• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 barselona real madrid
 barselona real madrid

Ludnica u El Klasiku - muk na Nou Kampu! Barsa dala gol u 97. minutu, ali Real sprema otkaz Kumanu!

Madriđani su upisali pobjedu u Barseloni u prvom "el klasiku" od odlaska Lea Mesija iz katalonskog kluba.

 barselona real madrid  Izvor: Profimedia

Dugo nismo gledali ovakav "el klasiko" - počela je nova era, pošto prvi put od 2004. godine u Real Madridu i Barseloni meč nisu počeli makar Serhio Ramos ili Lionel Mesi.

Ali legende dva kluba su otišle u Pari Sen Žermen, a "klasiko" u novom ruhu nije razočarao - Real je slavio na "Nou Kampu" u meču u kojem su dva pogotka viđena u nadoknadi vremena.

BARSELONA - REAL MADRID 1:2 (0:1)
/Aguero 90+7 - Alaba 32, Vaskez 90+2/

Istina, nije kvalitet ovog meča bio onaj "el klasiko" s njegovog vrhunca pre desetak godina, ali je 86.000 ljudi na stadionu imalo šta da vidi - doduše, ne ono što su navijači Barse priželjkivali.

Od starta meča su domači željeli da se nametnu, ali u prekaljenom timu Reala su znali kako da izađu na kraj sa "nekim novim klincima" poput Ansu Fatija, Gavija i Frenkija de Jonga.

Vezni red Kros-Modrić-Kazemiro je odlično funkcionisao, Real je bio kompaktan bez lopte, a sasvim dovoljno opasan sa njom. I kada je Seržinjo Dest u 25. minutu protraćio šansu meča za Barsu, ubrzo je uslijedila kazna.

I to kakva! David Alaba je u svom prvom "klasiku" uspio da se upiše u strijelce, pošto je štoper Reala u svom stilu istrčao kontranapad, a potom ga i završio sjajnim udarcem lijevom nogom za 0:1.

Uslijedio je muk na "Nou Kampu", a Barsa je u nastavku u nekoliko navrata bila previše nesigurna. Spasavali su ih neodlučnost Vinisijusa Žuniora, ali i dobra odbrana Ter Štegena u jednoj šansi Karima Benzeme.

Pokušavala je Barsa izmenama u nastavku da učini nešto više, Filipe Kutinjo nije uspio da donese promjenu, a kada je Serhio Aguero u svom drugom meču za Barsu uspio da postigne gol, već je bilo prekasno.

Razlog je bio pogodak Lukasa Vaskeza. Barselona je u nadoknadi vremena propustila priliku za izjednačenje, a brza kontra Reala dovela je do Vaskezovog dupliranja vođstva.

Igrao se tada 92. minut, postalo je svima jasno da će Real odnijeti bodove, a kada je Serhio Aguero u 97. minutu zatresao mrežu, bile su to posljednje sekunde utakmice. Tako je Ronald Kuman upisao i treći poraz u trećem meču protiv Reala, što se nijednom treneru Barse nije desilo od 30-ih godina prošlog vijeka.

Vidjećemo koliko je sada Holanđanin bliži otkazu, ali Barselona trenutno "tavori" na osmom mjestu Primere...

18:20

Evo kako sada izgleda tabela Primere

Standings provided by SofaScore LiveScore

18:15

KRAJ UTAKMICE, POBEDA REALA 2:1

U poslednjim sekundama meča je Serhio Aguero uspeo da da gol na svom prvom "el klasiku", ali gol u 97. minutu je bio dovoljan samo za 1:2. Real je pobedio golovima Alabe i Lukasa Vaskeza, Ronaldu Kumanu se sve više drma klupa!

18:12

90+7 - GOOOOOL, AGUERO ZA 1:2!

U poslednjim sekundama meča!

18:09

90+4 - GOOOOOL, 0:2, SVE JE GOTOVO

Lukas Vaskez je strelac posle strašne kontre Real Madrida! Imala je Barsa šansu za 1:1 u prethodnom napadu, a onda u kontri stiže nova kazna za Katalonce!

18:05

SEDAM MINUTA NADOKNADE

Još dosta fudbala ćemo gledati!

17:56

Prvi derbi posle 17 godina bez dve legende

Ovo je inače prvi "el klasiko" od 2004. godine da u njemu nisu počeli meč ni Serhio Ramos u dresu Reala, ni Lionel Mesi u dresu Barselone. Oni su sada saigrači u PSŽ-u...

17:53

Ne može da se nosi s Modrićem - De Jong izmenjen

Mladi Holanđanin nije uspeo da izađe na kraj sa klasom kakva je Luka Modrić, pa je od 77. minuta na terenu Serđi Roberto.

Izvor: Profimedia

17:48

Kraj za Fatija, ulazi Aguero!

Da vidimo šta Kun Aguero može da uradi na ovom meču!

Izvor: Profimedia

17:48

73' - Dest pokušava!

Nema pogotka ni izjednačenja, ali solidno je "tukao" Seržinjo Dest levom nogom sa oko 18 metara.

17:43

68' - Real kontroliše dešavanja

Drže sve pod kontrolom u odbrani, a onda iz polukontri pokušavaju da budu opasniji. Ipak, uprkos dobrom poslu Benzeme, Vinisijus često komplikuje stvari.

Izvor: Profimedia

17:33

58' - Kros je igrao rukom, nema penala!

Sudija ne pokazuje na jedanaesterac, jer je Kros bio u vazdušnom duelu sa De Jongom, pa ni nema gledanja VAR-a. Nije to bilo za penal, iako su igrači Barse očekivano želeli promenu odluke...

17:30

55' - Rodrigo šutira...

Barsa je opet malo nesigurna u odbrani, ali u ovom napadu po levoj strani nisu morali previše da brinu, jer je udarac Rodriga preko gola bio sasvim dovoljno neprecizan.

17:23

48' - Odmah Kutinjo preti!

Tek je dva i po minuta bio na terenu, a već je rešio da unese pometnju u tim REala, ipak, njegova polušansa donosi samo korner.

Izvor: Profimedia

17:20

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Nastavlja se meč, na terenju umesto Mingeze u timu Barselone je sada Filipe Kutinjo, a Dest se vratio na mesto desnog beka...

17:04

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1!

Real vodi posle prvih 45 minuta "klasika" posle pogotka Davida Alabe. Barsa je imala svoje dve šanse koje nije iskoristila, pre svih onu Seržinja Desta, a Madriđani su ih iz kontra-napada kaznili...

17:02

44' - Fati u šansi!

Prava gužva u šesnaestercu Real Madrida, Ansu Fati je sa "Mesijevom desetkom" na leđima uneo pometnju u redove gostiju, uspeo je skoro da se ušeta u peterac, ali je na kraju Alaba izblokirao njegov pokušaj. Ostaje 0:1.

Izvor: Profimedia

16:54

Ovako je Real poveo 1:0!

16:53

Ovo je bila šansa Barse na 0:0!

Ubrzo posle ovog promašaja, Real je kaznio promašaj Desta:

16:53

35' - Pike preti na drugoj strani!

Ostaje 1:0 za Real, ali posle jednog prekida, Đerar Pike je zapretio gostima - njegov udarac glavom ide pored gola.

16:49

32' - GOOOOL, REAL VODI 1:0!

Kakva golčina! David Alaba sjajno matira Ter Štegena u svom prvom "el klasiku"! Sjajan potez bivšeg igrača Bajerna, šokirao je Barsu posle odlične kontre gostiju.

16:42

25' - Kakva šansa za Barsu!

Seršinjo Dest je bio u neverovatnoj šansi, ostao je zaboravljen na drugoj stativi, ali vrhunsku priliku ovaj desni bek koji igra na desnom krilu ne uspeva da iskoristi.

Šutirao je preko gola i vidi se da ovaj momak baš i nije krilni fudbaler...

16:41

24' - Vinisijus u velikoj šansi, ali i ofsajdu!

Vinisijus je verovatno razbesneo sve navijače Reala svojim nepotrebnim komplikovanjem i pokušajima da predribla Ter Štegena, loše je na kraju šutirao, ali i tek posle svega, pomoćni sudija pokazuje da je sve vreme Brazilac bio u ofsajdu...

16:38

21' - Nema penala za Real!

Vinisijus Žunior je bio u prodoru po levom boku, ušao je među dvojicu igrača u šesnaesterac, ali je na kraju čini se lako pao. Glavni sudija pokazuje da nema penala za goste.

Izvor: Profimedia

16:33

Ovako su timovi počeli meč formacijski

Iznenađenje je da je Seržinjo Dest na desnom krilu, dok se Real oslanja na svoju dugogodišnju "vezu" Kros-Modrić-Kazemiro.

16:32

14' - Dva kornera za Real

Bila je ovo prilika za Real da možda ugrozi Barsu posle prekida, ali ni prvi ni drugi korner Benzeme nisu doneli neku konkretniju šansu.

16:29

I Inijesta gleda iz Japana

Još jedna legenda koju smo voleli da gledamo u "el klasiku"...

16:25

8' - Barsa diktira tempo

Barselona u uvodnih osam minuta ima veći posed lopte, u svom stilu, više vremena provode na polovini Reala, ali sporiji ritam još nije doneo ništa konkretnije na ovom meču.

16:20

Nema Lionela Mesija...

Dugo nismo videli ovakav "el klasiko", bez legendarnog Argentinca kao igrača katalonskog velikana.

Izvor: Profimedia

16:19

Gavi u istoriji!

Vezista Barse je najmlađi igrač u "el klasiku" u 21. veku, ima tek 17 godina!

16:18

Ovako izgleda tabela Primere!

Standings provided by SofaScore LiveScore

16:17

POČINJE SPEKTAKL

Da vidimo šta ovaj "klasiko" ima spremno za nas!

16:00

OVO JE TIM BARSELONE

Madriđani više neće morati da strepe od Lionela Mesija, a ovo je tim koji će želeti da ih iznenadi:

15:50

OVO JE TIM REAL MADRIDA

Karlo Anćeloti napada Barsu na "Nou Kampu" s ovim timom:

15:21

Krećemo!

Posle dugo godina nema Lionela Mesija na "El Klasiku", a bez njega i Kristijana Ronalda ovo će biti potpuno drugačija utakmica nego što smo navikli. 

Sa jedne strane Real se i dalje oslanja na staru gardu - Benzemu i Modrića, dok će Barselona najviše očekivati od igrača poput Pedrija, Gavija, De Jonga i Depaja. 

UKRATKO

  • Barselona - Real Madrid 1:2
  • Real je četvrti, Barselona osma na tabeli
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije