• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rođeni" se spremaju za novo čudo: Možemo da iskoristimo podršku publike I nastavimo niz!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Miožemo da nastavimo niz i prođemo dalje”, poručio je kapiten Mostaraca Denis Zvonić pred revanš sa Elfsborgom.

 velež - elfsborg najava feđa dudić denis zvonić Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Velež trening pred Elfsborg

Posljednji trening na stadionu “rođeni” u Mostaru fudbaleri Veleža obavili su večeras, a u srijedu će se prema tradiciji započetoj prije mjesec dana, zaputiti ka Sarajevu, gdje će boraviti do revanš utakmice trećeg kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv Elfsborga.

Utakmica je na programu u četvrtak od 20 sati na sarajevskom stadionu Grbavica, a Veležu za plasman u plej-of Konferencijske lige treba pobjeda jer je prvi meč odigran u Borasu završen rezultatom 1:1.
Atmosfera u Veležovom timu je na nivou, a svi vjeruju da mogu prirediti još jednu senzaciju i eliminisati i švedskog predstavnika.

"Prva utakmica je bila nepoznanica. Gledali smo, znali smo, ali nije isto nešto pripremiti i kada imaš priliku igrati protiv tog tima. Nije to bilo vjerovatno ni ono najbolje od Elfsborga. Mi smo defanzivno bili na nivou, dok u ofanzivnom dijelu nismo iskoristili sve što smo mogli. Da smo u nekoliko navrata imali bolje odluke, sigurno bismo došli u stopostotne prilike ili eventualno postigli gol. Za vikend je Elfsborg igrao dobro. Nisu puno mijenjali", rekao je trener “rođenih“ Feđa Dudić.

Raduje ga veliko interesovanje navijača za utakmicu, što najbolje ulustruje činjenica da je svih 10.000 ulaznica prodano dva dana prije susreta na Grbavici.

"Iz razgovora sa njihovim trenerom znam da se oni pribojavaju atmosfere na Grbavici. Gledali su utakmicu protiv AEK-a i on mi je rekao da ga je atmosfera fascinirala. Očekujemo i u četvrtak veliku podršku, a uz maksimalan angažman vjerujem da možemo i iskoristiti taj pozitivan šok", dodao je Dudić.

Naveo je i kako umor čini svoje, ali i da bez obzira na raspored, Velež može odigrati dobro protiv Elfsborga.

"Svi su spremni. Ovo nam je peti meč u 14 dana i nema ekipe na svijetu koja ne bi u tom ritmu bila umorna. Imali smo tri putovanja. Podsjećam, duže je trajalo putovanje do Bijeljine, nego do Atine i Borasa. Nakon negativnog rezultata, ipak svjesno nisam želio potencirati umor, iako to ostavlja traga", ističe Dudić.

Kapiten Denis Zvonić vjeruje da ekipa može ponoviti pristup iz Borasa.

"Odluke moraju biti bolje. Trebaće nam više koncentracije u završnici. Možemo nastaviti niz i proći dalje. Istina, osjeća se umor. Sa rosterom koji imamo možemo odgovoriti svim izazovima. Motiv i želja su veliki, znamo kakva će podrška sa tribina biti", naglasio je Zvonić.

Velež će sutra od 18.30 časova trenirati na stadionu Grbavica. Velež je na putu do trećeg pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu eliminisao Kolerejn iz Sjeverne Irske i grčki AEK.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC