• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzalud i Blekijev gol - Murinjova era u Romi počela pobjedom! Veče crvenih kartona i golmanskih grešaka!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Odličan debi i za Temija Abrahama, dvostrukog asistenta zbog kojeg je dva puta radio VAR. Napoli sa desetoricom savladao Veneciju.

 serija a Roma fiorentina 3-1 gol nikola milenković Izvor: EPA/ETTORE FERRARI

Kakva nedjelja i kakvo prvo kolo u Seriji A!

Počelo je kiksom Juventusa i preokretom Bolonje protiv Salernitane u meču u kojoj su podijeljena tri crvena kartona, a nastavljeno u istom ritmu.

U novih 90 minuta prvog kola vidjeli smo još tri crvena kartona, promašaj, pa pogodak Lorenca Insinjea sa penala, glupost Drongovskog i pogodak Nikole Milenkovića u pobjedi Rome na Murinjovom prvenstvenom debiju.

Portugalski stručnjak debitovao je na klupi Rome pobjedom 2:1 nad Trabzonsporom u plej-ofu Konferencijeske lige, a još ubjedljivije bilo je na startu Serije A.

Roma je u ludom meču na Olimpiku sa 3:1 savladala Fiorentinu kojoj nije pomogao ni prelijep pogodak Nikole Milenkovića za izjednačenje.

Bio je ovo dan golmana-tragičara, a nakon Vojćiha Šćešnija među njih se upisao i čuvar mreže Fiorentina Bartomolej Drongovski, koji je bespotrebnim startom nad Tamijem Abrahamom zaradio direktan crveni karton već u 17. minutu.

Taj prodor Abrahama tek je prva od majstorija mladog Engleza plaćenog Čelsiju 40 miliona evra, jer će upravo on namjestiti dva naredna gola "vučice“.

Ali oba puta morao je da radi VAR.

Prvo je zahvaljujući peti Milenkovića, kako je označio VAR, priznata njegova asistencija za Henrika Mkhtarjana u 26. minutu, a potom i za Žordana Veretua u 64.

Međutim, samo četiri minute ranije Fiorentina je nakon što su se snage na terenu poravnale isključenjem Nikole Zaniola, poravnala na 1:1, i to golom Nikole Milenkovića.

Štoper "viole“ fantastično je primio loptu poslije akcije iz kornera i odmah lijevom nogo poslao loptu kroz noge Ruiju Patrisiju.

Murinjova ekipa je vrlo brzo uzvratila golom Veretua za 2:1, da bi Francuz definitivno riješio pitanje pobjednika u 79. minutu, poslije još jednog odličnog ubacivanja u napad – 3:1.

Izvor: EPA/CESARE ABBATE

Ništa manje nije bilo zanimljivo ni na stadionu Dijego Armando Maradona u Napulju iako su domaći dočekali novajliju u Seriji A – Veneciju.

Slavili su Napolitanci 2:0, ali su do trijumfa morali sa desetoricom, te nakon male blamaže Lorenca Insinja koji je promašio cijeli gol iz jedanaesterca.

Viktor Osimen isključen je zbog udaranja laktom, pa se Napoli mučio da probije odbranu gostiju i učinio je to tek poslije više od sat vremena igre.

Mogao je i nešto ranije, međutim, Insinje je u 56. minutu loptu sa bijele tačke poslao loptu preko gola, da bi samo šest minuta kasnije Napoli dobio novi jedanaesterac, a Insinje priliku za popravni.
I iskoristio ju je poslavši Nikia Manepau u jednu,a loptu u drugu stranu.

Neizsvjesnost u Napulju trajala je do 73. minutu, a onda je rezervista Elif Elmas pogodio za 2:0 i trijumf Napolitanaca na otvaranju sezone.

SERIJA A – 1. kolo

Bolonja – Salernitana 3:2 (0:0)
/De Silvestri 59, 77, Arnautović 75 - Bonacoli 51, Kulibali 70/

Udineze – Juventus 2:2 (0:2)
/Pereira 51 penal, Delofeu 84 - Dibala 3, Kvadrado 23/

Roma – Fiorentina 3:1 (1:0)
/Mkhtarjan 26, Veretu 64, 79 - Milenković 60/

Napoli – Venecija 2:0 (0:0)
/Insinje 62 penal, Elmas 73/

Ponedjeljak:

Kaljari – Specija (18.30)

Sampdorija – Milan (20.45)

Igrano u subotu:

Inter - Đenova 4:0 (2:0)
/Škriniar 6, Čalhanoglu 14, Vidal 74, Džeko 88/

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC