• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaš sa Partizanovcem vodi Almeriju u Primeru: Banjalučanin stub odbrane, kupi nagrade za defanzivca, sada i zabija!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bivši fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić igra odličnu sezonu u Almeriji koja je nadomak plasmana u špansku Primeru.

 Srđan Babić sa Almerijom ide u Primeru, saigrač Umar Sadik iz Partizana Izvor: MN PRESS

Poslije sedam sezona u drugoj ligi ekipa Almerije na korak je od povratka u špansku Primeru.

Klub iz Andaluzije tri kola prije kraja ima dva boda više od prvog pratioca, Eibara, odnosno četiri više od Valjadolidu koji zauzima mjesto koje vodi u plej-of, tako da će u finišu Almerija sama odlučivati o svojoj sudbini.

Prošle sezone u ekipu je stigao bivši igrač Partizana Umar Sadik i svojim golovima vodio crveno-bijele, a početkom ove sezone stiglo mu je pojačanje iz Crvene zvezde, Srđan Babić.

Ispostavilo se da je to bio pun pogodak za Andalužane, jer je Banjalučanin pravi stub odbrane, a kruna odličnih partija je i lijep pogodak glavom koji je Babić postigao u pobjedi 3:0 protiv Amorebijete u prošlom kolu.

"Gol kao gol, tu nema šta da se komentariše, uvijek je dobro kad dođe, pogotovo defanzivcima, tako da je to uvijek neka premija", rekao je Babić na kraju razgovora za MONDO.

Nakon tri vezane pobjede njegova ekipa je prva, ali još ništa nije gotovo u borbi za prve dvije pozicije koje donose direktnu promociju u viši rang. Valjadolid je međutim pobjedom nad drugoplasiranim Eibarom pokazao da ne odustaje i spriječio mogućnost da već nakon narednog kola saznamo ko će naredne sezone igrati u Primeri.

"Objektivno, po meni je Valjdadolid dosta kvalitetnija ekipa od Eibara. Nadali smo se njihovom remiju, ali nije se desilo, sada opet moramo sami u sebe da se uzdamo. Moramo nastaviti ovako do samog kraja, nema opuštanja, još dvije pobjede nam trebaju iz tri utakmice, sve je do nas", rekao je Babić.

Na posljednja tri meča Almerija je slavila bez primljenog gola, a koliki je bio doprinos nekadašnjeg fudbalera Zvezde, osim gola na posljednjoj utakmici, govori i to da su ga navijači izabrali za igrača utkamice na meču protiv Sporting Hihona.

Priznanje je pripalo srpskom defanzivcu iako je gol za pobjedu u sudijskoj nadoknadi postigao Kuro Sančez.

"Uvijek je lakše lakše kada se ne primi gol. Što duže izdržiš bez primljenog gola, veća je mogućnost da ćemo da pobijedimo. Protiv Sporting Hihona je bilo 0:0 sve do 90. minuta, a onda smo zabili gol i pobijedili. To nas je diglo i od tada smo u ovoj seriji od tri pobjede. Moramo tako da nastavimo. Sljedeće utakmica će biti teška - Sosijedad B na strani, bore se za opstanak, tri zaredom su dobili i dosta nam zavisi od te utakmice, spremamo se kao da je finale“.

Taj meč imaće poseban značaj za Babića, jer je on nakon osvajanja titule svjetskog prvaka sa „orlićima“ 2015. prešao iz Vojvodine upravo u Real Sosijedad, gdje je igrao za B tim, da bi narednu sezonu bio pozajmljen Reusu.

"Proveo sam tamo godinu dana, znam kako funkcionišu, kako rade, znam koliko talentovanih momaka ima u toj ekipi, tako da biće jako teško. Ali drago mi je što ću poslije šest-sedam godina da se vratim na Anoetu“.

Partizanovac u napadu - Zvezdaš u odbran, zanimalo nas je kako to funkcioniše?

"Sadik i ja se odlično slažemo otkako sam došao. Imamo baš dosta tema za razgovor. Iskreno nisam očekivao da toliko razumije naš jezik. Nisam to očekivao, jer je bio samo godinu dana u Partizanu, ali non-stop pričamo, često o derbiju i utakmicama. Sad smo ispred njih, nema tu više promjena", jasan je Babić na čijoj je strani, ali priznaje da između njega i Sadika nema svađa i nesporazuma".

"Sad je opuštenije nego kad si tamo, tamo je zategnutije. Sad se i šalimo i sve, ali objektivno, vjerujem da će Zvezda da osvoji titulu".

Na potpuno drugom kraju Evrope, tituli se nada i Almerija, a to bi prema dogovoru dva kluba aktiviralo i obavezu otkupa Babića od Crvene zvezde.

"Planiram da ostanem ovdje sad, imam tu klauzulu obaveznog otkupa ako se ostvari plasman u Primeru. Ostaću ovdje svakako sljedeće sezone, ima dosta i ponuda drugih klubova, dugo je ljeto, ima još dva, tri mjeseca“.

U prvom dolasku u Španiju nije uspio da upiše debi, ali već sljedeće sezone Banjalučanin bi mogao da konačno zaigra u Primeri. Ispostavilo se da Španija ipak jeste mjesto njegovog uspjeha.

"Sa Almerijom ili nekim drugim klubom, dobro će mi doći. Mislim da sam se vratio u pravim godinama. Prošle godine sam odigrao 20 utakmica u drugoj ligi Portugala, ove godine sam odigrao ukupno 40 utakmica, na početku nešto sa Zvezdom, i sa Almerijom 37 računajući kup. Vratio sam se u pravim godinama, objektivno sa 19 godina, koliko sam imao, nisi svjestan ni mana ni vrlina. Bio sam premlad kada sam otišao, ne bježim od toga, ali nikada nisam sumnjao u svoj kvalitet i u to da mogu da igram u Španiji i mislim da će se sljedeće godine to i potvrditi", poručio je Babić.

Na kraju razgovora za MONDO ponovio je da njegova ekipa mora da nastavi da igra jako, jer se kiksevi ne praštaju.

"Samo treba da nastavimo ovako, ova tri kola da odigramo maksimalno. Jedna kiks napraviš i svi te stignu. Prvo da koncentrisano završimo ovo do kraja, pa onda da razmišljam o Primeri", zaključio je štoper Almerije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC