• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veče kad je Piksi stvorio moćnu Srbiju: Počelo kao brodolomom, a onda su Orlovi "pojeli" Portugal – Ronaldo je bjesnio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prije tačno godinu dana odigran je meč koji je možda i promijenio sve u nacionalnom timu Srbije.

 na današnji dan srbija remizirala sa portugalom 2:2 Izvor: MN PRESS

Srbija sada opušteno čeka naredni meč sa Danskom, u seriji je od pet pobjeda i što je najbitnije kvalifikovala se za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prije godinu dana Dragan Stojković Piksi je počeo svoj rad u nacionalnom timu, a odmah smo vidjeli dramu sa njim na čelu. 

Prvo je pobijeđena Irska, a onda je na današnji dan prije godinu dana Portugal stigao na Marakanu i odigrana je utakmica koja će se još dugo pamtiti. Na kraju je uzet bod, ali taj bod ne pokazuje ono koliko je taj meč bio suštinski važan.

SRBIJA – PORTUGAL 2:2 (O:2)
/Mitrović 46, Kostić 60; Žota 11, 36/

Možda će vas zanimati

Na tom meču vidjeli smo hrabru Srbiju, ofanzivnu Srbiju, "orlove" koji imaju svoje lidere i koji vjeruju u sebe čak i kada jedan od najboljih timova svijeta povede sa 2:0! Pred praznom "Marakanom" krenulo je jako loše, pošto je neoprezni Milenković za trenutak ostavio Dioga Žotu samog i on je poslije centaršuta Brune Fernandeša pogodio za 1:0 u 11. minutu. 

Po toj istoj strani prošao je i Sedrik u 36. minutu, ponovo centrirao Žoti i on je povisio na 2:0. A onda su selektor i reprezentativci popričali na poluvremenu i napravili čudo!

MITAR ODMAH, A ONDA RADONJA I KOSTIĆ!

Izvor: MN PRESS

Kao i mnogo puta kasnije, selektor Stojković je povukao prave poteze. Umjesto Vlahovića i Lazovića ušli su Maksimović i Radonjić, a upravo je krilni fudbaler bio zvijezda ovog meča. Jednostavno je "uništio" Žoaa Kansela i odigrao je možda i najboljih 45 minuta u karijeri.

Već u prvom napadu drugog poluvremena je prošao, centrirao, a onda se Aleksandar Mitrović kao div našao između dva Portugalca. Razgrnuo ih je i glavom pocijepao mrežu rivala, za ponovnu nadu Srbije.

A onda poslije sat vremena igre sijevnula je kontra, opet je Nemanja Radonjić uzeo loptu i ponio je naprijed. Zamalo da mu pobjegne, ali je u posljednjem momentu dao pas u prostor za Filipa Kostića koji je po drugom krilu jurnuo i na kraju dao gol za senzacionalnih 2:2.

A onda je sve morao da spašava drugi Mitrović...

KIKS, SPASILAC I RONALDOV BIJES!

Djelovalo je da je sve gotovo u tom 93. minutu kada je jedan očajnički centaršut Portugalaca krenuo ka kaznenom prostoru Srbije. Ali Marko Dmitrović je jako loše procijenio tu loptu, krenuo je na nju i ispao! 

Kristijano Ronaldo je šutnuo i krenuo da slavi gol, ali Stefan Mitrović je imao druge planove. Bacio se, uklizao i očistio tu loptu! Sve je bilo čisto po mišljenju sudije, ali Portugalci su pobjesnili.

Sve je kulminiralo kada je Kristijano Ronaldo iznerviran prije kraja meča prvo skinuo kapitensku traku i bacio je na travu "Marakane", a onda i izašao sa stadiona.

Mogao je da se ljuti koliko je htio, jer tada se već naziralo da će Srbija u Katar. Kristijano i Portugal tu vizu još čekaju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC