• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović stiže za 70.000.000€, ali Atletiko treba da ispuni 3 uslova!

Srpski napadač je sve bliži odlasku iz Fiorentine u madridski klub, ali u posljednje dvije sedmice prelaznog roka, Atletiko će imati još dosta posla da obavi prije nego što do tog transfera dođe.

 atletiko madrid želi da kupi dušana vlahovića Izvor: Profimedia/Medialys Images/Alamy Live News/Angela Krasniqi

U utorak je postalo jasno - Atletiko Madrid je blizu da dovede Dušana Vlahovića iz Fiorentine u rekordnom transferu i učini Srbina najskupljim igračem iz zemalja bivše Jugoslavije.

Vlahović bi mogao da se preseli u Madrid u transferu vrednom 70.000.000 evra, ali pre toga će morati da se ispune određeni uslovi.

Srpski napadač je već očarao Evropu iako mu je tek 21 godina, a kako nije došlo do dogovora sa Fiorentinom oko novog ugovora, on je sada blizu odlaska u Atletiko. Direktori Fiorentine su sa "jorgandžijama" postigli dogovor. Ali tu nije kraj.

Prvi od uslova koji mora da se ispuni jeste da Atletiko Madrid proda neke igrače, drugi je da se postigne dogovor oko prodaje dela akcija Primere, a treći je i da vlasnik Fiorentine Roko Komiso pristane na transfer, piše "As".

Krenimo redom. Atletiko ima nekolicinu igrača koje bi da proda ne bi li prikupili finansijska sredstva i rasteretili budžet. Među njima je i srpski napadač Ivan Šaponjić koji nema budućnost na "Metropolitanu", ali i mladi hrvatski golman Ivo Grbić.

Takođe, Santijago Arijas je desni bek koji je višak, pošto Dijego Simeone već može da računa na Kijerana Tripijea i Šimea Vrsaljka. Uz to, Arijas okupira i mjesto igrača koji nema pasoš EU, što je potrebno osloboditi za dolazak mladog Srbina, takođe igrača bez EU pasoša.

Izvor: Profimedia

Za to vrijeme, Brazilac Markos Paulo je na meti Bordoa, pa bi krilni fudbaler uskoro mogao da se preseli u Francusku. Manu Sančez je već otišao u Osasunu, a Ivo Grbić je blizu Lila, gdje će zamijeniti Majka Manjana, golmana koji je otišao u Milan. Svi ovi poslovi će biti vrlo važni za Atletiko.

Takođe, potrebno je i da kompanija CVC i Primera postignu konačni dogovor oko prodaje dela akcija tog takmičenja, od kojeg će 16 klubova Primere dobiti veliku finansijsku injekciju. Među tim klubovima je i Atletiko. Kompanija koja se bavi privatnim kapitalom bi trebalo da kupi 10% akcija Primere za čak 2.7 milijardi evra, a deo bi podijelili klubovi.

I na kraju, Roko Komiso - prvi čovjek Fiorentine poslije svega će morati da kaže "DA", nakon što njegovi saradnici već jestu prihvatili prodaju. Biće mu sigurno jako teško da odbije 70.000.000 evra za igrača koji baš i ne želi da potpiše novi ugovor.

Još dve sedmice do kraja prelaznog roka - Atletiko je na misiji "Dušan Vlahović"!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC