• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Junajtedu prošao agoniju, prvi put otvorio dušu: Pao sam u depresiju, sve je počelo kod Murinja...

Autor Mladen Šolak

As "crvenih đavola" najotvorenije dosad govorio o svom velikom problemu.

 pogba o depresiji  Izvor: Profimedia/Ian Hodgson/Daily Mail/Solo Syndication

Pol Pogba (29) došao je iz Mančester junajteda na okupljanje reprezentacije i prvi put javno priznao da pati od depresije. U iskrenom razgovoru za "Figaro", otkrio je i od kada pati i kako izgleda njegova borba.

"Sudi nam se na svaka tri dana, moramo sve vrijeme da budemo dobri - i onda kad imamo brige kao i svi drugi, bilo da li je to zbog partnera, zbog trenera, zbog svakodnevnog života...", rekao je Francuz, osvajač Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018.

Možda će vas zanimati

"Neizbježno je da sve to osjetite u svom tijelu, u svojoj glavi i nekad vam nije dobro mjesec dana, a nekad prođe i godina. Ali o tome ne morate da pričate. U svakom slučaju ne javno. To je sve u glavi, um kontroliše sve i svi vrhunski sportisti prolaze kroz te momente, ali samo nekoliko govori o njima", dodao je on.

Pogba će po svemu sudeći ovog ljeta otići iz Junajteda, jer mu u junu ističe ugovor koji još nije produžio, iako se prethodnih nedjelja vratio u tim poslije višemjesečne pauze zbog povrede. Atraktivni vezista nestalne forme otkriva da je na Old Trafordu i počeo da se bori protiv depresije, nakon dolaska iz Juventusa u avgustu 2016, u transferu od 105 miliona evra.

"Znao sam da sam u depresiji ali ne pričamo o tome. Nekad i ne znate, već samo želite da se osamite, a to su nepogrešivi znakovi. U mom slučaju to je počelo kada sam bio sa Žoze Murinjom u Mančesteru", rekao je Francuz, koji je i ranije govorio o problemima sa Murinjom.

Otvorivši se o temi o kojoj se ne govori mnogo u vrhunskom sportu, Pogba je otkrio i sa kim je pričao o svom problemu. Jedna od njemu bliskih osoba je i Patris Evra, takođe bivši as Junajteda i reprezentacije Francuske.

"Usredsredio sam se na svoju porodicu, na svoje prijatelje. Pričao sam mnogo sa Patrisom Evrom, sa bivšim igračima koji su prošli kroz to, jer će oni odmah sve shvatiti. Bilo mi je najvažnije da razgovaram o tome, da me neko sasluša, da izbacim sav taj bijes i depresiju koja me je izjedala. Mi u fudbalu nismo superheroji, već smo obična ljudska bića", dodao je Pogba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC