kakva šansa za krilnog igrača liverpula. Renato Sančez je idealno uposlio Dioga Žotu, ali bočni napadač je bio izuzetno neprecizan kada je pokušao da ugrozi gol Belgije.

21:02

Počelo je!

1. minut - Pratimo susret Belgijanaca i Portugalaca, meč koji svi najavljuju kao najveći spektakl dosadašnjeg dela turnira. Uživajte...

Izvor: tanjug/Julio Munoz/Pool via AP

20:00

Sastavi!

Reprezentacija Belgije:

Kurtoa - Aldervireld, Vertongen, Vermalen - Menije, Tjelemans, Vitsel, T. Azar - De Brujne, E. Azar - Lukaku

Reprezentacija Portugala:

Patrisio - Dalo, Pepe, Dijaš, Gereiro - Mutinjo, Palinja,Sančez - B. Silva, Žota - Ronaldo

19:16

Dobro veče!

Pravi mali derbi, takozvano ''finale pre finala'' gledamo večeras u Sevilji na stadionu Kartuha!

Belgija i Portugal će, iako su po kvalitetu među pet najboljih evropskih selekcija u ovom trenutku, igrati za mesto među osam najboljih timova.

UKRATKO

  • Belgijanci su bili prvi u grupi
  • Portugal se mučio u najtežoj - ''grupi smrti''
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije