• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abramovič hitno prodaje Čelsi - ovo je cijena na koju pristaje: Nudi im prvaka Evrope, milijarder otkrio sve detalje!

Autor Haris Krhalić

Ruski oligarh Roman Abramovič poslao je ponudu iz koje je postalo jasno da je Čelsi na prodaju.

 Abramovič nudi Čelsi švajcarskom milijarder Izvor: Profimedia

Nova bombastična vijest stiže iz Engleske, a koja se makar indirektno tiče rata u Ukrajini. Roman Abramovič je spreman da proda Čelsi, aktuelnog prvaka Evrope, a sada se jasno i glasno javio i zainteresovani kupac.

Ruski oligarh i čovjek blizak Vladimiru Putinu želi 3,6 milijardi evra (tri milijarde funti) za prodaju Čelsija, a jedan Švajcarac je spreman da pregovara!

Pominjalo se prethodnih dana da bi Abramovič mogao da bude posrednik u pregovorima Rusije i Ukrajine, a britanski mediji su u utorak prvi put prenijeli informacije da je Rus zapravo spreman da proda klub.

Ne tako davno, Abramovič je odbijao ponude koje su išle i do 2,5 milijardi evra, a se čini da bi švajcarski miljarder Hansjorg Vajs mogao da se umiješa u borbu za kupovinu "plavaca".

On kaže da zbog rata u Ukrajini nije moguće da Abramovič dobije onoliko novca koliko zahtjeva za prodaju kluba.

"Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj, takođe pokušava da proda Čelsi što prije može. Ja i još tri osobe smo dobili ponudu u utorak od strane Romana Abramoviča da kupimo Čelsi. Moram da čekam pet dana. Abramovič trenutno traži previše novca. Znate, Čelsi mu duguje dvije milijarde funti. Ali, Čelsi nema novca. Trenutno ne znam kolika je cijena za otkup kluba", rekao je Vajs za švajcarski "Blik".

"Ono što moram da kažem je da neću u ovo ući sam. Ako kupim Čelsi, onda bi to bio konzorcijum od šest-sedam investitora."

Abramovič je Čelsi kupio 2003. godine i u prethodnih skoro 20 godina, ulagao je nevjerovatne svote novca da od "plavaca" načini dvostrukog evropskog šampiona.

Često je novčano pomagao klub kako bi mogli da se bore za najveće trofeje, pa zbog toga sada želi da povrati dio ličnog bogatstva. Ostaje da vidimo hoće li to dobiti baš od švajcarskog milijardera...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC