• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Piksi-saopstio-spisak-reprezentacije-Srbije-pred-Portugal
 Piksi-saopstio-spisak-reprezentacije-Srbije-pred-Portugal

Piksi objavio najvažniji spisak Srbije: Da se branimo u Portugalu? To zaboravite!

Selektor Srbije veoma optimistično govorio pred meč koji može da odvede "orlove" u Katar!

 Piksi-saopstio-spisak-reprezentacije-Srbije-pred-Portugal Izvor: MN PRESS

Srbiju čeka finale - meč u Lisabonu protiv Portugala mogao bi da nam donese direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Selektor Stojković saopštio je spisak fudbalera na koje računa, a među pozvanima nema većih iznenađenja.

Tu je kapiten Tadić, napadači Mitrović i Vlahović koji su u sjajnoj formi, ali i roviti Đuričić i Kostić, igrači za koje se ne zna da li će moći da nastupe u Lisabonu. Na spisku je po prvi put i Vanja Milinković-Savić, golman Torina koji ove sezone odlično brani u Seriji A.

Prije puta u Portugal Srbija će igrati pripremni meč protiv Katara, a a na toj utakmici priliku bi mogli da dobiju fudbaleri sa manjom minutažom. Piksi još nije odlučio ko će igrati taj susret, ali zna kako ćemo nastupiti protiv Portugala.

"Da se branimo u Lisabonu? To zaboravite!", rekao je Dragan Stojković na konferenciji na kojoj je saopštio spisak srpske reprezentacije.

Kao što je i isticao tokom većeg dijela svog selektorskog mandata, Dragan Stojković Piksi želi da Srbija u Lisabonu igra moderan i napadački fudbal, a da svaki Srbin na kraju meča bude ponosan na svoju fudbalsku reprezentaciju. Plasman u Katar ne dovodi u pitanje, a kako je istakao, nacionalni tim čekaju i veće stvari od samog učešća na takmičenjima.

13:01

Konferencija je završena!

Dragan Stojković Piksi je završio svoje obraćanje javnosti pred meč sa Katarom i Portugalom.

11:22

Da Srbija bude ponosna!

"Ovo finale smo čekali, pucaćemo iz svih oružja. Pretpostavljamo da će nam biti potrebna pobjeda iako oni igraju sa Ircima. Daćemo sve od sebe, da svaki Srbija bude ponosan na svoju reprezentaciju i da nas isprati aplauzom poslije utakmice. Biće to dobro na kraju", zaključio je srpski selektor na kraju konferencije!

11:21

Plasman na SP

"Kakav bre eventualni plasman? Moramo da odemo u Katar! Uspjeh da, ali najveći ne. Tek nas očekuje nešto veliko! Imali smo neku ocjenu da će ova utakmica biti finale i nismo promašili u procjeni. Koncentrišem se od momenta do momenta, od okupljanja do okupljanja i fokusirani smo samo na taj dio posla. Cilj je da se ode u Katar na Svjetsko prvenstvo, to sam postavio kao zadatak kad sam postao selektor. Nije tragedija da se ne ode, ne postoje tragedije u sportu. U Portugalu ćemo odigrati hrabar, moderan fudbal, Srbija će tamo biti prava - sigurno! Ali, interesuju me i mnogo veće stvari od kvalifikovanja na Svjetsko prvenstvo", ispričao je Piksi.

Izvor: MN PRESS
11:17

Ne sviđa se svima uspjeh!

"Nije uspjeh uvijek prihvaćen, on ima svoju cijenu. Postoje ljudi koji ne vole kad neko uspijeva, postavljaju klipove pod točkove. Ali mene je baš briga. Znate koliko sam se potresao pred Luksemburg i Azerbejdžan? Eto... Potresao sam se da sam već u jedanaest sati bio u krevetu i spavao kao beba. Ako nekome nije dobro da Srbija napreduje, treba da se liječi. Ali ne dajem mu savjete, savjete dijelim samo mojim igračima", rekao je Dragan Stojković.

11:15

Raspoložen napad!

"Nema tajni, sve se zna. Što ja znam o Portugalu, znaju i oni o Srbiji. Meni je bitno da je zdravstveni bilten ok i taj parametar me raduje. Dobre igre u klubovima su razlog što su ovde, kvalitet potvrđuju iz vikenda u vikend. Raduje me što su motivisani i što jedva čekaju da dođu. Vjerujem da oni žive za tu utakmicu, pružiće im se prilika da udare pečat na ovaj naš rad od kraja marta do sada. Ovo će biti momenat istine", rekao je selektor o raspoloženim partijama Mitrovića, Tadića i Vlahovića.

Izvor: Profimedia
11:12

Ko protiv Katara?

"Vidjećemo koju ćemo opciju izabrati. Mislim da neće biti problema protiv Katara. Postoji mogućnost da igramo sa najboljih 11, sa igračima koji imaju manje prilike da igraju ili neka kombinacija. To su tri opcije, a vjerujem da će biti nekih izmjena pred Katar", rekao je Piksi.

11:11

Minutaža Nastasića i Pavlovića?

"Kad bih tako gledao, mnogi ne bi bili ovdje. Meni je bitno da su zdravi, a ne minutaža u klubovima", rekao je Piksi.

11:08

Šta će biti drugačije?

"Sve je različito. Svaka utakmica je drugačija. Treba biti koncentrisan, treba biti bolji za jedan gol od Portugala. Nas ne interesuje protiv koga igramo. Zanima nas samo kako se mi ponašamo, nećemo se drugačije pripremati za njih. Ime protivnika je totalno nebitno. Isti broj igrača će biti na terenu, niko tu neće imati prednost, a vi zaboravite da ćemo se braniti i nositi bijelu zastavu u Portugal. Razmišljamo o pobjedi", rekao je Piksi.

11:06

Ne čujem se sa igračima!

"Nema potrebe da se ja čujem sa njima, niti da oni mene zovu. Dovoljno je što pratimo jedni druge. Ne čujemo se telefonom, oni komuniciraju sa sportskim direktorom Stojanovićem. Meni je važno da je Tadić postigao gol i da je zdrav. Imao je peh da se sudari sa stativom, ali mora da pazi drugi put. Stativa se neće pomjeriti. On je ponovo pokazao klasu u jednom važnom meču", rekao je Piksi o meču Tadića za Ajaks protiv Borusije iz Dortmunda.

Izvor: Twitter/Pritnscreen/@Sachk0
11:05

Vanja Milinković- Savić!

"Uplašio sam se da me ne pitate ponovo za njega. Svi igrači su pod skenerom, to mi je posao. Standardan je u svom timu, ostavio je izvanredan utisak na posljednjim mečevima koje sam ispratio. Posjeduje visoke kvalitete, pokazuje to iz nedjelje u nedjelju i razlog za poziv su njegove igre i ponašanje na golu Torina. Mislim da je zaslužio", otkrio je Piksi.

11:03

Prvih 9 mjeseci kao selektor!

"Dovoljno vremena da damo komentar. Mislim da mkožemo biti zadovoljni igrom, ponašanjem i bodovima koje imamo. Ovo je jedan pozitivan momenat za fudbalsku reprezentaciju Srbije. Ne želimo da stanemo, iako smo zadovoljni urađenim. Nadam se da će i mediji dati pozitivnu ocjenu, da se vidi podrška javnosti koja je značajna igračima", sumirao je Piksi!

11:01

Povrede!

"Tačno je da Kostić nije igrao i da Đuričić osjeća bolove. Sačekaćemo vikend, imaćemo bolje informacije kada stignu na okupljanje. Očekujem da se pojave na prozivci", rekao je selektor.

Izvor: Profimedia/Arne Dedert/dpa
11:01

Počinje konferencija!

Selektor Dragan Stojković Piksi je pred novinarima i odgovaraće na pitanja pred meč sa Portugalom.

11:00

Debitant!

Golman Vanja Milinković-Savić po prvi put je sa seniorskom reprezentacijom Srbije. Čuvar mreže torina svojevremeno je bio član generacije Orlića koja je osvojila Svjetsko prvenstvo do 20 godina na Novom Zelandu, a ove sezone odlično brani u Torinu.

Izvor: Profimedia
10:55

Ovo je tim za Portugal!

Na spisku selektora pred najvažniji meč u kvalifikacijama nalaze se:

Golmani: Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Mile Svilar, Vanja Milinković-Savić

Defanzivci: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković

Vezni igrači: Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Marko Grujić, Uroš Račić, Nemanja Radonjić, Darko Lazović, Andrija Živković, Filip Kostić, Filip Mladenović, Mihajlo Ristić, Segej Milinković-Savić, Filip Đuričić, Dušan Tadić

Napadači: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović

10:50

SASTAV SRBIJE!

Piksi je saopštio najbitniji spisak reprezentacije u ovom ciklusu!

10:45

Raspored Srbije!

Reprezentacija će u novembru odigrati dva meča. Prvo je na programu prijateljski susret sa Katarom, a zatim ono glavno - meč protiv Portugala.

Ovo su termini utakmica:

  • 11. novembar, 18:00 - Katar, u Beogradu
  • 14. novembar, 20:45 - Portugal, u Lisabonu
10:40

Stanje u grupi!

Trenutni plasman na tabeli kvalifikacione grupe A izgleda ovako:

Standings provided by SofaScore LiveScore

10:30

Portugalci su već saopštili spisak!

Selektor Portugala zna na koga može da računa. Spisak portugalskih fudbalera već je objavljen i djeluje zaista impresivno!

10:10

Dobar dan!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštiće danas spisak fudbalera na koje računa za dva meča u novembarskom prozoru za kvalifikacije.

Srbija će u tom terminu igrati protiv Katara meč koji nema takmičarski značaj, ali i u Portugalu, gdje pobjeda protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija donosi direktan plasman na Svjetsko prvenstvo srpskom nacionalnom timu. Orlovi iz Lisabona mogu da polete za Katar!

UKRATKO

  • Srbija igra prijateljsku protiv Katara
  • Pa najbitniji meč - protiv Portugala
  • Trijumf u Lisabonu donosi plasman u Katar
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije