• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 partizan nije postao šampion srbije
 partizan nije postao šampion srbije

Partizanu malo 98 bodova - bez titule nakon "zlatne" jeseni: Radnički pao nakon haosa, ali Zvezda je šampion!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Na kraju pobjeda crno-bijelih na kraju sezone, ali ostaju iza "vječitog" rivala...

 partizan nije postao šampion srbije  Izvor: MN PRESS

Znao je Partizan da su šanse da se okite titulom prvaka Srbije postale minimalne onog trenutka kada je Crvena zvezda preuzela vođstvo na tabeli Superlige. Znali su, ali nisu odustali - slavili su i u poslednjem kolu šampionata i sa 98 bodova ipak ostali "kratkih rukava".

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 2:0 (1:0)

Dugačka sezona se preko 55 utakmica, 31 pobjedom u 37 mečeva Superlige, pet bodova prednosti tokom zime i osvojena "jesenja titula" - ali crno-bijeli ipak nisu uspeli da izdrže u paklenom ritmu do kraja sezone.

Ekipa Aleksandra Stanojevića završila je sezonu u domaćem šampionatu na drugoj poziciji. Savladali su i Radnički Niš na kraju prvenstva i tako učinili ono što je do njih, ali Crvena zvezda se protiv Voždovca nikako nije dala iznenaditi.

Zbog toga je Partizan i petu godinu zaredom ostao bez titule prvaka, ali ovog puta su bili daleko najbliži tom uspjehu. Dok su prethodnih godina već tokom rane jeseni bivali svjesni da od titule nema ništa, sada su ozbiljno preznojili Zvezdu.

Na kraju su ih koštali prolećni kiksevi protiv Napretka i Čukaričkog, kao i poraz od Zvezde u direktnom okršaju u onom februarskom "vječitom" derbiju. Prilika da se sezona učini vrlo uspješnom biće ukoliko tog rivala savladaju u četvrtak u finalu Kupa, naročito kada se zna da je i evropska odiseja bila duža nego ikada u prethodnih 15 godina.

Ali kad se podvuče crta, i sa 98 bodova, Partizan će morati da čeka novu priliku da ponovo postane šampion...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

20:36

TABELA SUPERLIGE

Standings provided by SofaScore LiveScore

20:33

KRAJ! PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 2:0!

Partizan je savladao Nišlije, ali im to nije bilo dovoljno za osvajanje titule. Crvena zvezda je savladala Voždovac, tako da je Partizan ostao dva boda iza "večitog" rivala i nije uspeo da odbrani prednost od pet bodova na jesenjoj polusezoni.

Igrači Radničkog slave plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, kao četvrtoplasirani tim.

20:22

SPOR RITAM MEČA...

Otkako je Partizan dao drugi gol, tempo je značajno opao. Radnički sa igračem manje ovde ne može nikako da zapreti, a Partizan je svesta da ide ka pobedi.

20:12

POSLEDNJE IZMENE PARTIZANA OVE SEZONE

Rikardo Gomeš završava superligašku sezonu sa 29 golova! Njega menja Marko Milovanović, dok Filip Holender ulazi umesto Kvinsija Meniga.

20:07

66' - GOOOOOL, 2:0 ZA PARTIZAN!

Evo novog gola za Partizan, ali ovog puta je to autogol Jamkama. Menig je centrirao za Rikarda, no, defanzivac Radničkog je nespretno reagovao.

20:01

DVE IZMENE U PARTIZANU

Lutovac i Jojić ulaze u igru, a izlaze Marković i Miljković.

19:59

MITROVIĆ TESTIRA PARTIZAN

Solidan prodor krila Radničkog, ali udarac Stefana Mitrovića pod pritiskom Miletića nije dovoljno dobar i ide pravo u naručje Nemanje Stevanovića.

19:56

19:55

55' - MILETIĆ GLAVOM POSLE KORNERA

Štoper Partizana je igrao glavom na prvoj stativi, ali snažan udarac ide pored gola!

19:54

54' - PRVA ŠANSA U NASTAVKU ZA PARTIZAN

Dobro kombinovanje crno-belih na desnoj strani, centaršut Jevtovića je išao na peterac, a tamo Nemanja Jović između dva igrača ne dolazi do lopte i Partizan stiže do kornera posle otklonjene opasnosti.

19:45

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Pejović je ušao u igru umesto Kovačević u redovima Radničkog.

Izmena u Partizanu je da je Jović zamenio Terzića.

19:28

KRAJ POLUVREMENA POSLE 56 MINUTA!

Ogromna tenzija u finišu prvog poluvremena je učinila da prvo poluvreme u Humskoj traje čak 56 minuta. Bila je nadoknada od pet minuta, u njoj smo videli gol Partizana iz penala posle gledanja VAR snimka koji je jasno pokazao igranje rukom.

Nakon toga je bilo mnogo tenzija, Arsić je dobio crveni karton iako se nije videlo šta se tačno desilo i da li je možda nešto rekao sudiji Stefanoviću. Posle je bila još jedna gužva u kojoj su bili igrači oba tima, ali na kraju posle svega 1:0 za Partizan.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

19:25

NOVO KOŠKANJE NA TERENU, JOŠ TRAJE PREKID!

Sada ponovo koškanje na terenu, i to između igrača oba tima. Velika gužva na sredini terena, glavni sudija deluje kao da je malo pogubio konce, ali i dalje nije jasno zbog čega je došlo do onog crvenog kartona i šta je to Arsić uradio da bude isključen.

Nije se ništa videlo u TV prenosu, a sada je već u toku 53. minut. Ipak, ne igra se već skoro pet minuta. Sve je počelo posle gola crno-belih, mnogo tenzija na terenu.

19:22

CRVENI KARTON ZA IGRAČA RADNIČKOG!

Velika gužva oko glavnog sudije, igrači Radničkog su ga opkolili. Nismo videli isprva šta je sporno, sudija drži crveni karton u ruci i želi da nekoga isključi, ali su ga igrači opkolili i svađaju se sa njim.

Na kraju je sudija pokazao crveni karton Lazaru Arsiću i poslao ga u svlačionicu u finišu prvog poluvremena.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

19:20

45+3' - GOOOOOL, 1:0 ZA PARTIZAN

Rikardo Gomeš je strelac iz penala, duboko u nadoknadi vremena prvog poluvremena!

Siguran je napadač crno-belih, 38. gol u sezoni!

19:19

45+2' - PENAL ZA PARTIZAN!

Glavni sudija pokazuje da je to penal za Partizan, a Vujadinović dobija žuti karton zbog igranja rukom!

19:18

DA LI JE PENAL ZA PARTIZAN?

Centrirao je Marković, tamo je Jevtović bio na skoku, ali je njegov čuvar iz redova Radničkog naizgled igrao rukom na pet metara od svog gola.

Sudija ide da proveri VAR!

19:17

44' - MARKOVIĆ U PRILICI!

Bio je to prodor Lazara Markovića posle kojeg je njegov udarac bio izblokiran, nastavlja se napad, Miljković dobro centrira u gužvu, na petarac, ali je tamo golman Drobnjak spreman da reaguje.

19:15

42' - I RADNIČKI PRETI

Centaršut gostiju sa desne strane odbio se na drugu stativu gde je bio Stefan Mitrović, tinejdžer pokušava da "uhvati" volej udarac, ali to ne čini dovoljno dobro, pa crno-beli otklanjaju opasnost.

19:02

29' - STANOJEVIĆ TRAŽI PENAL!

Korner sa leve strane za Partizan, Rikardo je šutirao glavom pravo u golmana Radničkog, ali je defanzivac gostiju, čini se, povlačio Gomeša. Zbog toga je Stanojević bio ljut, urgirao kod četvrtog sudije da je tu bio penal, ali za sada toga nema.

Na kraju ništa od svega, nije sudija bio pozvan da pregleda VAR snimak, igra se dalje...

18:56

TRENER RADNIČKOG UŠAO U TEREN!

Posle jednog faula nad Stefanom Mitrovićem, koji je načinio Miljković, trener Radničkog Radoslav Batak je ušao na teren da protestuje, a zbog toga glavni sudija pokazuje javnu opomenu šefu stručnog štaba gostiju.

18:54

21' - NEZGODAN SUDAR I ŽUTI KARTON

Sudar Jevtovića i Mitrovića, nezgodna situacija na sredini terena. Izgleda da je vezista Partizana lošije prošao ovde, nakon što je Stefan Mitrović bio neoprezan. Tinejdžer Radničkog i dobija žuti karton zbog toga.

18:45

13' - SJAJNA ŠANSA ZA PARTIZAN!

Rikardo Gomeš je odradio sjajnu "biciklicu" , prošao je pored Jamkama, vratio je loptu u srce šesnaesterca za Kvinsija Meniga, ali ovaj traljavo zahvata loptu i to na kraju nije ni blizu dovoljno dobrog pokušaja.

Izvor: MN PRESS

18:42

11' - PRVI POKUŠAJ RADNIČKOG

Aleksandar Kovačević je solidno šutirao sa distance, bio je udarac precizan, ali nedovoljno snažan. Stevanović čuva gol Partizana.

18:40

9' - MENIG U PRODORU

Solidan pokušaj Kvinsija Meniga po desnom boku, ali Holanđanin uspeva da donese samo korner svojoj ekipi.

Posle toga uzastopni korneri za Partizan, ali Nišlije lako raščišćavaju opasnost...

18:34

2' - MARKOVIĆ ODMAH U ŠANSI!

Prva šansa na meču odmah za Partizan! Lazar Marković je predugo bio ostavljen sam, ušao je u šesnaesterac Radničkog i šutirao, ali golman gostiju odbija udarac u korner.

18:33

POČELA JE UTAKMICA!

Krećemo u Humskoj!

18:30

SLABA POSETA U HUMSKOJ

Poslednje kolo uzbudljive sezone nije dovelo do veće posete na stadionu Partizana.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

18:04

ŠTA JE PARTIZANU POTREBNO ZA TITULU?

Težak je posao pred crno-belima! Moraće da pobede danas Radnički i da pritom sačekaju dobar rezultat iz Ljutice Bogdana - da Crvena zvezda izgubi od Voždovca.

Ne postoji nijedan drugi scenario, jer u slučaju istog broja bodova, Zvezda će biti šampion kao tim koji je u plej-of ušao sa prve pozicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

17:44

REZERVE

PARTIZAN /rezerve/: Popović, Saničanin, Holender, Baždar, Živković, Milovanović, Obradović, Jojić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

RADNIČKI NIŠ /rezerve/: Dujmović, Ilić, Mićibući, Štulić, Pejović, Tomić, Jovičić, Stanković, Marković, Živojinović, Adamović.

17:26

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Poznat je tim koji je Aleksandar Stanojević odredio za poslednji meč Partizana u ovoj superligaškoj sezoni.

PARTIZAN: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Jevtović, Zdjelar - Terzić, Marković, Menig - Rikardo.

A evo i ekipe Nišlija:

RADNIČKI NIŠ: Drobnjak - Jamkam, Kovačević, Vujadinović, Mitrović, Kasalica, Arsić, Mlađović, Mesarović, Jovanović, Aksentijević.

16:15

Dobro došli u MONDO Live

Budite i večeras uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča poslednjeg kola Superlige između Partizana i Radničkog iz Niša.

Meč počinje u 18.30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije