• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda našla pojačanja u Nigeriji - dolaze trojica ili četvorica!

Autor 000

Delegacija crveno-bijelih je otišla u Nigeriju i tražila pojačanja, a vratili su se vrlo zadovoljni.

 Zvezda dovodi pojačanja iz Nigerije Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je najavila ozbiljniji skautski rad na internacionalnom tržištu, a prvi korak je napravljen tako što je ekipa skauta otišla u Nigeriju i tamo izvršila ozbiljnu provjeru velikog broja igrača. 

Jedan od skauta crveno-bijelih Marko Mitrović sumirao je utiske iz posjete najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji. Skautirano je mnogo igrača, na nekoliko turnira i u nekoliko velikih gradova.

"Mi smo se upravo vratili poslije 15-dnevnog putovanja u Nigeriju, gdje smo išli da skautiramo, da gledamo dva turnira u dva različita grada. A onda smo svratili do dva najveća grada Abudže i Lagosa da pogledamo selekcije regiona i par mečeva druge lige Nigerije gdje uglavnom igraju mladi igrači", objasnio je Mitrović. 

Poseta je bila organizovana na najvišem nivou.

"To je bila posjeta na najvišem nivou, pričali smo i sa predsjednikom Fudbalskog saveza, primili su nas guverneri država u kojima su se održavali turniri", dodao je on. 

Od ogromnog broja fudbalera koji su bili na radaru, na kraju je 22 igrača prošlo do finalne provjere, sa kojom su skauti Zvezde bili više nego zadovoljni.

"Prvi turnir je bio u Port Harkuru, gradu od 6 miliona stanovnika, gdje smo prvo vršili predselekciju pet dana. Finalni dan smo napravili četiri najbolje ekipe od svih tih igrača i na kraju je igrano finale od 22 igrača. Na kraju se iskristalisao najbolji dio igrača. To finale je po meni kvalitetom bilo bolje od svih mečeva Superlige i druge lige Nigerije koje smo gledali."

Na kraju je određeno nekoliko Nigerijaca koji će u narednom periodu pojačati redove crveno-belih.

"Svakako, plan je da za početak ovo ljeto dovedemo tri, četiri ili više igrača i da ih postepeno uključujemo u rad Crvene zvezde kroz omladinske selekcije i Grafičar. Mi smo trenutno napravili spisak od 10-15 igrača koji imaju kvalitet da dođu ovde u Zvezdu i dosta je različit sistem dovođenja jer smo direktno otišli da vidimo igrače. Ne dolaze na preporuku, dolaze samo oni koji su se nama dokazali kvalitetom", ispričao je Mitrović.

U Nigeriji je fudbal pasija mnogih, a za Crvenu zvezdu svi znaju!

"Oni svi znaju za Crvenu zvezdu, prate rezultate, ispratili su ovaj dvomeč sa Rendžersom kao i rezultate u Ligi Evrope. Upućeni su u istoriju, osvajanje Kupa Evropskih šampiona i svi pominju onu čuvenu pobjedu nad Liverpulom od 2:0. Bio sam oduševljen kakav je publicitet donijela naša posjeta", zaključio je on. 

Skaut Crvene zvezde otkrio je sve o poseti delegacije kluba Nigeriji.
Izvor: YouTube/Zvezda TV

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC