• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht slavio u Menhengladbahu: Nastavljena crna serija Borusije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski reprezentativac Filip Kostić večeras nije bio u glavnoj ulozi, ali njegov Ajntraht je zabilježio petu pobjedu na posljednjih šest mečeva u njemačkom prvenstvu.

 Menhengladbah - Ajntraht, Bundesliga 16. kolo Izvor: STEPHANIE LECOCQ/EPA

Poslije tri uzastopna poraza u Bundesligi, Borusija Menhengladbah je u srijedu nastavila neugodnu seriju i to protiv Ajntrahta!

BORUSIJA MENHENGLADBAH - AJNTRAHT 2:3 (1:1)

Iako se vidio mali napredak u igri Gladbaha, posebno u ofanzivi, ali vezni red i "tragična" odbrambena linija (na četiri posljednja meča  primila čak 17 golova) napravila je previše grešaka da bi domaći tim uspio da izbjegne poraz protiv ekipe iz Frankfurta.

Za razliku od prethodnih utakmica, u srijedu uveče glavnu ulogu na "Borusija Parku" nije imao srpski reprezentativac Filip Kostić, koji je ostao sa učinkom od tri postignuta gola i šest asistencija u Bundesligi.

Odmah na startu Borusija je stigla do prednosti nakon lijepe akcije u tri poteza - Luka Nec je s lijeve strane centrirao na desnu, tamo je glavom na ivicu kaznenog prostora spustio Džo Skali, a Florijan Nojhaus majstorski pogodio sami ugao - 1:0.

"Koltovi" su mogli da udvostruče vođstvo u 18. minutu kada je Kevin Trap odlično odbranio udarac Alesane Plee, da bi isti igrač osam minuta kasnije imao novu šansu poslije sjajne dijagonale Nojhausa. I tada je odlično reagovao golman Ajntrahta i spriječio novi pogodak domaćina, koji je uprkos dominaciji prije samog odlaska na odmor primio pogodak za izjednačenje.

Katastrofalno je pogriješio Denis Zakarija, izgubivši loptu na nekih 30-ak metara od gola, uslijedila je sjajna lopta u peterac Jespera Lindstroma, a tamo je u do mreže sproveo Rafael Bore - 1:1.

Već na samom početku drugog poluvremena uslijedio je preokret - odličnu akciju po lijevoj strani i povratnu loptu Obite Evan N'Dika, pod prečku je poslao Lindstrom - 1:2.

Samo dva minuta kasnije Gladbah je ponovo stigao do poravnanja - bespotreban penal napravio je Deni da Kosta, a siguran sa "kreča" bio je Rami Bensebaini - 2:2.

Domaći fudbaleri nisu "čestito" ni proslavili pogodak, a uslijedio je novi šok za Borusiju ! Poslije brze kontre Ajntrahta, Japanac Daiči Kamada -je ponovo doveo u vođstvo "orlove" - 2:3.

Činilo se tada da će Ajntraht lagano da stigne do nove pobjede, ali je Brazilac Tuta zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa su gosti posljednjih 20-ak minuta igrali sa igračem manje. Ipak, uspjeli su da sačuvaju sva tri boda i upišu šesti trijumf ove sezone.

Inače, ovo je bila prva utakmica trenera Gladbaha Adija Hitera protiv svog nekadašnjeg tima, koji je s dosta uspjeha vodio pune tri godine.

BUNDESLIGA - 16. kolo

Borusija M. - Ajntraht 2:3 (1:1)
/Nojhaus 6, bensebaini 54 pen - Bore 45, Lindstrom 50, kamada 55/

Augsburg - RB Lajpcig (20.30)

Bajer - Hofenhajm (20.30)

Borusija D. - Grojter Firt (20.30)

Union Berlin - Frajburg (20.30)

Utorak

Štutgart - Bajern 0:5 (0:1)
/Gnabri 40, 53, 74, Levandovski 69, 72/

Arminija - Bohum 2:0 (0:0)
/Okugava 51, Vimer 69/

Majnc - Herta 4:0 (2:0)
/Je-Sung 19, Hak 41, Vidmer 49, Becijus 79/

Volfsburg - Keln 2:3 (1:1)
/Nmeča 8, Veghorst 51 - Modest 34, 89, Ut 73/

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC