• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 crvena zvezda partizan 0 0
 crvena zvezda partizan 0 0

Partizan nije uspio, Zvezda ostaje prva: Nula u derbiju - crno-bijeli žale za praznim golom!

Ovaj rezultat odgovara crveno-bijelima!

 crvena zvezda partizan 0 0  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sa velikim nestrpljenjem se iščekivao 167. "vječiti" derbi, posljednji u sezoni i onaj koji bi mogao da riješi pitanje prvaka. Na kraju smo dobili susret Crvene zvezde i Partizana bez golova i sa samo jednom velikom šansom na meču. A ona bi crno-bijele mogla skupo da košta.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0

Kada se ljubitelji fudbala budu prisjećali 167. okršaja dva najveća srpska kluba, ovaj meč neće biti pamćen po sjajnom fudbalu niti lepršavoj igri. Ali mogao bi da ostane upamćen po promašaju Nikole Terzića.

Krilni fudbaler Partizana imao je jedinu izrazitu gol šansu na ovom susretu i to kakvu. Mogao je tada Partizan, možda čak i morao, da stigne do pogotka, kada je Kvinsi Menig sve majstorski odradio. Prošao je po desnoj strani i centrirao, a mladi Terzić uspio je da slabijom desnom nogom na praktično prazan gol šutne jako loše i visoko preko gola Zvezde.

Nikola Terzić promašio prazan gol na derbiju
Izvor: YouTube/Arena sport

Baš tada je Partizan mogao da stigne do vođstva koji bi im dao krila poslije odličnog starta utakmice. Bio je ovo drugačiji derbi za njih u odnosu na onaj prošli na stadionu "Rajko Mitić".

Koliko je tada Zvezda bila dominantna, toliko su puleni Dejana Stankovića ovoga puta bili bez rješenja za odbranu gostiju. Mirko Ivanić i Aleksandar Katai su bilo odlično neutralisani, dok je Ohi bio zamijenjen već na poluvremenu.

Domaći su do drugog šuta na meču stigli tek u 84. minutu, a ni onaj prvi udarac Gelora Kange, ni taj drugi Milana Pavkova nisu bili nešto što je moralo mnogo da brine Partizan. Ipak, tamo ekipa Aleksandra Stanojevića nije uspjela da uradi ono po šta je došla - da postigne gol koji bi mogao da ih pogura ka pobjedi.

U odbrani je sve dobro funkcionisalo, Marko Jevtović im je donio daleko više čvrstine od Miloša Jojića, ali je uvijek nedostajalo kvaliteta u završnicama napada. Rikardo Gomeš ni ovog puta nije bio u prilici za gol i Zvezda je stigla do "slađeg" boda.

Crveno-bijeli daleko od toga da su briljirali u derbiju, ali su sačuvali dva boda prednosti i imaće šest rundi do kraja sezone da sa "pol pozicije" pokušaju da po peti put u nizu postanu šampioni Srbije.

20:00

OVAKO SADA IZGLEDA PLEJ-OF SUPERLIGE

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:54

KRAJ UTAKMICE - 0:0!

Završen je 167. "večiti" derbi i to po meri Crvene zvezde, koja sa dva boda prednosti ostaje prva na tabeli ispred Partizana.

Partizanu je verovatno za malo pripalo to prvo poluvreme kada su se bolje snašli, ali velika šansa Nikole Terzića bi mogla dugo da ih boli. U drugom delu, Zvezda je bila bolja nego u prvih 45 minuta, ali nisu imali izrazitih gol prilika. Na kraju bod po meri tima Dejana Stankovića.

19:49

JOŠ ČETIRI MINUTA!

Toliko iznosi nadoknada vremena!

19:46

87' - NATHO KONAČNO U IGRI

Izraelac na terenu menja Kvinsija Meniga.

19:43

84' - PAVKOV, JAKO NEPRECIZNO

Tek drugi šut Zvezde na ovom meču, ali Milan Pavkov na odbijenu loptu šutira vrlo snažno sa ivice šesnaesterca, doduše izuzetno neprecizno.

19:39

80' - ŽUTI KARTON ZA TERZIĆA

Izgubio je loptu ispred šesnaesterca Zvezde, a onda preoštro startovao na Kangu i zasluženo dobio javnu opomenu. Još je i dobro prošao u ovoj situaciji...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:35

76' - BOMBA VUJAČIĆA, BORJAN BRANI!

Štoper Partizana vrlo snažno šutira sa nekih 26-27 metara, odličan pokušaj, ali Milan Borjan je na mestu.

19:32

PREKINUTA IGRA NA MARAKANI!

Razlog je velika bakljada navijača Zvezde, pa je ozbiljno smanjena vidljivost... Nije prekid Srđana Jovanovića mnogo dugo trajao, ali je to moralo da se uradi da se malo raščisti dim.

19:32

73' - LAZAR MARKOVIĆ JE NA TERENU

Zamenio je Miloša Jojića, tako da će sada "Markec" igrati na mestu iza špica.

Izvor: Mondo/U. Arsić

19:29

BEN MENJA IVANIĆA

Promena u redovima Zvezde, Mirko Ivanić danas nije imao gotovo nikakvog uticaja na igru domaćih pa će El Fardu Ben to pokušati da promeni.

Odmah zatim Slavoljub Srnić dobija žuti karton zbog prigovora.

19:28

69' - MENIG POKUŠAVA, BORJAN BRANI!

Još jednom preti Partizan. Terzić je ostavio lepo loptu Menigu, ovaj iz prve šutirao sa oko 18 metara, išlo je to u gol, ali Borjan dobro reaguje i odbija udarac.

Izvor: MN PRESS

19:22

POGLEDAJTE NAJBOLJU ŠANSU NA MEČU

Nikola Terzić je bio praktično pred praznim golom, ali krilo Partizana ne uspeva da šutira kako treba.

Pogledajte na MONDU.

Izvor: printscreen/arenasport 1

19:20

61' - PAVKOVU ŽUTI KARTON

Nepotreban faul napadača Zvezde nad Igorom Vujačićem, namerno je startovao na štopera crno-belih bez lopte.

19:19

60' - SADA BEZ RITMA...

Zvezda je u prvih pet-šest minuta krenula nešto agresivnije, ali sada opet slab ritam meča i nema mnogo zanimljivih dešavanja.

19:07

KASNI STEVANOVIĆ, ALI NE USPEVA ZVEZDA...

Rodić i Miljković su bili u duelu sa desne strane, golman Partizana Stevanović je kasnio sa istrčavanjem da pokupi loptu. Rodić uspeva da je ubaci u sredinu, ali tu opasnost nema ko da materijalizuje...

19:04

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Izmene su viđene na obe strane, da vidimo šta će to promeniti!

19:04

GAJIĆ I PAVKOV MENJAJU STRANCE

Iz redova Zvezde, u nastavku nećemo gledati Pićinija i Ohija.

19:04

LUTOVAC UMESTO UROŠEVIĆA

Problem za Partizan, desno krilo i povremeno desni bek, sada će morati da igra levog beka umesto povređenog Uroševića.



18:59

JOŠ 45 MINUTA!

18:58

Oni su bili u centru pažnje - "požuteli" treneri

Treneri Crvene zvezde i Partizana Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković burno su reagovali na pojedine odluke sudije Srđana Jovanovića i zbog toga im je odmah pokazao žute kartone. Veća je tenzija kraj aut-linije nego na terenu za sada, iako među Dekijem i Stanojem nema varnica. Ulog je veliki, a samim tim i nervoza trenera.

18:52

OVO JE OFSAJD PARTIZANA

Tom prilikom u finišu poluvremena su crno-beli tražili penal, ali zbog ovog ofsajda je bio dosuđen slobodan udarac za Zvezdu:

Izvor: TV Arena sport

18:47

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0!

Zanimljivo prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Možda nije bilo mnogo fenomenalnih šansi, ali je očigledno da su gosti pokazali više.

Terzić je imao najbolju priliku na meču, Partizan je u još nekoliko navrata pretio i nedostajao im je završni udarac, dok je Zvezda imala problema na drugoj strani, nisu preterano često pretili.

Na kraju statistika kaže - Zvezda je imala samo jedan šut, onaj Kangin pokušaj sa distance koji je Stevanović lako zaustavio, Partizan ukupno dva, oba van okvira Borjanovog gola.

18:45

44' - PARTIZAN LAKO PROPUŠTA DOBRU PRILIKU

Krenuli su crno-beli u kontru "četiri na tri", Terzić je vukao obećavajući napad, uposlio je na desnu stranu Meniga, ali je ovaj isuviše lako izgubio duel sa Srnićem i tako ostao bez lopte.

18:43

42' - KANGA, PRVI ŠUT U OKVIR GOLA PARTIZANA

Udarac sa distance veziste Zvezde nije zadao previše problema Nemanji Stevanoviću.

18:42

40' - CRNO-BELI TRAŽE PENAL, ALI JE BIO OFSAJD

Pao je Nemanja Miletić posle jednog duela u šesnaestercu Zvezde i igrači Partizana su tražili jedanaesterac.

Ipak, ništa od toga, pošto je Jovanović iz VAR sobe dobio potvrdu da je Miletić na početku akcije bio u ofsajdu, pa njegov u pad u šesnaestercu Zvezde više nije ni bio relevantan.

18:37

36' - NOVI NAPAD PARTIZANA BEZ ŠUTA

Jojić je uposlio Rikarda na stranu, ovaj centrirao u sredinu na drugu stativu, tamo je bio duel Terzića i Pićinija, ali na kraju niko od njih nije dirao loptu...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:35

OVAKO JE STANOJEVIĆ POBESNEO

Izvor: MN PRESS

18:33

32' - I DEJAN STANKOVIĆ DOBIO ŽUTI KARTON

Posle Stanojevića, i Dejan Stanković kasnije dobija javnu opomenu od Srđana Jovanovića, pošto je i on imao oštru reakciju na jednu od odluka sudije. Uzavrele situacije...

18:30

28' - ŽUTI KARTON ZA STANOJEVIĆA

Tražila je klupa Partizana faul Pićinija nad Nikolom Terzićem, kada ga je bek Zvezde povlačio pored aut linije, ali trener Stanojević dobija javnu opomenu od Srđana Jovanovića zbog žustre reakcije.

18:28

ZAGRLJAJ DEKIJA I STANOJA

Pogledajte kako je izgledao susret trenera Zvezde i Partizana, ceo stadion je gledao u njih.

Čitajte na MONDU.

18:26

25' - TERZIĆ U NAJBOLJOJ ŠANSI NA MEČU

Odlična akcija Partizana... Jojić je slabo uposlio Meniga, ovaj se izborio da stigne do lopte pored Sanoga, ušao je sa desne strane u šesnaesterac Zvezde, ubacio loptu baš gde treba, u srce kaznenog prostora, ali Nikola Terzić natrčava slabijom desnom nogom i šutira jako loše preko gola.

Ovo je bila daleko najbolja šansa na meču!

18:24

24' - DVA KORNERA ZVEZDE, ALI...

Imali su domaći dva uzastopna kornera, ali nije tu bilo veće opasnosti po crno-bele.

18:21

20' - DOBRA AKCIJA PARTIZANA, BORJAN NA MESTU

Lepo razvijen napad crno-belih, lopta ide na levu stranu gde Urošević centrira, išla je lopta baš gde treba, ali Borjan istrčava i otklanja opasnost.

18:15

14' - PARTIZAN U NAPADU, ALI BEZ ZAVRŠNICE

Jojić je povukao polukontru, bila je to situacija četiri na četiri, ali je vezista crno-belih loše uposlio Rikarda Gomeša koji posle jednog kontakta u šesnaestercu pada i lopta odlazi u gol-aut.

18:09

8' - PARTIZAN OSTAJE BEZ VAŽNOG IGRAČA?

Da li će ovo biti veliki hendikep za Partizan? Slobodan Urošević oseća bol u levoj nozi i Aleksandar Lutovac je već morao da ode na zagrevanje. Ostaje da vidimo može li Urošević da izdrži, a Stanojević na klupi nema nijednog drugog levog beka.

Slobodan Urošević
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:06

5' - PRVI OŠTRIJI START, JEVTOVIĆ FAULIRA

Pet minuta igre, još uvek ništa konkretno nismo videli, igra se na sredini terena, a Marko Jevtović je zabeležio prvi malo oštriji start na ovom meču.

18:00

POČELA JE UTAKMICA

Počeo je 167. večiti derbi!

17:55

IGRAČI PARTIZANA KOD "GROBARA"

Pre meča su rešili da odu do južne tribine i pozdrave svoje navijače!

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN PRESS

17:49

ATMOSFERA PRE POČETKA

17:44

BIĆE PUNA MARAKANA

Ovako je bilo na stadionu "Rajko Mitić" na oko 25 minuta pre početka utakmice:

Pogledajte

00:23
Marakana
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

17:42

UOČI DERBIJA UVEDENO NOVO PRAVILO!

Ako ne bude radio VAR, otkriveno je kako će izgledati suđenje Zvezdi i Partizanu.

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN PRESS

17:33

NAVIJAČI ZVEZDE DONELI ZVUČNIK

Navijači crveno-belih ispred stadiona "Rajko Mitić" puštaju muziku i pevaju, iščekujući "večiti" derbi.

Evo kako to izgleda u Ljutice Bogdana:

Pogledajte

00:36
Navijači Zvezdin stadion
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

17:30

JOŠ POLA SATA!

17:11

KO SU IZMENE ZVEZDE I PARTIZANA?

Crvena zvezda /rezerve/: Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov, Falko, Đurić, Motika, Ben, Stanković, Gobeljić

Partizan /rezerve/: Popović, Saničanin, Natho, Baždar, Fejsa, Živković, Ostojić, Milovanović, Marković, Lutovac, Smiljanić.

17:05

I Stanković je nasmejan pred derbi

Kao i Stanojević, i Stanković je dobro raspoložen i fokusiran na meč.

"Radili smo dosta tokom proleća, odradili fenomenalne pripreme i izborili se da igramo kod kuće, pred našim navijačima. Pored toga imamo dva poena prednosti. Zacrtali smo cilj. Želimo da dobijemo sve do kraja, pristup će do kraja biti isti. Idemo na pobedu. Ovo je velika šansa za ovu generaciju da jednu tešku i lepu sezonu učine srećnim i za naše navijače", rekao je Stanković za TV Arena sport.

Trener je rekao i kakvu Zvezdu treba očekivati u derbiju.

"Skoncentrisanu, spremnu na svaki duel, radili smo dosta na sitnicama, prekidima. Derbi je kao i svaki, ne možeš da znaš šta može da donese. Moraš da budeš spreman na ozbiljnu žrtvu i požrtvovanje. Pokazali smo ove sezone da smo zajedno kao grupa i da nećemo posustati ni centimetar".

Pre 25 godina, Stanković je dao gol u derbiju na ovaj dan.

"25 godiina? Mnogo je prošlo. Mi gledamo da pišemo novu istoriju, to što je bilo, nek se pamti", završio je Stanković.

Izvor: TV Arena sport

16:57

OVO SU SASTAVI!

U ovim sastavima će igrati Crvena zvezda i Partizan u 167. derbiju!

ZVEZDA: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Srnić, Sanogo - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi.

PARTIZAN: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Jojić, Menig - Rikardo.

16:56

Evo koliko je ovo važan meč!

Ne događa se često, ali sada jeste, da je predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Dejan Filipović lično posmatrač suđenja na "Marakani".

Filipović je pre 15 godina na "Marakani" sudio 129. derbi, u kojem je Zvezda pobedila 1:0, golom Milana Purovića.

Izvor: MN PRESS

16:47

Na njemu je najveći pritisak

Najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović sudiće svoj treći "večiti" derbi i to usred velike tenzije među "večitim" rivalima. Pročitajte šta su sve govorili o suđenju iz dva tabora prethodnih dana.

Prvi put je sudio 161. večiti derbi, kada je Partizan pobedio 2:0, a drugi put krajem februara, kada je Zvezda pobedila 2:0 na "Marakani". Bio je to 166. derbi.

Izvor: MN PRESS

16:43

Najveće zvezde su treneri!

Dejan Stanković je do sada vodio Zvezdu u pet derbija i ostvario dve pobede i tri remija. U Kupu je doživeo za sada jedini neuspeh protiv Partizana, u polufinalu sezone 2019/20, kada je bilo 1:0 za crno-bele. Prošle godine je u finalu njegov tim na penale pobedio Partizan i osvojio duplu krunu.

Sa druge strane, Aleksandar Stanojević u prvom mandatu u Partizanu (2010-2011) samo jednom nije pobedio Zvezdu u šest međusobnih mečeva, kada je bezbolno izgubio u revanšu polufinala Kupa. U drugom, aktuelnom mandatu, Stanojević još nije savladao crveno-bele, jer je u večitim derbijima ostvario dva remija i doživeo dva poraza, uz poraz i u finalu Kupa prošle sezone, na penale.

Izvor: MN PRESS

16:15

Stanojević nasmejan pred derbi

Izvor: TV Arena sport

Trener crno-belih poslao je poruku posle daska ekipe na stadion Zvezde.

"Ne gledam istoriju i prošlost, svaki dan je novi dan, ovo je drugačiji i novi derbi, ne bih se vraćao na prošlost", rekao je Stanojević za TV Arena sport, upitan za podatak da je Partizan dobio sva četiri derbija za titulu u ovom veku.

"Promenio sam ekipu, siguran sam, naravno, izvešćemo energičnu ekipu. Koncentrisani smo, dobro smo izgledali u poslednjim utakmicama i poslednjih dana", dodao je Stanojević, govoreći o sastavu.

15:00

DA VAS ČUJEMO - KO POBEĐUJE DANAS?

14:40

ZVEZDA I PARTIZAN NA SEOSKI NAČIN - MONDO PRIČA!

Posetili smo "večiti" derbi između klubova koji nose imena beogradskih velikana i imali šta zanimljivo da otkrijemo o ovom neobičnom rivalstvu. Susret Zvezde i Partizana u petom rangu srpskog fudbala je pravo štivo pred današnji meč!

Čitajte na MONDU.

14:30

OVAKO JE IZGLEDAO PROŠLI DERBI

Pre tačno 47 dana se igrao poslednji "večiti" derbi, takođe na stadonu "Rajko Mitić". Podsetite se kako je to izgledalo:

14:20

OVO JE MOGUĆI SASTAV ZVEZDE

I Dejan Stanković ima svojih dilema, ali evo za koju startnu postavu će se odlučiti trener Zvezde.

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN PRESS

14:10

OVO JE MOGUĆI SASTAV PARTIZANA

Postavlja se pitanje kojih 11 igrača će odabrati Aleksandar Stanojević?

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN PRESS

14:00

Dobro došli u MONDO Live

Pratite uživo uz MONDO tekstualni prenos 167. "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana, koji bi mogao da odluči pitanje prvaka Srbije.

Utakmica počinje u 18.00 časova i igra se na stadionu "Rajko Mitić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije