• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda izgubila u Kazahstanu! Problem na početku, za Ligu šampiona mora mnogo bolje!
 Zvezda izgubila u Kazahstanu! Problem na početku, za Ligu šampiona mora mnogo bolje!

Zvezda izgubila u Kazahstanu! Problem na početku, za Ligu šampiona mora mnogo bolje!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srpski šampion se sapleo na prvom koraku ka grupnoj fazi Ligi šampiona i sada mora da slavi u revanšu.

 Zvezda izgubila u Kazahstanu! Problem na početku, za Ligu šampiona mora mnogo bolje! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Šokantan poraz Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Drugo kolo počelo je izgubljenom utakmicom na gostovanju Kairatu (2:1).

Bleda, verovatno najslabija partija crveno-belih od kako je Dejan Stanković trener Zvezde., napravila je veliki problem srpskom šampiona. Danas u Almatiju nije funkcionisalo ništa, pa je i jedini postignuti gol bio zapravo delo hrvatskog fudbalera Dina Mikanovića, desnog beka domaćeg tima.

Kairat - Crvena zveda 2:1 (1:0)
/Kante 25, Banjak 79 - Mikanović autogol 57/

On je, može se reći, večeras bio jedina svetla tačka Crvene zvezde.

Fdubaleri Kairata su pored sopstvene dva puta pogađali mrežu koju čuva Milan Borjan. Prekidi su skupo koštali srpski tim, koji je kapitulirao u prvom delu meča nakon sjajnoj skoka Kantea i velike greške odbrane crveno-belih. Utisak nije popravljen ni u nastavku, pošto je Maki Banjak, nekadašnji štoper Partizana tresao mrežu dok su igrači Zvezde tražili ofsajd.

Deluje da ga nije bilo...

Revanš meč srpskog i kazahstanskog tima igra se naredne nedleje u Beogradu, a Crvena zvezda mora na pobedu kako bi ostala u konkurenciji za Ligu šampiona. Neočekivan poraz na gostovanju stvorio joj je mnogo problema, ali više od rezultata brine igra.

Danas je srpski šampion delovao sporo i tromo, bezidejno i nezainteresovano, kao da će se situacija na terenu rešiti sama od sebe. Tako ne može da se igra u društvu najboljih!

17:57

Pogledajte gol za pobedu!

Ovako je Kairat stigao do pobede protiv Crvene zvezde:

17:55

Kraj - 2:1!

Ekipa Kairata je savladala Crvenu zvezdu 2:1 u prvom evropskom meču crveno-belih. Revanš je naredne nedelje u Beogradu.

17:50

Nova izmena Stankovića!

90. minut - Filipo Falko menja El Fardu Bena u poslednjih nekoliko minuta meča.

17:49

Dioni!

89. minut - Prva velika prilika za Loisa Dionija u dresu Crvene zvezde, ali nije uspeo da je pretvori u gol.

17:44

IZMENA!

84. minut - Aksel Bakajoko menja Aleksandra Kataija u finišu meča u Kazahstanu. On će igrati na istoj poziciji, kao levo krilo.

17:43
Izvor: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

17:41

DRUGI GOL KAIRATA!

79. minut - Maki Banjak, fudbaler koji je nedavno iz Partizana stigao u Kairat, pogodio je mrežu Milana Borjana! On se najbolje snašao nakon kornera u velikoj gužvi pred golom Crvene zvezde, izbegao ofsajd poziciju i sa samo nekoliko metara zatresao mrežu.

17:37

Kanga i Kante!

77. minut - Mini okršaj dvojice fudbalera na sredini terena rešen je bez većeg sukoba i bez žutih kartona za Kangu i Kantea.

17:36

Izmena!

75. minut - Momak koji je ušao u igru na poluvremenu pola sata kije napušta teren. Umesto Burančijeva je sada na terenu Alikov.

17:35

Krstičić!

74. minut - sjajno je milan rodić spustio loptu glavnom Nenadu Krstičiću, ali je blok defanzivaca Kairata bio na mestu. Još jedna dobra prilika za crveno-bele, koji su mnogo bolji u nastavku meča.

Izvor: MN PRESS

17:29

Izmene!

68. minut - Gejlor Kanga menja Mirka Ivanića, što bi moglo da donese malo brzine crveno-belima u finišu meča.

Kod domaćeg tima Maki banjak, nekadašnji defanzivac Partizana, igra umesto Šušenačeva. Verovatno će nastupati kao defanzivni vezni, što je uloga u kojoj ga nismo gledali dok je igrao u Beogradu.

17:27

GOL ZA IZJEDNAČENJE!

Ovako su crveno-beli stigli do 1:1!

17:24

Fotografija pre početka!

Ovo je 11 igrača koji su počeli meč:

Izvor: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

17:17

AUTOGOL MIKANOVIĆA - 1:1!

57. minut - Hrvatski desni bek je postigao autogol i doneo izjednačenje Crvenoj zvezdi!

Dobra kombinacija Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, pa pas na desni bok za Milana Gajić i onda centaršut beka Crvene zvezde. Pokušao je po zemlji, lopta je prošla pored mnogo fudbalera u kaznenom prostoru, a na drugoj stativi je nespretan bio Dino Mikanović, hrvatski defanzivac i bivši igrač Hajduka iz Splita i Arhusa.

17:15

Katai!

54. minut - Karakterističan prodor Aleksandra Kataija završio se udarcem po zemlji. Nije bio precizan ofanzivac Crvene zvezde, lopta je završila pored stative, ali raduje nešto ofanzivnija igra crveno-belih u drugom delu susreta.

17:12

Krstičić!

51. minut - Velika prilika za Crvenu zvezd. Centrašut ka Dioniju presekao je golman Pokatilov, a akrobatski potez Nenada Krstičića sa desetak metara udaljenosti nije bio precizan. Ovo je možda i najbolja šansa crveno-belih do sada, a udarac nije išao u okvir gola.

17:09

Povreda Gajića!

48. minut - Lekarski tim Crvene zvezde ukazuje pomoć desnom beku, koji je prilikom pada povredio desno rame.

Milan Gajić.
Izvor: MN PRESS

17:06

IZMENA ZVEZDE!

46. minut - Umesto Milana Pavkova drugi deo meča igraće Lois Dioni. Pojačanje iz francuskog anžea je možda rešenje za ofanzivni deo tima Dejana Stankovića.

Umesto Sujumbajeva koji se povredio u finišu prvog dela na terenu je sada Burančijev, što je druga prinudna izmena Kairata.

17:00

Pogledajte gol Kazahstanaca!

Vodeći gol Kairata, postignut u 25. minut, snimljen sa tribina stadiona u Almatiju:

Vodeći gol Kazahstanaca protiv crveno-belih.
Izvor: Youtube/ibragimKAZ

16:51

POLUVREME - 1:0!

Nakon tri minuta nadoknade, fudbalera Kairata odlaze sa odmor uz minimalnu prednost protiv Crvene zvezde.

bilo je ovo bledo izdanje srpskog šampiona, jedno od najgorih od kako je Dejan Stanković na klupi crveno-belih. Bez stvorenih šansi, sa premalo ofanzivnih akcija koje obećavaju i uz naivno primljen pogodak, Zvezda ne može da bude zadovoljna igrom.

Kairat je bio mnogo bolji rival u prvoj četvrtini ovog dvomeča!

16:48

Još jedna povreda!

45+2. minut - Kapiten Sujumbajev, asistent kod jedinog gola na meču, žali se na povredu i morala je da mu se ukaže lekarska pomoć. Pitanje je da li će on moći da igra u nastavku susreta!

16:44

Katai!

43. minut - Konačno jedan dobar napad Crvnee zvezde, ali falilo je da udaraš bude malo brži. Previše kontakata sa loptom aleksandra Kataija u kaznenom prostoru Kairata, što je Mikanović iskoristio da ga izblokira.

Izvor: MN PRESS

16:43

Žuti karton - Šušenačev!

42. minut - Lopta mu je pobegla u aut, a on je odmah nakon što je prešla liniju ispucao daleko na tribine. Opomenut je žutim kartonom zbog toga, a pre njega je samo Katai dobio javnu opomenu.

16:40

Loše...

38. minut - Crvena zvezda nije uspela da pronađe igru iz prethodne sezone u prvom evropskom poluvremenu. Premalo stvorenih šansi, prepuštena inicijativa domaćem timu i bezidejnost srpskog šampiona su problemi o kojima će Dejan Stanković morati da govori u svlačionici.

16:33

Vagner Lav!

32. minut - Uigrana akcija iz auta donosi novu šansu Kairatu. Mikanović ubacuje loptu na peterac, Kante je glavom prebacuje na drugu stativu, a Vagner Lav nije uspeo da uputi udarac u okvir gola.

Ipak, utisak je da je Kairat mnogo bolji tim u prvih pola sata ovog meča!

Ronaldinjo i Vagner Lav
Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/PASCAL GUYOT

16:25

Gol - Crvena zvezda gubi!

25. minut - Korner sa desne strane kapitena Sujumbajeva pretvorio je u gol Kante, fudbaler Kairata koji je bio najviši u skoku pred golom Milana Borjana. Kairat je uspeo da materijalizuje prednost i terensku inicijativu koju je imao na početku susreta.

16:23

Nema penala!

22. minut - Milan Gajić je pronašao Bena u kaznenom prostoru, ofanzivac Crvene zvezde pao nakon kontakta, ali deluje da je dobra odluka da ne bude kaznenog udarca za crveno-bele. Igra se dalje...

Izvor: MN PRESS

16:21

Žuti karton - Katai!

20. minut - Loše odigrana kombinacija prilikom izvođenja slobodnog udarca primorala je Aleksandra Kataija da nepropisno zaustavi kontru kazahstanskog tima.

 Katai je prvi opomenuti igrač na ovom meču.

16:13

Povreda Kosovića!

12. minut - Nekadašnji vezni fudbaler ne može da nastavi meč. Umesto Nebojše Kosovića na terenu je sada Vorogovski.

Izvor: MN PRESS

16:08

Ben!

7. minut - Udarac sa distance El Fardu Bena završio je u rukama golmana kazahstanskog tima! Bio je to prvi ozbiljniji pokušaj Crvene zvezde danas.

16:03

Borjan!

2. minut - Ogromna šansa za Kairat već u drugom minutu meča. Hovhanisjan je ozbiljno zapretio, ušao u kazneni prostor beogradskog tima, ali je Milan Borjan zaustavio njegov udarac.

16:01

MEČ POČINJE!

1. minut - Crvena zvezda ima prvi napad na meču!

15:58

Prethodni dvomeč...

Navijači Crvene zvezde ne vole da se prisete dvomeča koji su u leto 2015. godine odigrali crveno-beli i Kairat.

U Beogradu je bilo 0:2 nakon što je već u petom minutu isključen Savo Pavićević, dok je u Almatiju domaćin ostvario i drugu pobedu u dvomeču, rezultatom 2:1. Tako je neuspešno završena evropska misija crveno-belih.

Sastav Zvezde za meč protiv Kairata u Beogradu: Rajković - Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković - Kovačević, Savićević - Vered, Katai, Parker - Orlandić

Sastav Zvezde za meč protiv Kairata u Almatiju: Manojlović - Petković, Mbođ, Rendulić, Anđelković - Stojanović, Savićević - Vered, Katai, Parker - Jović

Pogledajte slike sa beogradskog meča

15:43

Video sa lica mesta!

Ovako izgleda stadion u Kazahstanu, gde se od 16:00 igra meč Kairata i Crvene zvezde!

15:33

Raspored za danas...

Preostali mečevi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se kasnije:

19:00 Malme (Švedska) - HJK (Finska)

20:00 Mura (Slovenija) - Ludogorec (Bugarska)

20:30 Slovan (Slovačka) - Jang Bojs (Švajcarska)

21:00 Legija (Poljska) - Flora (Estonija)

21:00 Olimpijakos (Grčka) - Nefči (Azerbejdžan)

21:00 PSV (Holandija) - Galatasaraj (Turska)

15:28

Prva zvezda Kairata!

Dobro poznato ime u evropskom fudbalu - Vagner Lav (37)!

Svojevremeno napadač CSKA iz Moskve, u najboljim danima svoje karijere, a sada u njenom finišu predvodnik Kairatovog napada.

Igrao je za Palmeiras, CSKA, Flamengo, Šandong Luneng, Korintijans, Monako, Alanju, Bešiktaš, a u Kairatu je od jula 2020. godine. Kao fudbaler moskovskog tima gostovao je u Beogradu, gde je u okviru Kupa UEFa igrao protiv Partizana.

U tom dvomeču je postigao gol, a CSKA je kasnije osvojio evropski trofej.

Vagner Lav na meču protiv Partizana 2005. godine.
Izvor: MN PRESS

15:16

Sezona Kairata!

Kazahstanski šampion je u sred sezone, pošto je već odigrao 19 utakmica u prvenstvu. Ali, rezultati nisu dobri kao prethodne sezone.

Osvojili su 37 bodova i zauzimaju tek treće mesto na tabeli. Ispred njih su Tobol sa 42 boda i Astana koja ima 41 bod.

Pored ovih mečeva, Kairat je odigrao dva meča Makabija iz Haife u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a nastupaju i u grupnoj fazi kazahstanskog kupa.

15:11

ANKETA!

Kakav rezultat očekujete u prvom meču Kairata i Crvene zvezde?

14:39

Rezervisti

Kairat: Ustimenko, Alikov, Vorogovski, Banjak, Ulšin, Seidahmet, Burančijev

Crvena zvezda: Popović, Babić, Degenek, Kanga, Falko, Petrović, Nikolić, Gavrić, Eraković, Dioni, Srnić, Bakajoko

14:34

SASTAVI - ZVANIČNO!

Kairat: Pokatilov - Mikanović, Dugalić, Alip, Sujumbajev - Poljakov, Kosović, Hovhanisjan - Šušenačev, Kante, Vagner Lav

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Dragović, Pankov, Rodić - Krstičić, Sanogo - Katai, Ivanić, Ben - Pavkov.

Izvor: Profimedia/Nikola Krstic/Alamy Live News

14:16

Očekivana postava Zvezde!

Crveno-beli će, gotovo sigurno, u Kazahstanu igrati u drugačijoj postavi nego protiv Vojvodine. Pogledajte kako bi Crvena zvezda trebalo da izgleda na evropskom gostovanju.

12:15

Dobar dan!

Fudbaleri Crvene zvezde u neobičnom terminu, od 16:00 po našem vremenu, otvaraju evropsku sezonu. Protivnik je Kairat iz dalekog Almatija, šampion Kazahstana za prethodnu sezonu.

UKRATKO

  • Crvena zvezda je dva puta igrala evropske dvomeče protiv Kaiarata
  • Trijumfi Kazahstana od pre šest godina i dalje su bolni za navijače
  • Protivnik pobedniku u trećem kolu biće Šerif ili Alaškert
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije