• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanoje posljednji put o Sumi - sve će se promijeniti, jedno ne! Partizanov trener iskren: Uzdrmani smo, ne hejtujte!

Autori Nebojša Marković Autori Mladen Šolak

Trener crno-bijelih emotivno govorio na konferenciji poslije odlaska ofanzivnog veziste iz kluba! Stavio je tačku na taj slučaj, kao i klub.

 stanoje o sumi jednos e neeće mijenjati Izvor: MONDO/Nebojša Marković

Sejduba Suma je napustio Partizan nakon što je javno udario na trenera Aleksandra Stanojevića. Poslije tog poteza i odlučne reakcije kluba - trener crno-bijelih stavio je tačku na taj slučaj.

U razgovoru sa novinarima u "Zemunelu", dan nakon rastanka crno-bijelih i Gvinejca, Stanojević je na svoj, iskren način završio priču o toj situaciji.

"Ja sam dosta puta komentarisao vezano za njega i ne znam da li sam dovoljno jasan bio. Prvo sve što imam kažem igraču u četiri oka, pa onda sve to isto kažem i na sastanku s igračim, pa onda i javno. Nismo reagovali na prvu loptu, na kraju se desilo ovo što se desilo. Žao nam je svima, nikome ne treba ova situacija. Znamo pravila, znamo kako se funkcioniše ovdje, sve je jasno i jednostavno. S druge strane, od mene nećete čuti da bivšeg igrača ili nekoga ko je bio crno-bijele boje, komentarišem u negativnom kontekstu. Tako da stavljam tačku na ovu priču, ne želim u bilo kom lošem kontekstu da pričam o nekom ko je bio dio Partizana", rekao je Stanojević.

"TU SAM OD OSAMDESETIH, ZNAJU SE PRAVILA"

Izvor: MN PRESS

Jasno je da čitava situacija i turbulencije utiču i na tim i na sve u crno-bijelom.

"Naravno da remeti, nije nam pravo, nije pravo da se desi baš u trenutku nekih najvećih problema i situacija. Odvlači nam pažnju, to je jasno, ali šta da radimo. Ovo je surova i teška borba koja će biti neprestana i ići do kraja, a mi nećemo odustati".

Stanojević se potom još jednom osvrnuo na sve što je neposredno prethodilo rastanku sa Sumom.

"Imali smo sastanak, sa njim više puta individualno. Moram i da pojasnim neke stvari. Ja sam došao u Partizan 1985-86 godine, iz Hajduka s Liona. Išao u sam u školu Partizana, imao trenere koji su nas vaspitavali. Branko Rašović, Radomir Antić, veličine koje su vas učile mnogo čemu. Bio sam dio prvog tima gdje je bio Ljubiša Tumbaković, koji nas je učio kako Partizan treba da funkcioniše. Dolazio sam i odlazio, bio pomoćnik Đukiću, bio samostalan trener. Svi koji me poznaju, znaju da je uticaj i vaspitanje kako Partizan treba da funkcioniše, onakakav kakav treba da bude", rekao je Stanojević.

"Moji igrači su svjesni kako treba da funkcionišemo i šta je naš osnovni zadatak. Prvo je da poštujemo grb i da znamo šta znači nositi taj grb. To je važnije od bilo koje druge situacije. Mijenjaće se igrači i generacije, ali ovo se nikad neće mijenjati. Moram da kažem jednu stvar na konto da li su se igrači poremetili sad - vi vidite kako funkcionišemo. Natho nije bio u startnih 11, bio u Novom Sadu, dao je dva gola i pobijedili smo meč, poslije toga protiv Novog Pazara otvara utakmicu, pa nije igrao protiv Santa Klare, jer sam smatrao da je Suma bolji za tu situaciju, ali Natho dolazi sljedeći put i daje gol i energiju".

Trener Partizana još detaljnije je govorio o svom sistemu rotacije, ali i požrtvovanosti onih koji su u timu.

"Imate Rikarda koji ne bira utakmice i igra pod injekcijama, da ne pričamo o igračima iz omladinske škole. Šćekić bude rezerva, da gol protiv Sočija i sljedeći put ga ne stavim protiv Santa Klare, ali na sljedećoj utakmici pogine za grb Partizana. Imate Jojića koji ne odigra jednu utakmicu, pa onda dođe i riješi utakmicu sa Santa Klarom sa Saničaninom. Neca Stevanović odbrani penal proitv Sočija, pa ga nema, pa tek onda u Lučanima bude tu i pogine za tim. Svi idemo u istom pravcu, svi smo zajedno, nema veze ko će igrati, da li Obradović ili Urošević. Onda shvatite kakvi su to momci i koliko je tu Partizan iznad svega i iznad ličnog pokazivanja i dokazivanja".

PORUKA NAVIJAČIMA U HUMSKOJ

Izvor: MN PRESS

Stanojević je imao poruku i za one koji dolaze na utakmice u Humsku.

"Nemojte da hejtujete nikog na stadionu, pogotovo ne djecu Partizana, koji su bili tu prije 5, 10 godina i opet će biti tu i za 10 godina. Igramo do koske, idemo do kraja, svaka utakmica nam život znači. Poslije četiri godine možemo da budemo konkurentni za titulu i nemojte da nam oduzimate tu pozitivnu energiju... Da ne patetišem, da me ne shvatite pogrešno, duboko smo uzdrmani. Ne znam da li vi kao ljudi koji ste ovde ili navijači, ne vidite tu emociju da pokazujemo kad igramo. Zato, molim vas, dajte nam maksimalnu podršku, nije lako igrati i boriti se svaki sekund", poručio je emotivno trener lidera Superlige uoči meča protiv Spartaka u nedjelju od 20.15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC