• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deki bi ostao 10 godina u Zvezdi, a onda - Miha: Ja poslije ovoga nigdje ne moram da radim...

Autor Dragan Šutvić

Dejan Stanković je otkrio da bi vrlo radio ostao da radi deset godina u Crvenoj zvezdi, da bi ga potom naslijedio kum Siniša Mihajlović.

 stanković bi 10 godina ostao u zvezdi  Izvor: MN PRESS

Dejan Stanković je dvije i po godine trener Crvene zvezde, a već ima tri šampionske titule u svojoj kolekciji. Do posljednje je došao poslije velike drame, Zvezda je u posljednjem kolu Superlige savladala Voždovac (3:1) i tako održala dva boda prednosti u odnosu na Partizan, pa je moglo da počne veliko slavlje.

Dok su supruge fudbalera Zvezda blistale, Stanković je otišao do sjeverne tribine gdje se zahvalio navijačima na pomoći, dok je dan kasnije za zvanični sajt kluba detaljnije analizirao sezonu koja je bila više nego uspješna.

Možda će vas zanimati

Čestitao je svojim fudbalerima i poručio da su "vjerovali i kada mnogi nisu". Zvezda je zaostajala i 11 poena za Partizanom, ali je uspjela da povrati staru formu i da na pauzu ode sa "samo" pet bodova prednosti. Nakon toga je počelo bajkovito proljeće tokom kog je Zvezda imala sve pobede i jedan remi.

"Počeli smo ovo bajkovito proljeće i samo mi znamo kroz šta smo prošli. Nisam izlazio da to pričam, u sebi sam trpeo. Možda jedan od najtežih momenata, nije bio toliko Šerif, da ne kažem da sam vruće glave. Mogao bih da stavim u istu ravan Šerif i neriješeni rezultat protiv Surdulice (1:1) gdje smo otišli na minus pet. Ako sumiram cijelu godinu, medalju sam dao Delijama, jer su oni zaslužili tu medalju, sa moje strane, jer da nije bilo njih ko zna da li bih ja imao šanse da je osvojim...", poručio je trener Crvene zvezde.

Stanković ističe da mu se "svašta motalo po glavi prošlog ljeta", kada je razmišljao i o odlasku iz kluba, ali je na kraju ostao i zbog toga je beskrajno zahvalan svima koji su stali uz njega.

"Poslije toga Surdulica, taj decembar i minus pet, nismo navikli kao klub da budemo u minusu, zbog toga smatram da je ova godina posebna. Bila je najteža u posljednjih pet, ali i najljepša, jer se igralo do posljednjeg minuta. Kada sam rekao da očekujem 40 hiljada ljudi, ja sam to znao i vjerovao u to. Željeli smo svi da ispišemo istoriju i da napravimo jedan ozbiljan preokret koji će se prepričavati. Uspjeli smo da skupimo snage, da odradimo fenomenalne pripreme, da se stegnemo i opet podvlačim da samo mi znamo kroz šta smo prolazili", ispričao je Stanković, pa se prisjetio jedne anegdote.

"Ima jedna anegdota da sam se ja vidio sa Zvezdanom Terzićem 19. decembra na Svetog Nikolu, na stadionu Zvezde bila je nedjelja, šest popodne, sami nas dvojica. Jedan ozbiljan i direktan sastanak, isto tako i težak, detalje neću iznositi, ali poslije njega smo ustali, zagrlili se, pružili ruku jedan drugom i od njih sam dobio zaštitu, mnogo savjeta, vjetar u leđa i uspjeli smo da ispišemo istoriju".

Stanković je otkrio da je sve krenulo na bolje od razgovora sa familijom tokom praznika.

"Prije svega treba da ubijediš sebe da to možeš da uradiš, poslije toga treba da ubijediš igrače, kao i navijače i klub. Treba da ubijediš sve da minus pet nije nedostižno. Vidjeli ste i sami koreografiju na derbiju, znači da su vjerovali, to ti daje snagu. Kako da odustaneš, nemaš pravo da odustaneš, ideš do kraja. Tako je i bilo, preponosan sam na sve oko sebe, na svakog čovjeka koji je bio pored mene, na sve vas, stručni štab, Zvezdana Terzića, Mitra Mrkelu, našeg predsjednika Svetozara Mijailovića, našu legendu Dragana Džajića, još jednu Zvezdinu zvijezdu, Vladimira Petrovića Pižona, na sve koji su bili tu. Svaki njihov savjet zlata je vrijedan, oni su ljudi prošli decenije ovdje u Crvenoj zvezdi i znaju kako je gubiti i znaju i kako je dobiti. Svi ti savjeti su zlata vrijedni. To je jedan čudan spoj, ja u tom decembru i kada sam otišao na odmor nisam progovarao do 3. januara, jednostavno sam morao da prebolim. Onda je krenulo sve od Božića. Familija isto ulivala ogromnu energiju, vidjeli su me, pustili su me da prebolim, da dođem sebi uz njihovu pomoć i podršku, kako Ane, tako i momaka. Taj mir i ta sigurnost koju imam to jednostavno ne može da se opiše riječima, taj sklop mora da se upotpuni da bi ti odreagovao i ubijedio sebe, stao u prvi red, da bi grupa krenula za tobom".

Stanković ističe da poslije Zvezde "ne mora da bude trener više nikada".

"Poslije Crvene zvezde ne moram da budem trener više nikada, samo me raduje što se sve više približavamo rečima Siniše Mihajlovića, ako se neko sjeća njegovog intervjua kada je rekao – 'Neka Deki ostane deset godina pa ću ja onda doći poslije njega', tako da idemo dobrim putem", zaključio je Stanković i rekao da je sličan pritisak osjećao još dok je bio igrač i to je htio da prenese igračima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC