• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 undefined
 undefined

Moćna Srbija niže pobjede - ovo je peta zaredom! Mađari pali pred Mitrom, novi golman sve branio!

Pali su Luksemburg, Azerbejdžan i Katar, a sada i Mađarska. Ovaj tim Srbije se ne šali, ređa samo pobjede!

 undefined Izvor: Profimedia

Srbija ne prašta! Tim Dragana Stojkovića Piksija je upisao petu pobjedu u nizu, a sedmu u posljednjih osam utakmica. Na gostovanju Mađarskoj "orlovi" su bili bolji od domaćina golom razlike. 

Taj pogodak je došao u 35. minutu, a zvanično je upisan kao autogol Žolta Nađa, iako je zapravo najzaslužniji za pobjedu Aleksandar Mitrović. Nakon kornera on se izborio za mjesto u šesnaestercu i šutnuo, a na kraju je defanzivac Mađarske pokušavajući da reaguje "ugurao" loptu u gol. 

MAĐARSKA - SRBIJA 0:1 (0:1)
/Nađ 35 (ag)/

Gol Srbije bio je sporan jer je Mitrović koristio dio ruke da uštopuje tu loptu, ali je sudija poslije dugog gledanja snimka ipak riješio da je sve regularno i dodijelio pogodak Srbiji. 

Srpski tim je dominirao u prvom poluvremenu, Mađarska je teško dolazila do lopte, a izabranici Dragana Stojkovića Piksija uspkeli su da stvore nekoliko odličnih šansi. Ipak ostalo je 1:0 do odmora. 

U drugom poluvremenu zaigrala je Srbija dva napadača pošto je Mitrović ostao u igri, a Luka Jović je ušao na teren. Iako se na početku Srbija nije snalazila, kada su Mađari napali, "orlovi" su krenuli da prijete iz kontri i krenule su da se ređaju šanse. 

U 69. minutu Nemanja Radonjić koji je u igru ušao u drugom dijelu igre sjajno je prošao i poslao loptu kao otvorenom Mitroviću, koga je defanzivac Mađarske vukao za dres. Iako ga nije puštao pet-šest metara, sudija je poslije višeminutnog gledanja VAR-a odlučio da to nije najstroža kazna! 

Samo nekoliko minuta kasnije Mitrović je promašio zicer, pošto se našao 1 na 1 sa Gulašijem, ali mađarski golman je uspio da mu nogom "skine tu loptu. Do kraja meča nije bilo mnogo šansi, ali onda je u 92. minutu, samo minut prije kraja, Mađarska mogla da izjednačI! 

Odjednom se Šefer našao pred praznom mrežom, ali je loptu poslao pored gola i tako je "poklonio" pob,edu Srbiji. 

Osim Mitrovića koji je bio zaslužan za gol istakao se i Dušan Tadić sa nekoliko sjajnih dodavanja, a treba istaći i Vanju Milinkovića-Savića.

Golman koji je dobio šansu od prvog minuta u prvom poluvremenu je sa nekoliko "parada" spasio gol Srbije i tokom cijelog meča je bio jako siguran, pa ga možda možemo očekivati na golu i u utorak.

Tada će Srbija otputovati u Kopenhagen i odigrati meč sa ekipom Danske, ujedno i posljednji u ovom ciklusu. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

21:29

Evo kako je to izgledalo!

Prelepo! Ponovo je Srbija pobedila, ponovo je naš tim igrao napadački, a selektor Dragan Stojković Piksi isprobao je mnoge nove taktičke varijante. 

Vanja Milinković-Savić je imao odlično veče na golu sa nekoliko parada, a Aleksandar Mitrović, iako se nije upisao u strelce, de fakto je doneo pobedu timu jer je posle njegovog šuta lopta ušla u mrežu Mađarske. 

A ako želite da pratite baraž za plasman na Svetsko prvenstvo - možete to učiniti ovde. 

21:24

KRAJ! Pobeda Srbije!

Posle pobeda nad Luksemburgom, Azerbejdžanom, Katarom i naravno Portugalom, još jedna radost za Srbiju!

MAĐARSKA - SRBIJA 0:1 (0:0)
/Nađ 35 (ag)/

21:20

90. minut: Sada čekamo!

Ušli smo u devedeseti minut i sada samo čekamo da vidimo koliko će sudija produžiti meč! Ali bilo je izmena, VAR se gledao zbog potencijalnog penala, očekuje se nešto duža nadoknada. 

Ali onda velika šansa za Šefera u 92. minutu!

21:16

84. minut: JOŠ MALO!

Mađarima se žuri, prebacuju loptu u polje Srbije, ali nema tu neke opasnosti po gol Srbije. Ipak u kontrama smo mi opasni, Nemanja Radonjić je bio najbrži, ali nije uspeo to da završi na najbolji način! 

21:08

77. minut: Mitrović propušta zicer!

Dobio je sjajnu loptu iz veznog reda, namesti se, poslao loptu na stranu, ali je Gulaši ovo uspeo da "skine" nogom!

Ulazi Uroš Račić umesto Miloša Veljkovića, što znači da će se Nemanja Gudelj "spustiti" na mesto štopera. 

21:04

73. minut: Nema penala!

Sudija je otišao da gleda snimak, a gleda se i to da li je defanzivac Mađarske vukao Mitrovića! Vidi se da ga je vukao za dres, ali je to trajalo dugo i krenulo je pre ulaska u 16 metara Mađara. 

Na kraju nema penala!

Izvor: Profimedia

21:01

69. minut; VELIKA ŠANSA! Da nije bio penal?

Nemanja Radonjić je prošao sa desne strane, centrirao, a onda se napravio pravi karambol u odbrani Mađarske! Uspeli su na kraju fudbaleri Mađarske da izbace loptu, ali da li je bio penal? 

Da li je neko igrao rukom? Gleda se VAR!

20:58

65. minut: Mađari bolji...

Ne uspeva Srbija da se poveže u drugom poluvremenu, deluje da taj jedan čovek u veznom redu. Uglavnom napada domaći tim po bokovima, ali ne uspevaju da urade ništa osim da centriraju. 

Evo još jedne promene, Aleksa Terzić menja Matiju Nastasića, verovatno će i preuzeti mesto štopera sa leve strane naše odbrane. 

Izvor: MN PRESS

20:50

59. minut: Promene i kod Mađara

Adam Nađ izlazi, a ulazi Gazdak, dok Golak menja Nega. Izgleda da se sprema još jedna promena u selekciji Srbije jer se Uroš Račić zagreva pored terena. 

20:46

54. minut: Šansa, pa povreda

Prvi put u nastavku Srbija je napala, došao je centaršut ka Ristiću, ali je levi spoljni reprezentacije Srbije nažalost proklizao.

A izgleda da Strahinja Pavlović ima problema sa povredom, jer napušta teren i menja ga iskusni Stefan Mitrović. 

20:38

Izmene u taboru Srbije

Nekoliko promena u sastavu Srbije na startu drugog poluvremena. Na teren su ušli Luka Jovićč, Nemanja Radonjić i Mihajlo Ristić, a igru su napustili Saša Lukić, Filip Kostić i Andrija Živković. 

To znači da će sada po bokovima igrati Radonjić i Ristić, a da će Srbija sa Jovićem i Mitrovićem nastupiti sa dva špica. 

20:25

Odličan fudbal, odlična Srbija, odličan golman!

Videli smo mnogo tempa za sada na ovom meču, izabranici Dragana Stojkovića su uglavnom napadali, a autogol Žolta Nađa deset minuta pre kraja poluvremena doneo je "orlovima" prednost.

Bilo je nekih nesigurnosti u odbrani, ali je Vanja Milinković-Savić pokazao zašto je dobio poverenje selektora i sa nekoliko sjajnih parada spasio svoj gol. 

Najviše problema imamo po desnom boku naše odbrane, ali sa druge strane mogli smo da vodimo i sa više od 1:0. 

20:20

POLUVREME! Srbija vodi

Produženo je poluvreme još tri minuta, obe ekipe su se rastrčale, ali na kraju niko nije uspeo da pripreti do kraja poluvremena. Svašta smo videli u ovih 45 minuta, a što je najvažnije - Srbija vodi!

Izvor: Profimedia

20:14

42. minut: Sada Srbija preti!

Sjajan udarac Sergeja Milinković-Savića iz slobodnog udarca, ne bi ovde ništa mogao Gulaši da je lopta otišla nekoliko santimetara ka mreži. Ovako, zamalo je promašila cilj...

20:13

41. minut: Odmah šansa za Mađarsku!

Odmah velika šansa za Mađarsku! Adam Salai je naleteo na tu loptu posle ubacivanja u kazneni prostor Srbije, ali je potpuno neometan poslao pored gola. 

20:10

IPAK JE GOL! Ali je u pitanju autogol!

VAR je dugo gledao ovu situaciju! Aleksandar Mitrović je posle kornera dobio loptu, ali je zaustavio delom ruke. Uputio je udarac, na kraju je jedan defanzivac Mađarske "ugurao" loptu u gol. 

Ipak ovo je bio regularan prijem Mitrovića i presuda je jasna - Žolt Nađ je doneo prednost Srbiji!

Izvor: MN PRESS

20:06

35. minut: GOOOL! MITROVIĆ!

Prošao je Kostić sa leve strane, sačuvao je loptu, a onda je Nemanja Gudelj isprobao udarac sa velike daljine i iznudio korner. 

GOL MITROVIĆA! Posle velike gužve u 16 metara poslao je loptu u mrežu Mađarske!

20:01

29. minut: Desna strana Srbije ima problema...

Velika gužva u 16 metara Srbije! Nađ je ponovo pobegao sa leve strane, centrirao, a posle nekoliko nesigurnih intervencija loptu je promio Tadić i uspeo da je zadrži i iznudi faul. 

Na kraju smo imali šansu i za kontru, ali to nije uspelo. 

19:54

22. minut: Dobar napad Srbije!

Dobio je Dušan Tadić loptu u prostor, ali su ga uskoro okružilli štoperi Mađarske. Da je bio samo malo brži pobegao bi im pravo u šesnaest metara...

Izvor: MN PRESS

19:44

13. minut: Šansa za Mađarsku!

Nađ je prošao sa strane i sjajno centrirao, a onda je Šalai šutirao, ali ponovo je Vanja Milinković-Savić bio siguran na golu. Ipak, i da je bio gol ne bi ovo bio gol, jer je Nađ bio u ofsajdu. 

19:43

12. minut: GOL SRBIJE! Ali pre toga faul...

Sjajna centaršut Tadića, lopta se odbila do Filip Kostića koji je pocepao mrežu rivala, ali je pre toga u skoku Aleksandar Mitrović napravio faul!

Nema gola!

Filip Kostić
Izvor: MN PRESS

19:40

8. minut: Velika šansa!

Nema ofsajda, Šalai je dobio loptu iza leđa odbrane, ali su ga stigli fudbaleri Srbije. Centirao je, Salai se našao sam na sedam-osam metara od gola, ali je Vanja Milinković-Savić sjajno to odbranio! 

Sjajna parada, ovo će naterati Dragana Stojkovića Piksija da razmisli o tome da mu češće daje priliku. 

Izvor: MN PRESS

19:33

1. minut: Počeo je meč!

Srbija je krneula u ozbiljniji napad, ali je to sasečeno faulom u sredini terena. Nastavila se akcija, ali su Mađari oterali naše igrače daleko od gola.

U prvih nekoliko minuta domaći tim nikako ne može da dođe do lopte. 

19:25

Igrači su izašli na teren

Timovi oba tima su na travi "Puškaš Arene", a sada kreće i intoniranje himni. Prva je himna Srbije. 

19:14

Ko je na klupi?

Evo kompletnog sastava i klupe Srbije: 

 A sastav Mađarske izgleda ovako:

Gulaši – Botka, Lang, Fiola – Nego, A. Nađ, Šafer, Ž. Nađ – Šalai, Soboslaj – Salai.

19:00

Danas je Mitrovdan!

Postoje dve loše vesti za Mađare - jedna je da igra Aleksandar Mitrović, a druga je da je danas 24. mart. To je dan kada najbolji strelac reprezentacije Srbije redovno postiže golove - i to kakve!

Za sada je tog datuma pogodio tri gola, a ova dva se pamte. 

18:16

Jedno iznenađenje!

Na golu Srbije će biti Vanja Milinković Savić i to je ono što mnoge može da iznenadi. U napadu ništa novo, tu su Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić uz Sergeja Milinković-Savića, a na desnom boku će startovati Andrija Živković. 

Izvor: MN PRESS

18:12

Evo ga sastav Srbije!

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Veljković, Nastasić, Pavlović – Živković, Gudelj, Lukić, Kostić – Tadić, S. Milinković-Savić – A. Mitrović.

18:09

Čekamo meč!

Duel počinje od 19:30 u Budimpešti i ovo je odlična šansa za dalje uigravanje našeg tima. Ipak selektor Stojković nije previše eksperimentisao!

UKRATKO

  • Mađarska - Srbija 0:1
  • Mitrovićev šut, ali na kraju autogol
  • Peta pobjeda zaredom!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije