• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni odlazak Ševčenka ne pomaže, Ukrajinci poveli u 93. pa primili gol u 95. Za ČETVRTI remi u nizu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prava drama viđena je na Astana Arena u Nur-Sultanu nakon koje mogu da budu zadovoljni domaći fudbaleri, ali I reprezentativci BIH koji igraju u njihovoj Grupi D.

 kvalifikacije mundijal 2022 grupa d kazahstan ukrajina Izvor: Tanjug/Alessandro Garofalo/Pool Via AP

Poslije tri remija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Andrij Ševčenko napustio je klupu Ukrajine i na njegovo mjesto stigao je Oleksander Petrakov, ali ni sa novim selektorom Ukrajinci nisu uspjeli da urade nešto više.

Pogađali su Ukrajinci dva puta mrežu, jednom stativu, promašivali stopostotne prilike da bi na kraju remizirali 2:2 sa Kazahstanom u pravoj drami odigranoj na Astana Areni u Nur-Sultanu.

Možda će vas zanimati

 Nevjerovatno je šta su sve Jarmolenko, Mikolenko, Zinčenko i njihovi saigrači promašili u srijedu popodne, pa i Aimbetov na drugoj strani u posljednjim trenucima utakmice, prije nego što je u samoj sudijskoj nadoknadi odigrana infarkt završnica.

Stas Pokatilov, koji je odlično branio tokom cijelog meča, konačno je kapitulirao u 93. minute kada je pogodio Sikan I naizgled donio svojoj ekipi prvi trijumf još od onog protiv Švedske na ljetos održanom EURU.

Međutim, reprezentacija Ukrajine, koja je na ovom meču povela u prva dva minuta sve je prosula u posljednja dva minuta utakmice.

Igrali su se posljednji sekundi utakmice kada je Logvinenko spustio loptu glavom za Valiuljina, a ovaj iz prve poslao loptu pored nemoćnog Pjatovo za veliko slavlje na tribinama ali I selektora Baljsufinova koji je trčao pored klupe Kazahstana.

Kazahstanci su ovim remijem prepustili posljednju poziciju na tabeli selekciji BIH, ali “zmajevima” ovaj rezultat u suštini odgovara, jer Kazahstan ima bod više i utakmicu više, dok je Ukrajina ostala na samo četiri boda iz isto toliko mečeva.

Da stvar bude gora po Ukrajince na narednom meču, u subotu protiv Francuske, neće moći da računaju na Mikolenka i Zinčenka koji su zaradili žute kartone.

Reprezentacija BIH svoj meč četvrtog kola igra večeras od 20.45 časova protiv Francuske.

Grupa D, 4. kolo

Kazahstan - Ukrajina  2:2 (0:1)
/Valuljin 74, Valiuljin 90+5 - Jaremčuk 2, Sikan 90+3/

Francuska – BIH 20.45

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC