• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li gore? Igrači imaju koronu, izbacuju ih iz Serije A, zabranili im gostovanje, sada im oduzimaju i bodove!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Salernitani zabranjeno da ide u Udine, domaćin i sudije došli na utakmicu! Klub sa juga Italije u ogromnim problemima.

 salernitana Izvor: EPA/FABIO FAGIOLINI/ANSA

Salernitana je posljednjeplasirani tim na tabeli Serije A, ali definitivno klub koji je trenutno u centru pažnje na Apeninskom poluostrvu.

Klub u kojem igra nekadašnji reprezentativac Milan Đurić našao se u brojnim problemima, prije svega neizvjesna je njegova sudbina u Seriji A, ekipa je pogođena korona virusom, a najnoviji udar je odluka rukovodstva lige da moraju da se pojave na meču sa Udinezeom.

Zbog nekoliko zaraženih korona virusom lokalne zdravstvene vlasti naredile su izolaciju kompletne ekipe i zabranile joj da putuje na gostovanje u Udine, međutim, u utorak uveče na Friuliju su se pojavili domaćin i službena lica.

Serija A odbila je da odgodi utakmicu 19. kola između Udinezea i Salernitane tvrdeći da nemaju dovoljan razlog da ne odigraju, ali zbog zabrane putovanja Salernitana se nije pojavila.

Sudije na čelu sa Đakomom Kamploneo i domaći fudbaleri stigli su na Friuli 45 minuta prije planiranog početka meča, ali se on nije igrao.

"Utakmica Serije A između Udinezea i Salernitana nije održana jer se gosti nisu pojavili", saopštila je Serija A na svom tviter profilu.

Meč Udineze – Salernitana tako će biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaćina, a Salernitani bi trebao da bude oduzet jedan bod.

Sve ovo podsjeća na situaciju sa derbije Juventus – Napoli sa kraja prošle godine, kada Napolitanci nisu otputovali u Torino iz istih razloga – zabrane lokalnih zdravstvenih vlasti.

Napoli se, međutim, žalio na ovu odluku, da bi na kraju Olimpijski komitet presudio u njihovu korist pa im je vraćen jedan bod, a odgođena utakmica je ipak kasnije odigrana.

Zaraženi igračima i neodigravanje utakmice sa Udinezeom su, međutim, samo dio problema u kojima se našla Salernitana, koja je ljetos postala član Serije A.

Nakon promocije vlasnička struktura u klubu je postala problem, jer predsjednik Lacija Klaudio Lotitio stoji iza povjerenika koji je fiktivno u vlasništvu Salernitane, a po pravilima u Italiji jedan čovjek ne može da upravlja sa dva kluba u istom rangu.

Zbog toga mu je naloženo da proda Salernitanu, ali on to nije učinio tokom ljeta, da bi rok naknadno bio produžen do 31. decembra.

Međutim, predsjednik Italijanskog fudbalskog saveza Gabrijele Gravina u utorak je potvrdio da novog roka neće biti i da će Salernitana biti izbačena iz Serije A ukoliko u narednih 10 dana ne bude prodana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC