• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 partizan novi pazar 2 0 19.kolo superlige srbije
 partizan novi pazar 2 0 19.kolo superlige srbije

Partizanova djeca za novi bijeg Zvezdi: Crno-bijeli sve bliži jesenjoj tituli, sad se čeka utakmica godine!

Ekipa Aleksandra Stanojevića upisala je novu pobjedu u Superligi.

 partizan novi pazar 2 0 19.kolo superlige srbije Izvor: MN PRESS

Uspjela je Crvena zvezda da pobjedom u Kruševcu izjednači bodovni saldo crno-bijelih, ali ne i da ih poremeti. Partizan je u meču 19. kola Superlige upisao 17. trijumf i tako zadržao tri boda prednosti u odnosu na "vječitog" rivala.

PARTIZAN - NOVI PAZAR 2:0 (0:0)
/Milovanović 52, Jović pen. 61/

Ekipa Aleksandra Stanojevića savladala je Novi Pazar u teškom meču, naročito u prvih 45 minuta, ali na kraju sa dovoljno ušteđene energije pred presudan meč ove jeseni.

Partizan će sada moći da se okrene utakmici protiv Anortozisa u Konferencijskoj ligi, u kojoj će joj biti potreban makar bod da obezbijedi evropsko proljeće u tom takmičenju.

Ali nije ni Novi Pazar bio najjednostavniji protivnik. Gosti nisu uspijevali da zaprete crno-bijelima i golu Nemanje Stevanovića, ali dovoljno je bilo "preznojavanje" zbog poluvremena bez velike šanse za domaće.

Partizan se u tih 45 minuta mučio sa tvrdoglavim "bunkerom" gostujućeg tima. Ni 76% posjeda lopte nije bilo dovoljno, Novopazarci su se branili nerijetko i sa desetoricom igrača, ali olakšanje su na kraju donijela "djeca" Partizana.

Stanojević je na poluvremenu uveo Marka Milovanovića i Nemanju Jovića i upravo su dvojica tinejdžera u prvih 15 minuta nastavka donijela pogotke koji su olakšali posao u velikoj mjeri.

Milovanović je bio ostavljen sam na prvoj stativi kod centaršuta Kvinsija Meniga, da bi udarac glavom 18-godišnjaka bio nezaustavljiv za golmana gostiju Nikolu Vujanca. Uslijedila je potom i finta Rikarda Gomeša iz koje se izrodio jedanaesterac, a Nemanja Jović je iznenađujuće preuzeo odgovornost i pogodio sa bijele tačke.

Od tada je Partizan rutinski privodio meč kraju. Sada su crno-bijeli nadomak jesenje titule, na tri boda ispred Zvezde, sa mečevima protiv Metalca i Kolubare do kraja 2021. godine.

Ipak, onaj najvažniji susret igra se u Humskoj već u četvrtak, kada Anortozis bude gostovao u posljednjem kolu grupne faze Konferencijske lige...

17:46

Partizan je opet siguran na 1. mestu

Ovako izgleda tabela Superlige posle pobede crno-belih:

Standings provided by SofaScore LiveScore

17:45

KRAJ UTAKMICE, PARTIZAN - NOVI PAZAR 2:0

Pobedu su crno-belima doneli talentovani rezervisti Marko Milovanović i Nemanja Jović i crno-beli opet imaju tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

17:36

84' - Opet preti Milovanović

I opet je mladi napadač Partizana pretio udarcem glavom. Treći put je u šansi bio za ovih 40 minuta, a iz prve prilike je i postigao onaj prvi pogodak na meču.

Izvor: MN PRESS

17:32

Poslednja izmena u Partizanu

Miloš Jojić je napustio igru, a Lutovac je na terenu.

17:29

77' - Slabiji ritam meča, očekivano

Partizan sada "ne zapinje" previše kada ima sigurnu prednost, izašao je i Rikardo da se malo odmori pred meč sa Anortozisom, a Novi Pazar i dalje ne uspeva ni da se primakne šesnaestercu domaćih.

Izvor: MN PRESS

17:22

70' - Saničanin neprecizno

Nije lepo šutirao štoper Partizana posle jednog dodavanja sa levog boka, a sve to nakon duže inicijative crno-belih. Imali su i solidan korner domaći, ali sve je sada daleko mirnije kada je rezultat 2:0.

17:20

Promene u Partizanu

Kvinsi Menig je izašao, kao i Rikardo Gomeš, a na terenu su Aleksandar Šćekić i Filip Holender.

17:15

Dve promene u Novom Pazaru

Lončar izlazi, a Alić ulazi u igru, radi se o momku rođenom 2004. godine. Na terenu je i Bubanja umesto Joksimovića.

17:10

59' - GOOOOOOL, 2:0 ZA PARTIZAN

Nemanja Jović je siguran sa "bele" tačke, on koristi penal za Partizan! Dakle, dva brza pogotka za Partizan i to dvojice igrača koja su ušla u igru na poluvremenu!

17:09

58' - Penal za Partizan

Rikardo Gomeš je fauliran u šesnaestercu posle odličnog driblinga i prolaska među dvojicom igrača.

17:05

53' - Milovanović, ali ovaj put slabo

Odlično je prošao Milovanović i stigao do šesnaesterca, možda je trebalo da odloži loptu na stranu, ali 18-godišnjak je rešio da sam završi napad i nije to dobro uradio. Neprecizan udarac pod pritiskom igrača "na leđima".

17:02

51' - GOOOOOOL, 1:0 ZA PARTIZAN

Marko Milovanović je strelac! Samo četiri i po minuta su bila potrebna mladom golgeteru da postigne i drugi gol za Partizan ove nedelje. Menig je prošao po desnoj strani, centrirao, a na prvoj stativi, Milovanović je usamljen i lepim udarcem uspeva da matira Vujanca.

16:57

POČELO DRUGO POLUVREME, STANOJEVIĆ MENJA

Dve izmene u Partizanu i to tinejdžerske - Marko Milovanović i Nemanja Jović. Milovanović je bio strelac protiv Dubočice u Kupu ranije ove nedelje, pa će i sada pokušati da bude junak. Iz igre izlaze Lazar Pavlović i Danilo Pantić. Crno-beli sada dakle u formaciji 4-4-2, sa dvojicom ofanzivnih krila.

Islamović umesto Delimeđaca i Maksimović umesto Kikovića, to su dve promene u Novom Pazaru.

16:38

KRAJ POLUVREMENA - 0:0

Neće Aleksandar Stanojević biti zadovoljan igrom Partizana iako su sve vreme imali inicijativu. Nije bilo mnogo prilika za crno-bele koji igraju protiv "bunkera" Novog Pazara. Gosti nisu ni prišli golu domaćih, ali ovo nije rezultat kojim bi u Partizanu mogli da budu zadovoljni.

16:33

45' - Jojić pokušava!

Partizan ozbiljno pritiska Novi Pazar u ovim minutima, sada je u gužvi Miloš Jojić dva puta bio izblokiran sa oko 14-15 metara. Ali previše je igrača Novog Pazara koji su napravili gužvu i nije ta lopta imala gde da prođe.

16:32

44' - Opasno je, Menig!

Najbolja šansa za Partizan u prvom poluvremenu! Kvinsi Menig je bio u odličnoj šansi, sa šest-sedam metara je šutirao, ali direktno u golmana Novog Pazara, koji uspeva da odbrani udarac.

Stanojević je besan...

Izvor: MN PRESS

16:24

37' - Urošević hteo kao protiv Genta!

Levi bek Partizana je imao najbolji pokušaj na meču. Probao je desnom nogom, slična situacija i pozicija kao kada je postigao evrogol u Belgiji pre mesec dana. Ipak, lopta odlazi malo pored gola.

Izvor: MN PRESS

16:22

34' - Jojić, ali samo korner

Bila je to solidna pozicija za slobodan udarac, a Partizanov specijalista Miloš Jojića uspeva da "izvuče" korner, posle odbitka o "živi zid".

16:18

30' - Pantić, ali...

Lepo je Danilo Pantić prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac, ali njegov centaršut po zemlji na pet metara prolazi pored golmana Vujanca, dok igrača Partizana nema da natrče na to dodavanje.

Izvor: MN PRESS

16:14

27' - Oštriji faul Vujačića

S leđa je Partizanov Crnogorac faulirao Ratkovića, ipak, prošao je bez žutog kartona zbog ove nespretnosti.

16:09

22' - Menig solidno pokušava!

Holanđanin je driblao i "zalamao" u šesnaestercu, levom nogom je pokušao sa oko 12-13 metara iskosa, ali je udarac otišao pored gola.

16:06

19' - Skoro 3 minuta je trajao prekid

Videćemo kako će se nadoknađivati ovaj prekid, sada je manje dima iznad terena pa se dosta bolje vide dešavanja na terenu, iako se dim nije skroz raščistio.

16:03

Prekid utakmice!

Na kratko će utakmica biti prekinuta zbog velike bakljade navijača Partizana, a sve u čast Momčila Moce Vukotića. Jednostavno je previše dima nakon bakljade koju su domaći navijači napravili i vidljivost je izuzetno smanjena.

15:57

10' - Dobar napad Partizana

Lepo su kombinovali crno-beli, lopta posle Zdjelara odlazi na desnu stranu ka Menigu, ovaj iz prve odigrava za Pantića, a Zimonjić uklizava i odbija loptu koja ide pravo u naručje golmana Novog Pazara Vujanca.

Izvor: MN PRESS

15:55

8' - Inicijativa Partizana

Od početka utakmice, crno-beli su ti koji dominiraju posedom lopte i inicijativom, često kruže oko šesnaesterca defanzivno orijentisanih Novopazaraca. Za sada bez pravih šansi na meču.

15:51

3' - Pantić neprecizan

Jojić je centrirao sa desnog boka u šesnaesterac, a na odbijenu loptu natrčava Danilo Pantić. Ipak, težak udarac sa 16-17 metara odlazi visoko preko gola Novog Pazara.

15:47

POČELA JE UTAKMICA

Navijači Partizana pred start susreta skandiraju "Vukotić Moca" u čast nedavno preminule klupske legende.

15:46

Minut ćutanja zbog Moce Vukotića

Pred početak susreta odata poslednja počast legendi Partizana.

15:45

Igrači u majicama s likom Momčila Vukotića

Zbog nedavne smrti legende Partizana Moce Vukotića, i igrači i sudije su na teren stadiona u Humskoj izašli u majicama sa fotografijom čoveka kojeg mnogi smatraju najvećim igračem u istoriji beogradskih crno-belih.

Izvor: MN PRESS

15:38

STANOJEVIĆ: NE RAZMIŠLJAMO O ANORTOZISU

Partizan danas dočekuje Novi Pazar, pa sledi evropski meč sa Anortozisom u Ligi konferencija.

"Period je takav kakav je, sve je očekivano. Moramo da se adaptiramo na teren, nismo toliko fokusirani na to, već na to kako da ih 'probijemo', kako da damo gol, ne razmišljamo o ostalim stvarima. Niko ne spominje Anortozis, razmišljamo samo o ovom meču. Imamo respekt prema protivniku", rekao je Stanojević za "Arenu sport" pred start meča.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

15:23

ZVEZDA SE PRIBLIŽILA

Crvena zvezda je u Kruševcu pobedila Napredak (2:0) i tako se izjednačila sa Partizanom na tabeli. Oba tima imaju po 50 bodova u ovom trenutku.

Crno-beli će pokušati da se ponovo odlepe dobrim rezultatom protiv Novog Pazara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

15:03

SASTAVI

Napravio je Stanojević promenu na golu, Stevanović je zamenio Popovića, dok se u tim vratio i Vujačić.

PARTIZAN: Stevanović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Menig, Pavlović, Pantić - Rikardo

NOVI PAZAR: Vujanac - Vlajković, Pavišić, Delimeđac, Zimonjić - Lončar, Joksimović – Mladenović, Kiković, Dimić - Ratković

Izvor: printscreen/FK Partizan

14:45

STANOJEVIĆ OPREZAN

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je oprezan pred ovaj meč.

"Igramo protiv Pazara koji nije izgubio osam utakmica, ali i da je izgubio svih osam mi bismo i dalje bili oprezni. Mislim da će svi igrači biti spremni za meč, osim ovih koji su duže odsutni", poručio je Stanojević.

Aleksandar Stanojević konferencija pred Čukarički
Izvor: YouTube/FK Partizan

14:30

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Partizan - Novi Pazar 2:0
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije