• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav "Derbi dela Kapitale" ! Nokdaun SMS-a i pet golova na Olimpiku – „Specijalni“ izgubio, Pedro mu se smijao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Žoze Murinjo poražen u svom prvom rimskom derbiju, što je prvi put za debitante na klupi "vučice" još od Luisa Enrikea 2011.

 lacio roma 3-2 gol Sergej milinković savić poraz žoze murinjo u prvom derbiju Izvor: ArenaSportTV/Printscreen

Portugalski stručnjak stigao je ovog ljeta na klupu Rome i u nedjelju prvi put vodio vučicu protiv najvećeg rivala, a Sergej Milinković-Savić i njegovi saigrači pobrinuli su se da odmah osjeti ukus poraza u "Derbiju dela Kapitale".

Lacio je slavio 3:2 u odličnom rimskom derbiju tokom kojeg se Murinjo nervirao, dobio i žuti karton pored terena i morao da istrpi provokaciju Pedra koji je odlučio da postignuti pogodak slavi pred protivničkim trenerom.

„Ludilo“ na Olimpiku počelo je već u 10. minutu, kada je Sergej Milinković-Savić postigao gol za Lacio, a onda pao kao pokošen i ostao da leži na zemlji.

Rui Patrisio zakasnio je na taj centaršut, srpski reprezentativac pospremio je loptu u mrežu, a golman Rome nokautirao ga je pa mu je morala biti ukazana pomoć.

Sve je ipak dobro prošlo za Milinković-Savića i Lacio, a već u 20. minutu krenulo je još bolje!
Pedro je pogotkom za 2:0 završio dobru kontru Lacija, poslije odličnog dodavanja Ćira Imobilea, a onda pogodak proslavio pred Žozeom Murinjom, kojem se to sigurno nije svidjelo.

Ali Portugalac je prije odlaska na odmor konačno vidio dobar potez svoje ekipe.

Veretu je izveo korner, a Ibanjez bio najbolji u skoku i smanjio na 2:1, za kakav takav miran predah.


Pokušala je Roma odmah da poravna stvari, ali je ostavila ogroman prostor fudbalerima Lacija, a jednu takvu situaciju iskoristio je Ćiro Imobile.

Iako se propisno ispromašivao na ovom meču upisao je i drugu asistenciju, i to kakvu!

Napadač Lacija sjurio se u šesnaesterac Rome, a onda okrenuo jednog protivničkog igrača i pored Ruija Patrisija poslao loptu na drugu stranu za Felipea Andersona, koji pogađa gol. Uzalud su bile i intervencije dvojice defanzivaca Rome.

Ono što je na večerašnjem meču Ćiro Imobile bio za Lacio, Nikolo Zanilo je bio za Romu.

Mladi napadač mučio je odbranu Lacija, nekoliko puta Pepe Reina spašavao je svoj gol, da bi na kraju izborio jedanaesterac, samo par minuta nakon što je Murinjo pored terena izgubio živce i zbog prigovora zaradio žuti karton.

Veretu je pogodio sa bijele tačke i u potpunosti vratio neizvjesnost, međutim, poslije izlaska Zaniola nešto više od desetak minuta prije kraja, Romin špic više nije bio tako ubojit.

Odbrana Lacija i Reina uspjeli su da odbrane 3:2 i revanširaju se Romi za poraz 2:0 u maju, ali i prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobjede.

Dok je Mauricio Sari sa klupskom maskotom, orlom na ruci, proslavljao svoju prvu pobjedu u „Derbiju dela Kapitale“, Murinjo je na drugoj strani postao prvi trener „vučice“ koji je izgubio svoj prvi rimski derbi, još od Luisa Enrikea 2011. godine.

LACIO – ROMA 3:2 (2:1)
/Milinković Savić 10, Pedro 19, Anderson 63 – Ibanjez 41, Veretu 69/

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC