• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Zvezde poručili: Nije idealno, zbog Degeneka i Dragovića! Bilo riječi i o Falku, ali u fokusu su Čuka i Saša Ilić!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pomoćni trener crveno-bijelih iznio je očekivanja pred meč Crvene zvezde i Čukaričkog

 čukarički crvena zvezda superliga srbije najava Izvor: MN PRESS

Nakon što su obezbijedili grupnu fazu na međunarodnoj sceni, crveno-bijeli okreću se domaćem prvenstvu.

Fudbaleri Crvene zvezde saznali su protivnike i raspored za Ligu Evrope pa je sada vrijeme da se posvete prvenstvu u Srbiji, a naredni rival je Čukarički.

Možda će vas zanimati

Očekivanja pred taj duel iznio je pomoćni trener Nebojša Milošević.

"Ovo je naša 12. takmičarska utakmica uz onu odgođenu utakmicu sa Radnikom. Protiv Čukaričkog završavamo prvi ovosezonski ciklus i to sa utakmicom protiv vrlo kvalitetnog rivala. Poznato je kako je Čukarički pozicioniran u srpskom fudbalu prethodnih godina. Mi izlazimo iz kvalifikacionih evropskih utakmica, poslije uspješnog plasmana u Ligu Evrope. Juče smo imali dan oporavka, a nakon toga smo uveliko počeli sa pripremom za meč sa Čukaričkim", istakao je Milošević.

Pomoćni trener govorio je i situacija sa povredama Miloša Degeneka i Aleksandra Dragovića.

"Imamo zdravstveni bilten koji je nakon 12 odigranih utakmica sasvim korektan. Nije idealan zbog povreda Degeneka i Dragovića. Njih dvojica su pokazali emociju i pošten odnos prema Crvenoj zvezdi. Veliki posao je odradio medicinski dio stručnog štaba koji se bavi rehabilitacijom i oni su uspjeli da odigraju utakmicu sa Klužom. Falko je trenirao individualno u prethodnom periodu. Juče je imao specifičan trening i vidjećemo da li je sposoban da odgovori takmičarskim zahtjevima. Važno je da igrači budu maksimalno spremni za sve izazove, a Čukarički to svakako jeste", objasnio je Nebojša Milošević.

Prema bivšem fudbaleru Partizana koji je sada trener Čukaričkog iz crveno-bijelog tabora stigle su samo riječi hvale.

" Poštujemo ih, ove godine su imali promjenu šefa stručnog štaba i to donosi jednu novu energiju. Saša Ilić je legenda srpskog fudbala i on je sigurno unio dozu sportske drskosti, tako da će oni sigurno protiv nas biti dodatno motivisani da pruže svoj maksimum. Uz poštovanje protivniku, imamo naš cilj. U uzlaznoj smo formi, sa entuzijazmom, pozitivnom energijom dočekujemo sutrašnji duel i uvjereni smo da ćemo osvojiti tri boda" rekao je Milošević.

Milošević je prokomentarisao žrijeb i protivnike Crvene zvezde u Ligi Evrope.

"Žrijeb ne može da se bira. Uvijek poslije izvlačenja ima komentara da li je moglo bolje ili gore, da li je dobro ili loše. Možda široj javnosti protivnici nisu po imenu najatraktivniji i sigurno je bilo medijski interesantnijih klubova. Međutim, Braga, Ludogorec i Mitjiland su takmičarski orijentisane ekipe sa svojim stilom igre. Dolaze iz različitih podneblja, kultura i fudbalskih filozofija. Te utakmice iziskuju temeljnu pripremu jer svako od njih pojedinačno ima ogroman kvalitet, kao uostalom i mi, zbog čega se i nalazimo u grupnoj fazi Lige Evrope. Radujemo se tom izazovu i nadam se da ćemo uspjeti da nametnemo naše kvalitete. Crvena zvezda hoće uvijek da pokaže moć i kvalitet, a tako će biti i ovog puta jer težimo visokim ciljevima. Drago nam je što smo dio Evrope, gdje je Zvezdi i mjesto. Idemo iz utakmice u utakmicu i želimo da dočekamo proljeće u Evropi", jasan je Milošević.

Pomoćni trener crveno-bijelih je istakao da je Čukarički izuzetno kvalitetan suparnik.

"Na Banovom Brdu treba da pokažemo taktičku zrelost i stabilnost, i da demonstriramo kvalitet. Da na entuzijazam i motiv mlade ekipe Čukaričkog odgovorimo željom i htijenjem i da završimo ovaj prvi ciklus na pravi način. Docić je jedan od najbitnijih igrača u njihovom timu. Ta vertikala Šapić-Docić-Kajević, a u posljednje vrijeme i Jovanović, nosi taj tim. Pored njih, uvijek ima mladih igrača koji imaju nesporni kvalitet i talenat. Puni su sportske drskosti i brzine kroz frekvenciju i dinamiku, kao i tranziciji u promjeni posjeda lopte kod Savića i Jankovića, a isto tako i u sredini terena kod Kovača i Lukića. Cijeli tim zna šta hoće i najozbiljnije se za to spremamo. Očekujem zanimljivu i kvalitetnu utakmicu", iskren je pomoćnik Dejana Stankovića.

Milošević je naglasio da su svi bonus igrači u konkurenciji za sastav.

"Takmičarski period se ovde pauzira, imaćemo malo vremena da se odmorimo i dopunimo energiju. Od bonus igrača imamo Krstovića, Gordića, Erakovića, Stanića, kao i Lazetića i Stankovića. Svako od njih naporno radi i čeka svoju priliku. Odluka o konkretnoj poziciji zavisi od modela igre koji želimo, tako da će danas poslije treninga šef stručnog štaba saopštiti odluku", objasnio je Milošević

Pomoćnik je još jednom dodao koliko je važan dio Čukaričkog njihov novi trener.

"Srpskom fudbalu su potrebna velika imena. Dejan Stanković je ogromno ime u našem klubu, kao i Nenad Milijaš koji ostavlja pečat u trenerskom smislu. Tako isto i Saša Ilić koji je dosta dao našem fudbalu i on sigurno ima ambicije da napravi uspješnu trenersku karijeru, a Čukarički je jedan od interesantnijih klubova u našem prvenstvu", podvukao je Milošević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC