• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za revanš koji znači sve: DVA igrača za ofanzivu u Humskoj!

Autor Nebojša Marković

Partizan protiv Sočija igra meč koji bi mogao da im u velikoj mjeri odredi tok sezone, a trener Aleksandar Stanojević će sa nešto ofanzivnijom ekipom pokušati da približi crno-bijele pobjedi pred vjernim navijačima.

 partizan soči tim aleksandar stanojević konferencijska liga Izvor: MN PRESS

Pobjeda ili kraj - to je ono što stoji pred Partizanom. Evropska odiseja ne smije da stane, a da bi se preskočio Soči, Humska će morati da vidi nadahnutu ekipu Aleksandra Stanojevića.

Crno-bijeli u četvrtak od 21.00 dočekuju ruski tim u revanšu koji bi mogao da učini još uvijek mladu sezonu potencijalno vrlo uspješnom.

Nakon prvog meča u Rusiji, završenog 1:1 poslije nepostojećeg jedanaesterca za domaće, Partizan ima vrlo jasnu sliku pred sobom:

Pobijedi u 90 ili 120 minuta ili budi spretniji i smireniji poslije jedanaesteraca, i put ka evropskoj jeseni se nastavlja. Izgubi i debitantska sezona u UEFA Konferencijskoj ligi biće okončana već u trećoj kvalifikacionoj rundi.

Aleksandar Stanojević je spreman za taj izazov. Zna i šta će ako bude penala u Humskoj, ali i dalje ne vidi bitne razlike u šansama dva tima - one su 50-50.

"Mi uvijek mislimo da smo mi najbolji na svetu, da smo mi uvijek favoriti. Ali oni dolaze iz izuzetno jake lige i i sada mislim da su šanse 50-50. Želimo podršku navijača i mi želimo na terenu da guramo navijače da nas bodre. Naši navijači i stadion mogu da nam daju malu prednost, ali su šanse realno podjednake."

Anketa

Ko će proći u plej-of Konferencijske lige?

  • Partizan pobeđuje u Humskoj!

    76.92% (10)

  • Partizan prolazi posle penala!

    7.69% (1)

  • Soči će se provući na penale

    7.69% (1)

  • Soči pobeđuje, jači su

    7.69% (1)

Ko će proći u plej-of Konferencijske lige?

Rezultati

Kojih 11 igrača Partizana bi onda moglo da donese prevagu u meču odluke u Humskoj?

LUTOVAC NA DESNOM BEKU

Među stativama će i ovoga puta biti Aleksandar Popović. Mladi golman nije imao najsigurniju partiju u Rusiji, ali je i protiv Sočija napravio nekoliko odličnih intervencija.

Odbrana će vidjeti jedno iznuđeno i tri uobičajena rješenja. Na desnom beku neće biti Aleksandra Miljkovića koji se tek oporavio od povrede, a neće ni Marka Živkovića. Iako primarno desni bek, prednost u odnosu na njega dobiće Aleksandar Lutovac.

"Lutovac je igrao izvanredno sve ove utakmice i realnije je da on počne, treba nam više ofanzive, a on je ofanzivniji", objasnio je Stanojević tu odluku dan pred utakmicu.

Preostali članovi defanzivne četvorke su jasni - Igor Vujačić i Siniša Saničanin su najbolji tandem štopera, dok je Slobodan Urošević uvijek pouzdan uz lijevu aut-liniju.

OPET PROMENA U VEZNOM REDU

Izvor: MN PRESS

Na sredini terena bi trebalo ponovo očekivati promjene. Kao što je Stanojević mijenjao u Rusiji pa Aleksandra Šćekića stavio uz Sašu Zdjelara, a ostavio Miloša Jojića na klupi, sada će se dvojica vezista ponovo rotirati. Jojić bi trebalo da počne i zbog Šćekićevih problema sa povredom, ali i zato što je ofanzivniji i donosi crno-bijelima novu dimenziju prilikom izvođenja prekida.

"Razmišljamo u pravcu Jojića i njegovih prekida. Šćekić ima manjih problema, vuče povredu već duže. Svaki segment merimo i bukvalno ćemo pred utakmicu donijeti odluku", rekao je Stanojević o toj dilemi.

Desno krilo će i ovoga puta biti rezervisano za Lazara Markovića. Kapiten Partizana je počeo odlično u Evropi ove sezone, pošto je upisao gol protiv Dunajske Strede u Beogradu, ali i asistenciju protiv Sočija u Rusiji. Filip Holender će šansu čekati sa klupe.

NAPRED JE SVE JASNO

Izvor: MN PRESS

Po lijevom boku će djelovati Danilo Pantić, a i to će biti donekle iznuđeno rješenje. Nemanja Jović je i dalje povrijeđen i nije realno da bude u startnoj postavi, pa će se Pantić nadati sličnoj partiji kao onoj protiv Dunajske Strede u Slovačkoj, kada je i bio strijelac pogotka.

Između Markovića i Pantića, a iza napadača, biće Bibars Natho. Izraelac možda nije bio na svom nivou u finišu prošle sezone, ali je ovu počeo izvanredno. I u Rusiji je pokazao da jednim potezom može mnogo da donese crno-bijelima.

Naravno, u špicu Partizana će biti i ovoga puta - Rikardo Gomeš. Napadač sa Zelenortskih Ostrva je iskoristio ono što mu se pružilo u Rusiji kada je postigao gol za 1:1, a bio je i strijelac pogotka koji je potvrdio pobjedu Partizana nad Dunajskom Stredom u Slovačkoj.

Neka i ovoga puta on bude taj koji će "zapečatiti" konačan uspeh crno-bijelih. Dakle, ovako stoje stvari:

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković, Natho, Pantić - Rikardo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC