• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zagriženi Partizanovac" na meti Dinama iz Zagreba: Sedam godina bio u Humskoj, sad ga zovu na Maksimir

Autor Haris Krhalić

U Zagrebu traže rješenje za novog trenera, a jedna od meta je i Darko Milanič.

 Darko Milanič na meti Dinamo Zagreba Izvor: Vid Ponikvar/© MN press, all rights reserved

Dinamo je uprkos velikim problemima došao do šampionske titule u Hrvatskoj, čak 16. u posljednjih 17 sezona, ali rukovodstvo sprema promjene kako bi od ljeta opet mogli da odgovore Hajduku, Osijeku i Rijeki.

Prva tema je sportski direktor, koji bi trebalo da postane Ivan Mance, dok su tri kandidata u trci za trenera.

Prvi i najozbiljniji je možda Ante Čačić, aktuelni trener koji je konsolidovao tim ovog proljeća i odveo "modre" do titule, ali nije i jedini. Spominju se i Goran Tomić iz Rijeke, odnosno slovenački trener Darko Milanič koji je imao velike uspjehe sa Mariborom i već dugo je na meti Dinama. Među imenima potencijalnih nasljednika spominje se i ime Sergeja Jakirovića, trenera Zrinjskog iz Mostara.

Milanič je ove sezone vodio kiparski Pafos, bez većih uspjeha, dok je najdublji trag ostavio u Mariboru sa kojim je bio šest puta prvak Slovenije, a ima i četiri trofeja Kupa.

Pamti se i da je Milanič bio odličan defanzivac koji je u Partizanu igrao od 1986. do 1993. godine, dok je potom nastupao za Šturm iz Graca. Ostao je u srcu navijača crno-bijelih, a zanimljivo je da je po dolasku iz Slovenije prvo živio u domu legendarnog košarkaša Aleksandra Đorđevića.

"Meni je bio lijep i nezaboravan cijeli taj period mog sazrijevanja u Partizanu i kako je u meni razvijan taj osjećaj pripadnosti i ljubavi prema klubu. Znate, ja sam došao iz Izole i dok sam tamo bio, meni je samo fudbal bio važan. Prema Olimpiji nisam imao nikakav osjećaj, a slabo sam se identifikovao i sa klubovima "velike četvorke". Sve se ipak promijenilo kad sam došao u Humsku. Znate, dođe saigrač i stavi kasetu sa pjesmama Partizanovih navijača, evo i sad se naježim kad se sjetim kako smo ih pjevali. Ja razlikujem dvije vrste partizanovaca: one koji su ludi za njim od rođenja, kao moj prijatelj Zlatko Zahovič, i ovakve kao što sam ja, koji smo zaraženi", pričao je u jednom intervjuu Darko Milanič.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC