• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muka za Zvezdu - problem u odbrani, a u napadu bez najboljeg: Stanković ima 48 SATI da nađe magično rješenje!

Autor Dušan Ninković

Crveno-bijeli na mukama zbog korone pred gostovanje Ludogorecu u Ligi Evrope.

 crvena zvezda ludogorec problem odbrana i napad moguće zamjene Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će u četvrtak odigrati meč protiv Ludogoreca u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope, a na tom susretu biće silno oslabljena. Dejan Stanković ne može da računa na kapitena Milana Borjana, startne štopere Miloša Degeneka i Aleksandra Dragovića, kao ni najboljeg igrača ove sezone Aleksandra Kataija.

Možda će vas zanimati

 Do utakmice u Razgradu mladi trener će morati da smisli alternative za četvorice fudbalera koji zbog korone propuštaju evropsko gostovanje.

Kako je prenio klub, sva četvorica fudbalera dobili su pozitivan test na korona virus tokom redovnog testiranja u utorak i tako ispali iz kombinacije za meč.

KO UMJESTO KAPITENA?

Izvor: MN PRESS

Gotovo sigurno, među stativama će se naći Zoran Popović. Iskusni čuvar mreže nije često imao priliku da brani za Crvenu zvezdu jer je Milan Borjan bio neprikosnoven među stativama, ali se zna da posjeduje kvalitet.

Dok su Borjan i mladi Miloš Gordić propuštali utakmicu u Novom Pazaru, on je bio među stativama, pa je zato i sada u prednosti u odnosu na golmana koji je prethodne sezone kalio u Mačvi. Iskusni Popović nijednom u karijeri nije branio na međunarodnoj sceni i u Razgradu će steći novo iskustvo.

Prije nekoliko dana u Pazaru njegova rezerva je bio mladi Stefan Marinković (16), koji bi mogao da se nađe na klupi i u Bugarskoj, ukoliko Gordića i dalje bude mučio stomačni virus.

MUKE U DEFANZIVI!

Izvor: MN PRESS

Zvezda ima četvoricu štopera u aktuelnoj sezoni, a nakon početnog lutanja Dragović i Degenek su se pronašli kao pravi tandem. Pošto nijedan od njih ne putuje za Bugarsku, tamo ćemo gledati neke nove taktičke zamisli Dejana Stankovića.

Od centralnih bekova u konkurenciji za tim ostali su Radovan Pankov i Strahinja Eraković, koji bilježi sve bolje partije, pa su njih dvojica logična rješenja za odbranu srpskog šampiona. Ipak, moguće su i opcije sa Markom Gobeljićem kao jednim od centralnih defanzivaca.

Na toj poziciji ga su koristili Vladan Milojević i Dejan Stanković u formacijama sa trojicom igrača u posljednjoj liniji, pa bi mogao ponovo da zaigra u centralnom dijelu odbrane. Ukoliko se Stanković opredijeli za promjenu formacije i prelazak na sistem sa tri štopera, odbrana bi mogla da nastupi u sastavu Pankov - Eraković - Gobeljić, uz podršku Rodića i Gajića sa bekovskih pozicija.

KAKO BEZ KATAIJA?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Na probleme sa povredama trojice ofanzivaca nadovezalo se odsustvo najboljeg igrača Zvezde, za kog se još danas pojavila informacija da ne putuje. Zbog izostanka čovjeka koji je postigao čak devet golova na posljednjih osam mečeva trpeće vezni red i napad srpskog šampiona.

Umjesto Kataija bi u startnu postavu mogao Nenad Krstičić, ukoliko se Stanković opredijeli za defanzivniju ili Filipo Falko, u ofanzivnijoj varijanti. Ipak, igranje italijanskog fudbalera zavisiće i od oporavka ostalih igrača. Ukoliko ni El Fardu Ben ni Rišairo Živković ne budu spremni za Razgrad, on će morati na desno krilo...

DVA DANA DA SE SMISLI!

Trener crveno-bijelih ostao je bez četiri važna, možda i ključna aduta pred evropsko gostovanje. Za pripremu susreta u Razgradu ima manje od 48 sati, a neće biti nimalo lako pronaći opcije koje mogu da odmijene ljude koji su u prethodnim utakmicama bili kičma tima.

Improvizacija kakvu do sada nije morao da pravi na klupi Crvene zvezde pokazaće i suvi talenat Dejana Stankovića za trenewrski posao. Iz ovakvih situacija znaju da se rode heroji, a nekadšanji kapiten tima sa stadiona Rajko Mitić umio je u nekim evropskim mečevima da šokira protivnika i stigne do rezultata.

U Razgradu to niko neće tražiti od njega, ali sada je i teret dobrog rezultata u Bugarskoj potpuno skinut sa leđa crveno-bijelih. Čak ni remi nije imperativ protiv Ludogoreca!

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Ima li Stanojević , veliki mudrac , šta da doda, na ovu sad situaciju.... vjerojatno opet Mister nešto mulja....plačko

Душан Силни

@Čova buraz Можда да Мистер опет одгоди утакмицу? А не може овдје као у Линг Лонгу.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC