• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 PARTIZAN GREŠIO, PORTUGALCI KAŽNJAVALI: Crno-beli iz "minusa" traže evropsku jesen, Vujačić dao nadu pred revanš!
 PARTIZAN GREŠIO, PORTUGALCI KAŽNJAVALI: Crno-beli iz "minusa" traže evropsku jesen, Vujačić dao nadu pred revanš!

PARTIZAN GREŠIO, PORTUGALCI KAŽNJAVALI: Crno-beli iz "minusa" traže evropsku jesen, Vujačić dao nadu pred revanš!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crno-beli će imati "minus" pred revanš u Beogradu, ali rezultat je i dalje aktivan u borbi za plasman u Konferencijsku ligu.

 PARTIZAN GREŠIO, PORTUGALCI KAŽNJAVALI: Crno-beli iz "minusa" traže evropsku jesen, Vujačić dao nadu pred revanš! Izvor: MN PRESS

Otišao je Partizan na dalek put oslabljen, znali su da ih čeka težak protivnik, a onda su pali na Azorskim ostrvima kako su najmanje želeli - svojim naivnim greškama.

SANTA KLARA - PARTIZAN 2:1 (1:0)
/Karlos 4, Morita 49 - Vujačić 54/

Fudbaleri Partizana zabeležili su poraz u prvom meču plej-ofa za plasman u Konferencijsku ligu, ali utisak je da crno-beli protiv Portugalaca ni izbliza nisu pokazali svoju najbolju igru.

Istina, nije tim Aleksandra Stanojevića ni u kom slučaju bio u pravom sastavu, trojica važnih igrača ostala su u Beogradu, ali je posle meča utisak - gorak.

Loše prvo poluvreme rezultiralo je u ranom primljenom golu kada je Igor Vujačić mogao bolje da odreaguje i spreči Karlosa Žuniora da ne zatrese mrežu već u četvrtom minutu. Ali ne samo to - Santa Klara je stigla i do prečke, a imali su još prilika u kojima su pokazivali da je Partizan daleko od svog nivoa.

Nastavak, makar isprva, nije mnogo promenio. Partizan je ponovo slabo ušao u taj deo igre, pošto su ponovo matirani u četvrtom minutu od nastavka. Hidemasa Morita je pobegao odbrani, prihvatio loptu i "lažirao" Vujačića, da bi potom mlak blok Siniše Saničanina kaznio proturanjem lopte između nogu, na putu ka mreži crno-belih.

Partizan je imao veliki zaostatak, ali samo pet minuta. Uspeo je Igor Vujačić da se makar malo iskupi i donese pogodak posle uigrane akcije iz prekida sa Bibarsom Nathom i Aleksandrom Šćekićem. Ipak, taj gol nije bio pokazatelj izvanredne igre u polju.

Štaviše, do kraja meča, Partizan je samo jednom imao ozbiljnu šansu, kada su u istom napadu pretili i Sejduba Suma i Lazar Marković, ali nije taj pritisak bio nimalo blizu onom koji je pre sedam dana u Humskoj morao da izdrži Soči.

Partizan je ovog puta bio daleko nesigurniji, što se videlo u početnim fazama oba poluvremena, ali je gol Vujačića ulio nad pred revanš.

Ovo jeste aktivan rezultat, ali ako crno-beli žele da igraju u Evropi i tokom čitave jeseni, pred svojim navijačima će morati da izvedu još jedan sjajan performans.

Sve karte bacaju se na juriš u Beogradu 26. avgusta!

0:22

KRAJ! SANTA KLARA - PARTIZAN 2:1

Gotovo je... Partizan je izgubio 2:1 od Santa Klare, nije ovo bilo dovoljno dobro, naročito naivni potezi prilikom golova Portugalaca. Imali su 2:1, ali gol Igora Vujačića je umanjio zaostatak pred revanš u Beogradu narednog četvrtka.

0:12

85' - Terzić menja Markovića

Nikola Terzić je spasio Partizan asistencijom u 90. minutu protiv Sočija prošlog četvrtka - sada u finišu dobija šansu umesto Lazara Markovića.

Da vidimo hoće li ponovo biti džoker...

0:10

82' - Udarac Linkolna

Pretio je igrač Santa Klare, udarac iz punog trka, ali pored gola. Malo se Popović sada ljuti na odbranu svog tima...

0:08

81' - Sve je manje vremena

A Partizan ne uspeva da uđe u neke nove šanse. Sada igrači Santa Klare drže loptu u svojim nogama. Rezultat je i dalje 2:1 za domaće.

0:04

76' - Defanzivna izmena domaćih, Smiljanić na terenu u Partizanu

Žoao Afonso je ušao u igru, znatno defanzivnije rešenje od Morite, strelca drugog gola Santa Klare. Braneći rezultat, da vidimo šta može Partizan...

Milan Smiljanić menja vrlo rovitog Aleksandra Šćekića, a on preuzima kapitensku traku od Lazara Markovića.

23:57

69' - Kako Partizan nije dao gol? Neverovatno!

Sjajno kombinovanje Rikarda i Sume, ovaj drugi je bio u gol šansi, šutirao je Gvinejac u padu, ali Fernandeš brani. Potom lopta stiže do Markovića posle odbitka, ali je njegov udarac neko tamo izbio praktično sa gol-linije. Čini se da je i jedan defanzivac Santa Klare oštro startovao na Rikarda Gomeša u sklopu ovog napada, ali glavni sudija ne smatra da tu ima elemenata za penal.

Sjajne šanse za Partizan, ali nema gola!

Izvor: MN PRESS

23:52

65' - Preti Santa Klara

Dobar napad po levoj strani, ali u poslednjem času interveniše Saničanin i izbacuje loptu u korner.

Posle toga prava mala opsada šesneasterca crno-belih, ali uspevaju da se odupru pritisku.

23:48

60' - Sjajna parada Popovića!

Imali su domaći odličan slobodan udarac sa distance. Zapretio je Linkoln, sjajno šutirao, ali se golman Partizana odlično bacio u stranu i uspeo da odbije šut.

23:45

Evo kako je Partizan smanjio na 1:2

23:43

55' - Stanojević odmah menja

Odmah dve izmene pravi Stanojević, da iskoristi ovaj momentum - Lutovac je na terenu umesto Natha, dok će Sejduba Suma zauzeti mesto Filipa Holendera.

Istina, Holender uopšte nije imao dobro veče.

23:40

54' - GOOOOL - 2:1, VRAĆA SE PARTIZAN

Goooool, strelac je Vujačić! Posle slobodnog udarca Natha, pas Šćekića glavom odlazi u sredinu, a Crnogorac natrčava i smanjuje zaostatak. Iskupio se bar malo za greške kod golova Santa Klare.

Izvor: MN PRESS

23:35

49' - ŠOK - 2:0 ZA SANTA KLARU!

Novi gol za domaće! Hidemasa Morita je strelac i to ponovo gol u 4. minutu poluvremena, samo sada u nastavku! Prošao je Morita, uspeo da "lažira" Vujačića koji je prelako "ispao" u toj situaciji, a onda udarac iz srca šesnaesterca prolazi Saničaninu kroz noge i odlazi u gol crno-belih.

23:34

46' - Odmah Marković preti!

Nije ni pun minut istekao u drugom delu, a Lazar Marković posle prodora po desnom boku mora da šutira slabijom levom nogom, a golman Fernandeš je siguran i brani udarac po zemlji.

Izvor: MN PRESS

23:32

IGRA SE DRUGO POLUVREME

Moraće crno-beli mnogo bolje nego u prvih 45 minuta!

23:18

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0 ZA SANTA KLARU

Na pola smo puta u Ponta Delgadi i uopšte nije dobro za Partizan. Santa Klara je već u 4. minutu stigla do vošđstva preko Karlosa Karvalja, a crno-beli su bili daleko od toga da možda u nekom trenutku izjednače. Dosta nesigurnosti, a manjak kreativnosti kada se približe šesnaestercu domaćih.

Neće nimalo ovim biti zadovoljan Aleksandar Stanojević, pošto je njegova ekipa lako mogla da primi još jedan gol...

Izvor: MN PRESS

23:14

42' - Dobar napad, ali bez šuta crno-belih

Sjajna lopta Markovića preko odbrane domaćih, Rikardo daje loptu na stranu Miljkoviću koji centrira u sredinu, ali ona ne stiže do Holendera, već defanzivci Santa Klare izbijaju.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

23:09

38' - Saničanin, ali slabo

Nema promene rezultata, ostaje onih 1:0 iz 4. minuta, pošto je posle odbijene lopte nakon kornera, Siniša Saničanin slabo šutirao i dosta neprecizno.

23:06

33' - Žuti karton za Jojića

Kasnio je u polukontri domaćih, pa je Jojić morao da spotakne jednog igrača Santa Klare. Nije to bilo grubo, ali sa namerom da se prekine napad i zato javna opomena.

Izvor: MN PRESS

23:00

28' - Rui Košta šutira, brani Popović!

U ovim trenucima igrači Partizana ne uspevaju ni da dođu pošteno do lopte, već tri minuta je domaći drže u nogama, a posle lepe akcije, Rui Košta pokušava iz tesnog ugla sa desetak metara, ali udarac odbija golman crno-belih.

22:56

24' - PREČKA ZA PORTUGALCE!

Aut sa desne strane, Kenedi sa ćoška peterca uspeva da prebaci Popovića koji nije idealno reagovao, a lopta pogađa prečku!

Posle toga Vujačić izbija loptu u korner iz velike blizine gol-linije, moglo je ovo niotkuda da bude 2:0...

22:54

Partizan bezopasan do sada

Odigrana je polovina prvog poluvremena i do sada Partizan nije uspevao da ugrozi Santa Klaru. Portugalci igraju sa dobrim blokom, disciplinovani su, a umeju i da budu agresivni i da pritiskaju poslednju liniju crno-belih.

Bilo je i nesigurnosti u igri Partizana zbog rano primljenog pogotka...

Izvor: MN PRESS

22:51

20' - Jojić opet iz slobodnjaka

Ovoga puta od živog zida, lopta odlazi preko gola za prvi korner crno-belih.

22:50

18' - Greška Popovića nekažnjena

Nije golman Partizana bio dovoljno pažljiv, hteo je da doda loptu Saničaninu dok je bio pod pritiskom napadača Santa Klare, na kraju je rivala pogodio u glavu, ali lopta odlazi pored gola, u gol-aut.

Moraće crno-beli da budu orpezniji u ovakvim situacijama.

Izvor: MN PRESS

22:48

Evo kako je Partizan primio gol

22:42

11' - Korneri za Santa Klaru

Oba puta su imali udarce iz ugla sa leve strane u kratkom vremenskom intervalu, ali su dovoljno dobro igrači Partizana reagovali u tim situacijama.

22:37

6' - Jojić pokušava iz slobodnjaka

Bio je fauliran Rikardo pred šesnaestercem Santa Klare, a odmah je vezista crno-belih uzeo loptu. Ipak, šut Jojića ide pravo u živi zid.

Izvor: MN PRESS

22:34

4' - GOL, 1:0 ZA SANTA KLARU!

Šok na početku meča, domaći vode! Karlos je iskoristio grešku odbrane Partizana i odmah doveo domaće u vođstvo. Čini se da je Igor Vujačić tamo morao bolje da reaguje...

22:34

2' - Prvi šut, pokušaj Rui Košte

Da, grač Santa Klare ima isto ime kao legendarni Rui Košta, ali srećom nije pokazao udarcem sa 20 i kusur metara da je isti takav majstor kao nekadašnji igrač Milana.

22:31

POČELA JE UTAKMICA!

22:28

Pada kiša u Portugalu

Igrači izlaze na teren malog stadiona koji prima oko 13.000 gledalaca. Slaba je poseta u Ponta Delgadi. Informacije iz Portugala su da je vlažnost vazduha oko 90 posto, što uz visoku temperaturu može da bude problem.

21:27

Postave Partizana i Santa Klare

Ovako će formacija crno-belih izgledati na terenu:

Izvor: UEFA PrintScreen

Na klupi Partizana su: Lukač, Stevanović, Pavlović, Baždar, M. Živković, Suma, Ostojić, Milovanović, Terzić, Obradović, Lutovac i Smiljanić.

Poznat je i sastav Santa Klare (4-2-3-1): Fernandeš - Ramos, Boateng, Viljanueva, Mansur - Morita, Karvaljo - Karlos, Linkoln, Žan Patrik - Kosta.

21:17

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Aleksandar Stanojević se odlučio za sledećih 11 igrača:

Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Šćekić, Jojić - Marković, Natho, Holender - Rikardo.

Dakle, vrlo važna vest je da je Šćekić spreman da počne meč, jer da nije, Stanojević bi bio primoran da mnogo toga "tumba" u startnoj postavi, zbog nedostatka zdravih igrača na mestu zadnjeg veznog.

Izvor: MN PRESS

20:30

Šta očekujete večeras?

Da vas čujemo! 

19:20

Zašto se meč igra u 22.30?

Zbog vrlo udaljene lokacije na kojoj se nalazi mesto Ponta Delgada, a gde je dva sata vremenske razlike u odnosu na Srbiju.

Upoznajte Santa Klaru i Azorska ostrva.

Izvor: Google maps/printscreen/MNPress

19:00

U kom sastavu će igrati Partizan?

To je vrlo komplikovano pitanje, zbog brojnih kadrovskih problema koje ima Aleksandar Stanojević.

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN PRESS

18:45

Santa Klara u problemima!

Portugalci će imati samo 14-15 igrača na raspolaganju za ovaj meč.

Čitajte na MONDU.

Izvor: Profimedia

18:30

Dobrodošli u MONDO Live

Pratite uživo dešavanja sa meča Santa Klara - Partizan u okviru prvog meča plej-ofa za plasman u Konferencijsku ligu.

Meč počinje u 22.30 po srednjeevropskom vremenu.

UKRATKO

  • Santa Klara je do sada eliminisala Škupi (S. Makedonija) i Olimpiju (Sloveniju) i to ne primivši gol na četiri meča.
  • Partizan je izbacio slovačku Dunajsku Stredu i ruski Soči na putu do plej-ofa.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije