• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično - UEFA izbacila ruske klubove iz svih takmičenja: Zabranili im Svjetsko prvenstvo, otjerali ih iz Lige šampiona

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

UEFA je sada zvanično potvrdila šta će se desiti ruskim klubovima i reprezentacijama.

 uefa izbacila sve ruske klubove i reprezentacije Izvor: Profimedia

UEFA je 28. februara odlučila da suspenduje sve ruske reprezentacije i klubove i ne dozvoli im da se takmiče u takmičenjima pod okriljem evropske kuće fudbala do daljnjeg, a sada je izvršni komitet detaljno objasnio kakve su sve posljedice te odluke. 

Najbitnije odluke odnose se na to što će ruska kandidatura za organizovanje evropskih prvenstava 2028. i 2032. godine biti odbijena, kao i to što će na Evropskom prvenstvu za žene 2022. godine nacionalni tim Rusije biti izbačen, a umjesto Ruskinja će se na EURO-u naći Portugalke.

Možda će vas zanimati

Upravo su Portugalke poražene u plej-ofu za plasman za EURO od nacionalnog tima Rusije, ali sada će ipak otići na takmičenje i naći će svoje mjesto u grupi C.

Muška reprezentacija Rusije neće igrati u Ligi nacija, gdje je trebalo da nastupi u Grupi 2 Lige B gdje su još Island, Izrael i Albanija. 

Takođe ženski tim Rusije neće učestvovati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a grupa E u kojoj je trebalo da se takmiče nastaviće da se igra bez njihovog prisustva. Osim toga U-21 muški tim Rusije neće nastupiti na EP za igrače do 21 godine.

Što se tiče klubova, nijedan ruski klub neće učestvovati u UEFA takmičenjima za sezonu 2022/23, što znači da će se Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija igrati bez ruskih timova!

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC