• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prije par godina smo potcijenili Moldavce, nismo dobro prošli!" Sarajevo znalo da se "opekne" - Milsami ozbiljan rival!

Autor Dragan Šutvić

Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu igra se sutra od 19 časova

 konferencijska liga milsami sarajevo najava Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Sarajeva, vicešampioni BiH, sutra počinju kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U Moldaviji će odmjeriti snage sa ekipom Milsamija, a utakmica počinje u 19 časova.

Možda će vas zanimati

"Odradili smo analizu rivala, kako igraju, kakva su ekipa. Riječ je o veoma ozbiljnoj ekipi, tako da očekujem zahtjevnu utakmicu. Radili smo jako dobro u pripremnom periodu, imamo entuzijazam i sigurno je da želimo da ova evropska priča traje što duže", rekao je pomoćni trener Sarajlija Abdulah Oruč pred polakaz na ovo gostovanje.

Sa kvalitetom predstojećeg evro-rivala upoznat je štoper Sarajeva Amer Dupovac, još iz vremena dok je nosio dres Šerifa iz Tiraspolja.

"Ne bih se previše osvrtao na prošlu sezonu, koja nije bila uspješna za nas. Okrećemo se novim izazovima, odnosno Evropi. Sigurno da je veliki izazov ispred nas, te evropske utakmice svi željno iščekujemo, kako igrači, tako i navijači. Igramo protiv ekipe Milsamija koju poznajem od ranije jer sam igrao u Moldaviji. To je iskusna ekipa, koja sigurno zna da igra na retzultat. Nemaju prevelik kvalitet, ali je sigurno da nam neće biti nimalo lako. Poučeni iskustvom od prije nekoliko godina, kada je Sarajevo potcijenilo ekipu iz Moldavije, rivala moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno. Možda je prednost što drugu utakmicu igramo na Koševu, pred našim navijačima koji se vraćaju i biće nam 12. igrač", poručuje centralni bek tima sa Koševa.

Podsjetimo, Sarajevo je do sada jednom u evropskim takmičenjima igralo protiv timova iz Moldavije.

Desilo se to u sezoni 2017-18, kada je bordo tim u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odmjerio snage sa Zarijom, te nakon rezultata 3:3 u dvomeču bio eliminisan rezultatom 6:5 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Inače, pobjednik dvomeča između Milsamija i Sarajeva će u drugom kolu kvalifikacija za treće po jačini evropsko takmičenje igrati protiv švedskog Elfsborga.

Preostala dva bh. predstavnika u prvom kolu, Velež i Široki Brijeg, biće domaćini u prvim utakmicama.

Mostarci će na Grbavici ugostiti sjevernoirski Kolerejn (20.30), dok će Široki Brijeg na Pecari ugostiti albansku Vlazniju (20.45).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC