• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velikan na udaru! Dali 7 golova timu koji je igrao sa 9 igrača: Sramota, nema opravdanja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Meč u Portugalu je dospio u centar pažnje zbo sramotnih dešavanja. Oglasili su se i predsjednici dva tima...

 Belenenseš igrao sa 9 igrača, Benfika dala 7 golova Izvor: Profimedia

Utakmica između Beleneseša i Benfike je privukla pažnju cijelog svijeta. Razlog za to je bizaran, domaći tim je izašao na teren sa ukupno devet igrača!

Da, dobro ste pročitali, na terenu su bila devetorica od čega dvojica golmana. Najstariji je imao 24 godine. Sve to zbog velikog broja igrača zaraženih koronavirusom.

Benfika nije imala milosti, dali su im sedam golova u prvom poluvremenu, a duel je završen u 50. minutu. Belenenseš je očigledno namjerno izašao sa sedmoricom na teren, jedan igrač je pao, požalio se na povredu i to je po pravilima značilo da je utakmica morala da se završi. Zbog svega toga je Benfika na udaru, čak su i njihovi navijači ljuti na upravu što nije tražila odlaganje utakmice i što nisu pokazali fer-plej.

Pred kamere je među prvim izašao predsjednik Belenenseša Rui Pedro Soareš i bio je bijesan zbog svega što se dogodilo.

"Ovo što se dogodilo na utakmici je velika sramota, nema nikakvih pravila ni kalendara takmičenja koji može da opravda ovo. Nikada u životu nisam ovako nešto vidio, ali moram da naglasim da sam ponosan na devetoricu momaka koji su bili na terenu", rekao je Soareš.

Otkrio je i da su pokušali da odlože utakmicu.

"Oko podneva smo kontaktirali čelnike lige i tražili odlaganje, oni su nam odgovorili da nema elemenata za to pošto imamo osmoricu igrača koji mogu da igraju. Oko dva sata pred početak meča sam pitao i čelnike Benfike da odložimo meč, ponovo smo kontaktirali ligu, dobili smo isti odgovor. Jedina alternativa je bila da se ne pojavimo na utakmici, a to bi značilo da rizikujemo kaznu i oduzimanje od dva do pet poena, što je mnogo za nas", jasan je Soareš.

Čuveni fudbaler Benfike, a sada predsjednik Rui Košta je pokušao da opravda i sebe i klub.

"Prije svega želim da istaknem da mi je žao zbog svega što se dogodilo, ovo je crna stranica u portugalskom fudbalu i u cijeloj zemlji. Mi smo samo poštovali pravila. Da se nismo pojavili izgubili bismo meč. Sve nas treba da je sramota zbog ovoga što se desilo, ali ponavljam da Benfika nije za to odgovorna. Ni nama nije bilo svejedno da igramo ovakav meč. Ni ja ni niko u klubu nije srećan zbog ovoga, bio sam i ja igrač i znam kako je bilo treško fudbalerima na terenu", kaže Košta.

I on odgovornost prebacuje na Savez i čelnike lige.

"Niko od klubova nije kriv za ovo, natjerani smo da se pojavimo na terenu. Liga nas je primorala svojim pravilima i jasno je da nešto mora da se promijeni. Nadam se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi. Žao mi je igrača Belenenseša i želim im da se što prije oporave i da ozdrave. Želim im da se što prije nađu na terenu u punom sastavu", zaključio je Rui Košta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC