• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mitrogol" je Fulamov Bog - vratio ih je u Premijer ligu: 40 golova za istoriju, četvrti put je pokorio Čempionšip!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatna sezona Aleksandra Mitrovića u dresu Fulama mogla je da rezultira samo na jedan način - povratkom Fulama u Premijer ligu!

 Fulam-u-Premijer-ligi-Aleksandar-Mitrovic-dao-40-golova Izvor: Profimedia

Kao i 2018, kao i 2020. godine, tako je i ovog proljeća isti slučaj - Fulam je ponovo u Premijer ligi i to najviše zahvaljujući golovima Aleksandra Mitrovića!

Poslije ubjedljive pobjede "kolibara" nad Prestonom 3:0 i dva pogotka srpskog reprezentativca na "Krejven Kotidžu", Fulam je i zvanično obezbijedio povratak iz Čempionšipa u Premijer ligu!

"Mitrogol" je u još jednom odličnom meču postigao dva pogotka i tako stigao do golova broj 39 i 40 u Čempionšipu ove sezone, čime je poboljšao sopstveni rekord u tom takmičenju. Upravo zahvaljujući tim golovima, Fulam je ponovo u Premijer ligi i to četiri kola prije kraja sezone.

Fulam je ovom pobjedom stigao do 86 bodova, čak 13 više nego trećeplasirani Hadersfild. "Terijeri" ne mogu da ih sustignu do kraja sezone, a kako dva najbolja tima Čempionšipa direktno idu u Premijer ligu, dilema više nema.

Sada će do kraja Čempionšipa ponovo Mitrovića igrati za istoriju, pošto su mu potrebna još tri pogotka da postane apsolutni rekorder drugog ranga engleskog fudbala - rekord od 42 pogotka na snazi je od 1993. godine, prije nego što se momak iz Smedereva rodio. Na meču protiv Prestona je prvo zatresao mrežu na asistenciju Džoa Brajana, a onda prije kraja poluvremena i na dodavanje Harija Vilsona. U strijelce se još upisao i Fabio Karvaljo, za ukupno 98 golova Fulama i potpunu dominaciju ligom.

Izvor: Profimedia

Mitrović je tako uspio da po četvrti put u karijeri izbori plasman u Premijer ligu. Prvo je to uradio u sezoni 2016/17, tada još uvijek kao igrač Njukasla. To je i jedini put da nije imao presudnog udjela u promociji svog kluba u najjači rang.

Tokom 2017/18 je stigao u Fulam u drugoj polusezoni, taman da postane jako važan igrač u timu Slaviše Jokanovića. I tada i dvije godine kasnije je Fulam sa Mitrovićem pobjeđivao u finalima plej-ofa.

Kao što je 2020. Mitrović bio najbolji strijelac Čempionšipa, tako će to biti i ovog puta. Ipak, tada je to uspio sa 26 golova, sada minimum 14 više. Uz četiri promocije u Premijer ligu, srpski napadač je ove sezone bolje nego ikad dokazao da je Čempionšip jednostavno prerastao.

Postizao je golove kao od šale, dok je posljednja dva protiv Prestona dopisao na svoj konto lakše nego što bi to pojedinci radili na video igricama. Postigao je i tri het-trika ove sezone, dok je u oktobru bio proglašen i za igrača mjeseca.

Sva je prilika da će uskoro dobiti i nagradu za najboljeg igrača Čempionšipa, prije nego što narednog ljeta njegov Fulam ne dobije novu priliku u Premijer ligi. Na kraju, na 125 mečeva u "najjačoj drugoj ligi svijeta" ukupno 81 gol, dominacija kakvu Čempionšip ne pamti...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC