• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija na dvije pobjede do Mundijala! Orlovi preživjeli sudijsku krađu, Vlahović je junak u Luksemburgu!
 Srbija na dvije pobjede do Mundijala! Orlovi preživjeli sudijsku krađu, Vlahović je junak u Luksemburgu!

Srbija na dvije pobjede do Mundijala! Orlovi preživjeli sudijsku krađu, Vlahović je junak u Luksemburgu!

Nije bilo uopšte lako, ali Orlovi su uspjeli!

 Srbija na dvije pobjede do Mundijala! Orlovi preživjeli sudijsku krađu, Vlahović je junak u Luksemburgu! Izvor: MN PRESS

Da je bilo lako - nipošto nije. Ali nekada i tako mora da se pobijedi ako želite da odete na Svjetsko prvenstvo. Reprezentacija Srbije savladala je Luksemburg 1:0 na teškom gostovanju poslije dosta muka.

LUKSEMBURG - SRBIJA 0:1 (0:0)
/Vlahović 68/

Septembarski mečevi u kvalifikacijama ostali su u sjenci onog remija 1:1 u Dablinu. "Orlovi" su tada imali sijaset šansi, igrali kao u transu, a onda sami sebe spriječili da upišu pobjedu.

Ovoga puta bilo je dosta drugačije. Ekipa Dragana Stojkovića Piksija nije bila na onom svom poletnom nivou. Počelo je pomalo "vatreno" u igri gostiju, ali je Srbija do gola morala da čeka sve do 25 minuta prije kraja meča.

Tada je Dušan Vlahović uspio da umakne odbrani Luksemburga koja je napravila pomalo naivnu grešku, i rutinski završi napad za 1:0. Ipak, put do tog pogotka nije bio jednostavan.

Jeste Srbija stvarala dovoljno šansi, naročito u prvom poluvremenu, ali uvijek je malo nedostajalo u završnici napada. Pokušavao je Vlahović nekoliko puta, Mitrović je bio često asistent drugima, a i Sergej Milinković-Savić je imao svojih pokušaja u skoku poslije prekida.

No, umalo glavni detalj meča dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena. Tada je Dušan Tadić poslije jedne ubačene lopte sa lijeve strane izašao pred golmana, htio da ga dribla, a nakon što ga je Entoni Moris kopačkom udario po koljenu, sudije iz Škotske su ostale nijeme.

Iako je usporeni snimak pokazivao čist start za jedanaesterac, ni sudije na terenu ni one iz VAR sobe nisu ništa svirale. Srbija je bila oštećena, otišli su sa 0:0 na poluvrijeme, ali su u nastavku ostali strpljivi.

Nije bilo previše šansi u drugom poluvremenu, posebno u prvih 20 minuta, bilo je dosta frustracija u timu pošto su Luksemburžani činili da se "orlovi" osjećaju nelagodno. Strpljenje im se na kraju isplatilo, Vlahović je ispao junak i Srbija i dalje ima realnu šansu za prvo mjesto u grupi.

Neće biti lako pobijediti i Azerbejdžan i Portugal u posljednja dva kola, ali sigurno je da selektor Stojković ništa manje od ove ekipe neće očekivati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

NAJAVA

Fudbalska reprezentacija Srbije želi na Svjetsko prvenstvo i uopšte je ne zanima ko joj u toj namjeri stoji na putu. Do kraja kvalifikacija su ostala još tri meča, a prvi od tih izazova jeste selekcija Luksemburg.

Nezgodno gostovanje za ekipu Dragana Stojkovića Piksija je prvo od tri koje njegov tim želi da ostvari ne bi li se direktno plasirali u Katar 2022. godine.

Selektor Srbije je uvjeren da "orlovi" imaju kvaliteta da savladaju ne samo Luksemburg pa onda i Azerbejdžan, već i Portugal u Lisabonu u posljednjem kolu. Ipak, krenimo redom - korak po korak.

Srbija u subotu od 20.45 u Luksemburgu igra svoj šesti meč u kvalifikacijama. Nakon tri pobjede i dva remija u dosadašnjoj fazi, atmosfera u timu je i dalje odlična i igrači su uvjereni da iz Luksemburga mogu da se vrate sa tri boda.

"Mi ne gledamo ko je protivnik, odakle je porijeklom. Pokušavamo da igramo dobar fudbal, da navijači uživaju i da pobjeđujemo. Mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Ako pobijedimo sve tri utakmice možemo da se plasiramo direktno, to nam je želja", rekao je kapiten Dušan Tadić u najavi meča sa Luksemburgom.

Srbija će na tom meču sigurno biti bez Nikole Milenkovića, vrlo važnog člana defanzivne linije. Luksemburg, sa druge strane, iz zanimljivih razloga ima čak pet igrača koji se prezivaju na "-ić", ali i želju da ostanu u trci za drugo mjesto u grupi i tako šokiraju "orlove".

Hoće li za tako nešto imati snage, vidjećemo u subotu uveče.

22:45

Evo stanja na tabeli:

Kalkulacije su jasne - pobjede nad Azerbejdžanom u Beogradu i Portugalom u Lisabonu vode direktno u Katar. Nije lako, ali...

Standings provided by SofaScore LiveScore

22:45

Evo kako je Srbija slavila u Luksemburgu

22:39

KRAJ! LUKSEMBURG - SRBIJA 0:1!

Gotovo je, Srbija je slavila u Luksemburgu golom Dušana Vlahovića i ostala u trci za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo!

Vrlo teška utakmica za Orlove, vjerovatno jedna od najtežih u ovim kvalifikacijama, ali nekada mora i ovako da se trijumfuje. Tu je i nesviran čist penal na Tadiću... Važna tri boda!

Izvor: MN PRESS

22:35

90' - Šut Radonjića, neprecizno

Djelovalo je ovo mnogo opasnije isprva nego što je na kraju bilo...

22:32

Izlazi Aleksandar Mitrović

Na terenu je Nemanja Maksimović, da bude na sredini terena i zatvori prilaze golu, nema potrebe da igramo sa dva špica u ovim trenucima.

22:29

84' - Nema gola za Srbiju

Tadić je odlično centrirao iz dubine, niko nije dirao loptu u šesnaestercu, ni Nastasić ni Mitrović, a ona na kraju odlazi tik pored stative gola domaćih.

Izvor: MN PRESS

22:25

80' - Opasno pred golom Srbije

Ubačena je bila lopta u šesnaesterac sa desne strane, moglo je da bude vrlo neprijatno da je ona stigla do Bareira, ali Lazović je na pravom mjestu tamo oko penala da izbije loptu daleko od gola "orlova".

22:20

75' - Sergej preti glavom!

Prvo je Mitrović bio u šansi, ali mu je Karlson "skinuo" loptu s noge i izbio je u korner, poslije kojeg Sergej Milinković-Savić dobro šutira glavom. Ipak, njegov udarac ide pravo u golmana Luksemburga.

Evo kako teče utakmica:

22:15

Dvije izmjene Srbije

Lukić mijenja Gudelja na sredini terena, da se to osvježi, a na terenu je i Darko Lazović umjesto Filipa Kostića.

22:11

GOOOOOL, 1:0 ZA SRBIJU!

Vlahović koristi zicer! Konačno! "Ispala" je čitava odbrana Luksemburga, imali smo dosta problema do sada, ali Dušan Vlahović trese mrežu i donosi vrlo važnu prednost!

Izvor: MN PRESS

22:09

65' - Prijeti i Luksemburg

Imali su polukontru po lijevoj strani, ali nisu uputili udarac, pošto je Gudelj dobro reagovao i izbio loptu u korner.

22:02

57' - Vlahović ne uspijeva da uposli Mitrovića

Djelovalo je ovo kao solidan napad, htio je mlađi od dvojice napadača da pronađe onog drugog, ali lopta Vlahovića je "presječena" u posljednji čas.

Izvor: MN PRESS

21:56

52' - Miran početak

Ništa naročito bitno nismo vidjeli u ovih prvih sedam minuta, za razliku od početka same utakmice, kada je sve "prštalo"...

21:50

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Dvije izmjene u Srbiji - Nemanja Radonjić je na terenu umjesto Filipa Đuričića, Uroš Spajić mijenja Strahinju Pavlovića.

21:46

PRVO POLUVRIJEME - NIJE DOVOLJNO DOBRO

Oštećena je Srbija, nakon gledanja ponovnog snimka tu zaista nema dileme - osim za sudije, koje nisu ni pogledale VAR snimak. Što se tiče ostalog viđenog u prvom poluvremenu, ovo nije bilo dovoljno dobro od strane Srbije.

"Orlovi" su na momente djelovali haotično, prelako su uspijevali Luksemburžani da priđu srpskom golu. Stvarali jesu šanse, ali nikako da Srbija u samoj završnici bolje finišira...

Ovo je situacija kada je Srbija trebalo da dobije jedanaesterac:

21:36

Srbija oštećena - šta se dešavalo?

Dakle, napala je Srbija po lijevoj strani, odande je uspio Vlahović da prebaci loptu na drugu stranu, Tadić je htio da dribla golmana Luksemburga, koji je u klizećem startu "pokupio" nogama i čisto udario po njegovim nogama.

Ipak, sudija je pokazao da je to samo korner, iako je usporeni snimak pokazao da je bilo kontakta! Šta vi mislite, da li je bio penal?

21:33

45+1 - Šansa za Tadića, Srbiji nije sviran penal!

Odličan napad Srbije, Tadić je krenuo u dribling na golmana Luksemburga, ali nije uspio da ga savlada. Završio je na travi, a napravila se gužva jer jedni traže penal, a drugi napadaju Srbina da je simulirao.

Tadić leži na travi... Ovo je bio penal, pokazuje usporeni snimak! Završeno je prvo poluvrijeme ubrzo poslije toga...

21:28

43' - Opet polušansa Srbije

Đuričić ubacuje oštru loptu sa desne strane, ali uspijeva defanzivac Luksemburga da odreaguje ispred Mitrovića...

Izvor: MN PRESS

21:23

38' - Dobar napad Srbije

Jedna lijepa akcija koja je dugo trajala, ali nije dovela do konkretnog pokušaja da se postigne gol. Tadić i Kostić su pokušavali da ubace loptu u najveću gužvu, poslije svega korner za "orlove", ali ni on nije donio veću opasnost.

21:19

34' - Najbolja šansa Luksemburga!

Sebastijen Til je opasno šutirao sa oko 17 metara, igrač koji je "golčinom" za Šerif srušio Real Madrid u Ligi šampiona. Ovog puta protiv Srbije nije bio tako precizan. Ipak, morao bi blok bolje da reaguje...

21:16

30' - Pavlović pokušava glavom

Korner sa lijeve strane je Dušan Tadić dobro izveo, a Pavlović pod kontaktom ne uspijeva da dovoljno precizno udari loptu glavom.

21:13

28' - Sinani prijeti, korner!

Višak igrača Luksembugra na desnoj strani, potom Danijel Sinani sa ivice šesnaesterca šutira, ali njegov udarac je izblokiran i ide u korner.

Izvor: MN PRESS

21:12

26' - Vlahović poslije kontre, nema gola!

Dobar napad Srbije, tri na tri, Tadić riješava da uposli Vlahovića, a ovaj sa oko 14 metara gađa u dalji ugao. Ipak, nedovoljno precizno.

21:08

22' - Novi problem za Srbiju u odbrani

Strahinja Pavlović je dobio žuti karton i propustiće meč sa Azerbejdžanom! To je novi problem za "orlove", pošto na ovom meču ionako nije Stojković mogao da računa na Nikolu Milenkovića.

Izvor: MN PRESS

21:07

21' - Greška Srbije nekažnjena

Jedno loše dodavanje iz posljednje linije je moglo da bude vrlo opasno, ali je Matija Nastasić odlično reagovao i zaustavio napad domaćih na ulasku u šesnaesterac Srbije.

21:05

19' - I odmah šansa za Vlahovića!

Mitrović je po desnoj strani prošao, centrirao odlično na drugu stativu, ali poslije odskoka u petercu, Vlahović ne uspijeva da lijepo zahvati loptu! Ovo je bilo opasno po Luksemburg!

Izvor: MN PRESS

21:04

18' - Malo sporiji ritam meča

Poslije vrlo dinamičnog početka, sada je ritam meča nešto sporiji, naročito u igri Srbije. Ne uspijevamo poslije uvodnih šansi da stvorimo nove.

21:00

"Kosovo je srce Srbije"

Čuje se pjesma navijača Srbije sa tribina novog stadiona u Luksemburgu. Imaju "orlovi" svoju podršku na ovom gostovanju.

20:58

12' - Bareira blizu crvenog kartona!

Dobio je žuti karton u 27. sekundi, a sada je oštro startovao i na Strahinju Pavlovića. Moraće Bareira da bude pažljiv ukoliko ne želi da uskoro zaradi isključenje.

20:53

8' - Šansa za Srbiju!

Vlahović je htio da asistira u završnici napada u kojoj su bili i Tadić i Mitrović, ali nema one prave, najbolje šanse u završnici. Dobar start Srbije.

Izvor: MN PRESS

20:50

4' - Tadić ne stiže do lopte!

Ovo je mogla da bude sjajna gol šansa, ali lopta preko odbrane domaćih ne uspijeva da stigne pravo do kapitena Srbije.

20:47

2' - Kostić šutira!

Odmah šansa za Srbiju, Tadić u prostor za Filipa Kostića, koji iskosa sa lijeve strane šutira u okvir gola, ali golman Luksemburga je na pravom mjestu.

Izvor: MN PRESS

20:46

Žuti karton poslije 27 sekundi!

Leandro Bareiro, igrač Majnca, preoštro je startovao na Sergeja Milinković-Savića. Odmah javna opomena!

20:45

UTAKMICA JE POČELA

Idemo "orlovi", napred Srbija!

20:35

20:30

Još 15 minuta!

20:15

Irci, igrajte za Srbiju - neka padne Portugal!

Odigran je prvi od dva meča u našoj grupi ove subote.

Izvor: Profimedia

19:55

Selektor je spreman

19:35

Kakav rezultat očekujemo večeras?

Da vas čujemo:

19:21

Vrlo napadačka Srbija!

Selektor Piksi je izabrao ovaj tim:

Izvor: UEFA PrintScreen

Dakle, dva napadača, kapiten Tadić odmah iza njih, uz krila Đuričića i Kostića po bokovima, ali i Sergeja Milinković-Savića, kao vrlo ofanzivno orijentisanog vezistu na sredini terena. Piksi ponovo želi da njegova Srbija napada iz svih oružja.

19:17

OVO JE SASTAV SRBIJE!

Piksi je odlučio, ovih 11 počinje meč:

SRBIJA: Rajković - Veljković, Nastasić, Pavlović - Đuričić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić - Tadić - Vlahović, Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Jans, Šano, Karlson, Pinto - Sinani, Bareiro, S. Til, D. Til - Sančes, Devil.

Izvor: MN PRESS

18:57

"Orlovi" u dobrom raspoloženju

Bliži se početak utakmice, još nešto manje od dva sata.

18:20

Piksi želi 3 pobjede i put u Katar

Selektor Srbije zna da maksimalan učinak do kraja kvalifikacija vodi na Svjetsko prvenstvo.

"Svaki meč je drugačiji od prethodnog, ne možete da imate dvije iste utakmice. Pretpostavljam da će i timovi na terenu biti drugačiji, da će neki igrači faliti Luksemburgu, ali i nama. Ono što je važno - mi imamo svoj cilj. Želimo da ga ostvarimo, pobijedimo i osvojimo tri boda."

Izvor: MN PRESS

18:00

Kakvo je stanje u grupi?

Standings provided by SofaScore LiveScore

17:40

Ko će igrati za Srbiju?

Znamo da Nikola Milenković neće biti u sastavu Dragana Stojkovića Piksija, ali ko hoće?

Izvor: MN PRESS

17:15

Ko je rival Srbije?

Upoznajte Luksemburg, selekciju sa čak pet igrača koja se prezimena završavaju na "-ić".

Izvor: MN PRESS

17:00

Dobro došli u MONDO Live

Budite i ove večeri uz MONDO, pratićemo uživo dešavanja na utakmici Luksemburg - Srbija u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Meč počinje u 20.45 časova.

UKRATKO

  • Luksemburg - Srbija 0:1
  • Srbija poslije pet kola ima tri pobjede i dva remija i sa 11 bodova je na 2. mjestu u grupi.
  • Luksemburg je 3. u grupi sa šest bodova, ostvarili su dvije pobjede i dva poraza.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije