• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ludogorec crvena zvezda
 ludogorec crvena zvezda

Herojska pobjeda Zvezde - Kanga pocijepao Ludogorec! Otišli bez najvažnijih, osvojili najveće bodove!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srpski šampion osvojio je možda i ključne bodove u borbi za proljeće u Evropi!

 ludogorec crvena zvezda  Izvor: MN PRESS

Velika evropska pobjeda Crvene zvezde u Razgradu!

Srpski šampion je golom Gelora Kange iz 64. minuta osvojio sva tri boda na gostovanju u Bugarskoj i ostao na čelnoj poziciji grupe u Ligi Evrope.

Gabonac je pronašao pravi način da se bugarskom timu ''oduži'' za crveni karton koji je prije više od pet godina dobio tokom poluvremena beogradskog meča istih timova. Večeras je bio najbolji pojedinac susreta, a maestralnu partiju na sredini terena krunisao je pogotkom za pobjedu.

Veliku, veliku pobjedu Crvene zvezde, koja je u Razgrad otišla bez kapitena Borjana, štoperskog tandema Degenek-Dragović i najboljeg igrača u tekućoj sezoni Kataija. Ni to nije bilo dovoljno da domaćin, ''večiti šampion'' Bugarske, bude konkretniji i opasniji na ovom meču.

Stanković je taktikom neutralisao sve jake tačke Ludogoreca, a igrači Crvene zvezde odigrali su meč sa maksimalnom koncentracijom i gotovo bez ijedne greške. Bila je ovo predstava za uživanje, iako su zbog samo jednog postignutog gola navijačima kraj malog ekrana vjerovatno ''tanjili'' živce.

Mogli su dosta ranije pitanje pobednika da riješe El Fardu Ben, Lois Dioni, pa čak i rezervisti Milan Pavkov i na kraju Rišairo Živković, ali to će se zaboraviti već sutra. Ovako velika pobjeda i u ovakvim okolnostima, ostaće zapisana i zbog čelne pozicije u grupi.

Crvena zvezda je ostala lider grupe F sa maksimalnim učinkom, dvije pobede i šest bodova, dok ih prati Braga koju su savladali u Beogradu.

Portugalski tim je preokretom savladao Mitjiland (3:1) i sada ima tri boda, dok su bugarski i danski predstavnik na samo jednom osvojenom bodu, iz njihovog međusobnog remija u Danskoj.

22:54

KRAJ - 0:1!

Crveno-beli su osvojili neverovatno važna tri pobeda pobedom u Bugarskoj. Bez četvorice ključnih igrača, golom Gelora Kange, Crvena zvezda je stigla do pobede u Razgradu protiv Ludogoreca.

22:45

84. minut - Povreda Stanića!

Mladi Petar Stanić mora da izađe iz igre nakon samo nekoliko minuta na terenu.

Dejan Stanković koristi prekid i pravi dvostruku promenu. Umesto Stanića će na teren Nenad Krstičić, dok će Rišairo Živković zameniti El Fardu Bena.

Izvor: MN PRESS

22:41

81. minut - Novi žuti karton!

Opomenut je i rezervista Petar Stanić, koji je na ivici kaznenog prostora oborio Tekpeteja. Biće to dobra prilika za bugarsku ekipu.

22:40

80. minut - KAKVA ŠANSA!

Mnogo sreće za Crvenu zvezdu.

Kapiten Strahinja Eraković dva puta je pogrešio, a Čibota iskoristio njegovu loše vraćenu loptu ka Popoviću. Pokušao je da plasira pored istrčalog golmana i samo za nekoliko desetina centimetara bio je neprecizan.

Izvor: MN PRESS

22:39

78. minut - IZMENA!

Umesto aleksa Santane, kog je Kanga mučio ceo meč, na terenu je ofanzivniji Mavis Čibota. Valdas Dambrauskas nema više vremena za čekanje...

22:37

77. minut - CRVENI KARTON!

Desni bek Ludogoreca, Brazilac sa bugarskim pasošem Sisinjo dobio je drugi žuti karton, pa će tim iz Razgrada do kraja meča igrati sa jednim fudbalerom manje.

On je napravio faul nad Milanom Pavkovom, koji je ostao da leži i drži se za glavu.

22:36

76. minut - Ben!

Još jedna dobra prilika za ofanzivca Crvene zvezde. Ovog puta je Kahlina maestralno intervenisao i sprečio dupliranje prednosti srpskog šampiona.

Izvor: MN PRESS

22:34

75. minut - Pavkov!

Probao je napadač Crvene zvezde, ali njegov udarac po zemlji nije bio prevelika opasnost za Kahlinu.

22:31

71. minut - IZMENE!

Bugarski tim pravi dvostruku promenu.

U igri su Džordan Ikoko i Kiril Despodov, a van terena su desni bek Pinas i štoper Žozue Sa. Ovo je daleko ofanzivnija postava Ludogoreca koji će pokušati da izjednači u poslednjih dvadesetak minuta.

22:30

70. minut - IZMENA!

Mladi Petar Stanić ulazi u igru umesto strelca jedinog gola, Gelora Kange. Gabonac ima žuti karton i pokazao je nervozu zbog koje je mogao da bude isključen da je ostao na terenu.

22:27

68. minut - PREČKA!

Tekpetej je pokušao da ugrozi gol crveno-belih, a njegov snažan udarac pogodio je okvir gola. Lopta se odbila u polje, a Zvezda je brzo otklonila opasnost.

22:27

67. minut - Četvrti žuti karton Zvezde!

Opomenut je i Milan Pavkov, koji je prekinuo jedan opasan napad bugarskog tima.

Za sada žute kartone imaju snažni napadač, Mirko Ivanić, Gelor Kanga i Lois Dioni koji je napustio teren.

22:24

GOOOOOOOOOL - Kanga!

Pogađa Zvezdin Gabonac u 64. minutu, crveno-beli vode! Odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora sačekao je vezni fudbaler, a njegov udarac bio je neodbranjih za golmana bugarskog tima.

Izvor: MN PRESS

22:22

Braga preokrenula!

Portugalci preko Rikarda Orte, koji se iskupio za promašeni penal, stižu do 2:1 protiv Mitjilanda!

22:21

61. minut - Ivanić!

Ostavili su mu fudbaleri Ludogoreca previše prostora, a Mirko Ivanić je oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora. Kahlina je bio na mukama jer je lopta odskočila, ali je uspeo da ukroti udarac.

22:17

58. minut - IZMENA!

Umesto Loisa Dionija na terenu je oporavljeni Milan Pavkov. Evo i pretnje iz vazduha za Ludogorec!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

22:15

Izjednačenje u Portugalu!

Ekipa Brage, koja je u prvom delu meča promašila penal, sada je stigla do 1:1. Prvi put je promašio Rikardo Orta, zatim su promenili izvođača i Galeno je bio precizan sa bele tačke.

22:14

54. minut - Kakva šansa za Zvezdu!

Još jednom su nesigurni defanzivci bugarskog tima izgubili loptu, ali Dioni je poslao loš pas ka Benu i od prilike nije bilo ništa...

Izvor: MN PRESS

22:12

52. minut - Žuti karton za Sisinja!

Prvi fudbaler Ludogoreca koji je opomenut na večerašnjem meču je desni bek koji ima i bugarski pasoš. Sisinjo je pokušao da isprovocira Seku Sanoga, koji je ostao da sedi na terenu nakon jednog duela.

22:06

47. minut - Povreda Pinasa!

Štoper bugarskog tima koji na ovom meču igra kao levi bek nezgodno je stao i lekarski tim je morao da mu ukaže pomoć.

22:05

46. minut - Nastavljamo!

Bugarski tim je izveo loptu sa centra i počeo je drugi deo meča u Razgradu!

21:59

Crveno-beli imaju podršku!

Iako je Srbija na ''crvenoj listi'' i ulazak u Bugarsku nije moguć, crveno-beli imaju podršku u Razgradu. Tokom televizijskog prenosa čula se pesma Zvezdinih navijača, a evo i kako to izgleda:

21:55

Malo majstorije!

Lako je kad znaš, što se kaže...

Dejan Stanković je pokazao foru na stadionu u Razgradu.

21:49

Poluvreme!

Ludogorec - Crvena zvezda 0:0!

Desetkovani srpski šampion može da žali što ne vodi na poluvremenu u Bugarskoj. Iako je Ludogorec imao više loptu u posedu, Zvezda je propuštala bolje prilike.

21:48

45+2. minut - Treći žuti karton!

Gelor Kanga je opomenut zbog prigovora u poslednjim sekundama prvog dela meča!

Izvor: MN PRESS

21:47

Faul nad Srnićem!

Nije ovo bio vazdušni duel već više sendvič sa dvojicom fudbalera Ludogoreca. Srnić je dobio udarce sa obe strane, a zatim i nezgodno pao na travu, pa je lekarski tim morao ponovo da ulazi na travu.

21:43

42. minut - Opet preti Zvezda!

Kanga je povukao napad i uposlio Bena, a centaršut krilnog fudbalera niko nije ispratio. Mogao je ovaj napad da bude i mnogo opasniji, a Gelor Kanga je imao i priliku za šut sa dvadesetak metara.

21:40

Povreda Bena!

Nakon vazdušnog duela sa Bađijem, fudbaler Crvene zvezde ostao je da leži na travi. Njemu je ukazana medicinska pomoć i po svemu sudeći može da nastavi meč.

21:38

38. minut - Dioni!

Još jednom je presing Zvezde dao rezultat, a Lois Dioni je šutirao sa tridesetak metara. Bio je to izuzetko jak udarac, pa je hrvatski golman Kahlina odlučio da samo boksuje loptu.

Izvor: MN PRESS

21:33

32. minut - Lep napad Zvezde!

Pokušao je glavom Dioni i nije bio precizan, ali Crvena zvezda je napravila sjajnu apciju pre ovog pokušaja. Lopta je kružila sa leve na desnu stranu, od Rodića, preko Kange i Ivanića, do Gobeljića koji je centrirao na peterac.

21:28

27. minut - Ben!

Sjajno je Rodić presekao pas igrača Ludogoreca, idealno uposlio El Fardu Bena, ali Crvena zvezda nije stigla do prednosti. Najbolji strelac među strancima u istoriji srpskog fudbala loše je prihvatio loptu, a zatim nije mogao da uputi udarac na najbolji način.

Izvor: MN PRESS

21:22

Mitjiland vodi u Portugalu!

Ekipa Brage dočekuje danskog predstavnika, a od 20. minuta Mitjiland vodi. Ivander je postigao gol sa bele tačke.

21:21

20. minut - Ivanić!

Mogao je ovo da bude i mnogo opasniji napad. Imala je Crvena zvezda polukontru, Mirko Ivanić je vukao loptu, a njegov udarac sa preko 20 metara bio je izuzetno neprecizan.

Izvor: MN PRESS

21:19

18. minut - Ništa!

Probao je Tekpetej, ali njegov šut iz slobodnog udarca nije bio opasan. Pogodio je u stomak Seku Sanoga, koji je odmah loptu poslao daleko u polje.

21:17

17. minut - Drugi žuti karton!

Opomenut je i Mirko Ivanić, koji je napravio faul nad Tepetejem u opasnoj zoni. Bugarski tim će imati dobru priliku iz slobodnog udarca.

21:14

13. minut - Prvi žuti karton!

Napadač Crvene zvezde napravio je neoprezan start nad štoperom Žozeom Sa, ali deluje da je opomenut zbog prigovora.

21:08

Formacija Zvezde!

Strahinja Eraković će biti desni štoper, Radovan Pankov levi, a između njih se nalazi Seku Sanogo. Pouzdani vezista u ranoj fazi meča igra kao jedan od odbrambenih igrača, a videćemo da li je to plan za ceo susret.

Tandem u veznom redu čine Slavoljub Srnić i Gelor Kanga, koji bi trebalo da pomognu defanzivcima crveno-belih.

Seku Sanogo.
Izvor: MN PRESS

21:03

2. minut - Popović!

Neobična odbrana Zvezdinog golmana. Krenuo je daleko od gola, našao se na ivici kaznenog prostora, ali je uspeo da odbrani udarac koji je mogao da šokira crveno-bele!

Izvor: MN PRESS

21:01

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo tekstualni prenos iz Razgrada!

20:55

Još pet minuta!

Koji rezultat očekujete?

20:47

Upoznajte trenera Ludogoreca!

Krečio stanove po Londonu, radio kao dadilja, prodavao novine i raznosio poštu... Između ostalog, zaradio je veliki novac u litvanskoj verziji kviza Želite li da postanete milioner?

Upoznajte Valdasa Dambrauskasa, ''štrebera'' kom fudbal nije omiljeni sport i koji zna svaki detalj o Crvenoj zvezdi.

20:25

Još jednom - sastav Zvezde!

Za ovih 11 fudbalera opredelio se Dejan Stanković. Verovatno će to biti formacija 4-3-3, sa Slavoljubom Srnićem u veznom redu, uz tandem Sanogo-Kanga, dok će Ivanić i Ben po krilima napadati Ludogorec.

20:13

Dobro poznaje Zvezdu!

Napadač bugarskog tima Pjeros Sotiriju već je jednom u karijeri igrao protiv crveno-belih. Bila je to spektakularna utakmica u kojoj je srpski tim upisao pobedu, a on na terenu proveo minut i savladao Borjana.

20:01

Strahinja Eraković - KAPITEN!

Dejan Stanković je u drugom delu meča u Novom Pazaru stavio kapitensku traku na ruku mladog Strahinje Erakovića, a ista situacija biće i večeras u Razgradu. Zvezdino dete je kapiten Crvene zvezde!

Izvor: MN PRESS

19:42

Rezervisti!

Ludogorec:

Pad, Hristov, Terzijev, Manu, Despodov, Čibota, Ikoko, Kafumana, Rotariju, Mitkov, Jankov, Dimitrov

Crvena zvezda:

Gordić, Gajić, Krstičić, Pavkov, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Živković, Bakajoko

19:37

SASTAVI:

Ludogorec:

Kahlina - Sisinjo, Žoze Sa, Plastun, Verdon, Pinas - Gonsalveš, Santana, Bađi - Tekpetej, Sotiriju

Crvena zvezda:

Popović - Gobeljić, Eraković, Pankov, Rodić - Sanogo, Kanga, Srnić - Ben, Ivanić - Dioni

19:26

Kanga mora da preuzme odgovornost!

Sećate se kako je dobio crveni karton pre nešto više od pet godina, na meču istih timova u Beogradu? Sad Gabonac ima priliku da se oduži.

Bilo je to u teškom trenutku, dok su crveno-beli gubili, a samo nekoliko minuta nakon isključenja Igora Plastuna. Meč u Razgradu mogao bi da mu posluži kao prilika za iskupljenje.

Zbog ovoga je isključen:

19:00

Šta su rekli treneri?

Dejan Stanković je konferenciju za novinare održao u Beogradu, jer je srpski šampion tek juče popodne otputovao za Bugarsku. Iako ima velikih problema sa timom, istakao je da ne traži alibi i da ide na pobedu u Razgradu.

Pročitajte detalje sa poslednjeg razgovora pred put šefa stručnog štaba Zvezde - ovde!

Njegov kolega Valdas Dambrauskas je do skoro bio u izolaciji zbog korone, propustio je i gostovanje Mitjilandu, pa je imao vremena da analizira igru crveno-belih. Tvrdi da zna svaki detalj, ali je pričao i o svojim problemima.

Usput, Dejan Stanković prokomentarisao je i nastupe Šerifa iz Tiraspolja u ovoj sezoni.

Izvor: MN PRESS, YouTube/PFC Ludogorets/Screenshot
18:39

Četvorica istih u bugarskom timu!

U odnosu na dvomeč koji je odigran pre nešto više od pet godina, ekipa iz Razgrada se menjala. Ipak, i dalje su tu četvorica fudbalera koji su tada bili deo tima.

Dvojica nisu igrali, a mogli bi večeras, jedan je u međuvremenu odlazio i vratio se, a čovek koji je utišao Beograd je povređen i van terena će biti narednih nekoliko meseci. Pročitajte priču o njima!

Izvor: MN PRESS
18:23

Detalji o Ludogorecu!

Sve što treba da znate o bugarskom predstavniku, pitali smo kolegu iz te zemlje.

Teodor Borisov nam je otkrio na šta treba obratiti pažnju!

18:00

Sastav?

Crveno-beli bi mogli da izađu u neobičnoj formaciji, sa timom koji nikada ranije nije igrao.

Ovo je očekivani sastav Crvene zvezde!

17:30

Dobar dan!

Crvena zvezda od 21:00 igra meč drugog kola grupne faze Lige Evrope. Utakmica protiv Ludogoreca u Razgradu dolazi u teškom trenutku za tim Dejana Stankovića koji ima probleme sa korona virusom, ali trener srpskog tima ne želi da traži alibi u tome.

Tekstualni prenos meča pratite uz MONDO!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije