• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 crvena zvezda osvojila kup srbije
 crvena zvezda osvojila kup srbije

Nastavlja se dominacija: Katai srušio Partizan, Zvezda opet osvojila "duplu krunu"!

Crvena zvezda je savladala Partizan u finalu Kupa Srbije 2:1 (1:0) golovima sjajnog Aleksandra Kataija. To je druga uzastopna dupla kruna za tim Dejana Stankovića.

 crvena zvezda osvojila kup srbije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je odbranila "duplu krunu" i tako potvrdila dominaciju u srpskom fudbalu. U finalu Kupa Srbije savladali su "vječitog" rivala Partizan 2:1 (1:0), i to sasvim zasluženo.

Najbolji igrač srpskog šampiona Aleksandar Katai bio je "tas na vagi" i u ovom susretu. Pogodio je majstorski u 26. i 73. minutu, dok je Slobodan Urošević samo na kratko u 62. minutu oživio nadu navijača crno-bijelih da mogu do prvog trofeja poslije pune tri godine.

Na kraju je pobjeda Crvene zvezde mogla da bude i ubjedljivija. Partizan nije imao odgovor na drugi gol Kataija, pa su domaći do kraja stvorili više šansi i mogli su preko Ivanića i do trećeg, četvrtog gola...

Zvezda je povela u 26. minutu pogotkom Kataija nakon "rupe" u veznom redu Partizana koja je nastala izlaskom Jevtovića. Dobio je loptu od Srnića i majtorski šutirao u rašlje Stevanovića, dok su crno-bijeli povremeno prijetili, ali bez konkretnog učinka. Uzalud su bili njihovi prodori po bokovima sa kojih je Zvijezdi pretila najveća opasnost.

Crno-bijeli su do izjednačenja došli kada je Lutovac u 62. centrirao sa desne na lijevu stranu za Uroševića, odakle je bek Partizana sjajno šutirao, ali nije to doneijlo potrebnu injekciju energije gostima.

Zvezda je imala više snage, dočekala je sjajan pas za Kataija u 73. minutu, nakon kiksa Miletića. Pretrčao je Lutovca, pa obišao Stevanovića i potom zatresao praznu mrežu crno-bijelih. Tako je Zvezda došla do gola za pobedu koji je donio novi trofej na "Marakanu".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

20:08

Pogledajte proslavu!

Pogledajte

00:37
Proslava
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

19:59

KRAJ!

Crvena zvezda je savladala Partizan u finalu Kupa Srbije 2:1 (1:0) golovima sjajnog Aleksandra Kataija. To je druga uzastopna dupla kruna za tim Dejana Stankovića.

19:58

90+4' - Ivanić!

Neverovatan promašaj Mirka Ivanića u kontri... Vukao je dugo loptu Ben, video je Ivanića da dolazi iz drugog plana, nameštao se dugo igrač Zvezde i očajno šutirao.

Preko gola, na tribine! Minut kasnije još jedan veliki promašaj fudbalera Zvezde...

19:54

90' - Još šest minuta!

Žuti karton sada za jednog fudbalera Partizana sa klupe, zbog burnog reagovanja na sudijsku odluku.

Igraće se još šest minuta!

19:51

88' - Ima li Partizan odgovor?

Utakmica ulazi u završnicu i očekuje se potpuna ofanziva Partizana, sada imaju dvojicu napadača na terenu, a očekuje se da Natho šalje lopte za njih...

19:45

82' - Još promena!

Stanojević očigledno nije zadovoljan igrom Holendera, zamenio ga je Milovanović, dok mladi Jović ulazi umesto Jojića. Na drugoj strani je Krstičić ušao umesto Kataija.

19:35

72' - GOL! KATAI! 2:1!

Crvena zvezda ponovo vodi na "Marakani" i ponov je strelac Aleksandar Katai.

Bila je to izvrsna lopta u prostor za "Magika", ispao je Nemanja Miletić, a nakon što je istrčao sam pred Stevanovića - odlučio je da ga obiđe. Uklizao je Urošević, ali već je bio u mreži...

Pogledajte

00:18
Katai gol
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

19:30

67' - Stanković menja formaciju!

Zvezda odustaje od igre sa trojicom štopera pošto izlazi Pankov, a na terenu je sada Ben. Odmah potom lopta u prostor za Kataija koji je probao iz "mrtvog ugla" da pogodi, ali to ide pored gola.

U međuvremenu žuti karton zbog udaranja Vujačića dobija Pavkov.

19:24

61' - GOL! 1:1! UROŠEVIĆ!

Dugo je letela lopta sa leve na desnu stranu, a dočekao ju je Slobodan Urošević koji je šutirao odlično. Pogodio je dalji ugao gola Borjana, koji se bacio, ali nije "skinuo" loptu, tako da je Partizan izjednačio na "Marakani".

Veliko slavlje Stanojevića, sad nas čeka drama!

Pogledajte

00:20
Crno-beli izjednačili
Izvor: TV Arena sport
Izvor: TV Arena sport

19:23

60' - Tri promene!

Malo dešavanja u nastavku, a sada opet menja Stanojević. Natho mora na teren i menja Lazara Markovića. Očigledno se oporavio, ali nije bio spreman za čitav meč.

Menja i Stanković, ponovo neprimetnog Ohija menja Pavkov.

Izvor: MN PRESS

19:20

UVREDE ZA PIKSIJA!

Navijači Crvene zvezde su na poluvremenu imali poruku za selektora Dragana Stojkovića. "Sajonara", poručili su jednoj od svojih zvezda.

Pogledajte

00:22
Delije vređaju Dragana Stojkovića Piksija
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

19:14

46' - Idemo dalje!

Na poluvremenu još jedna izmena u Partizanu - Lutovac menja Miljkovića, još ofanzivniji Partizan.

18:53

45+3' - GUŽVA!

Malo pred odlazak na poluvreme došlo je do koškanja Slavoljuba Srnića i Rikarda Gomeša, a potom i Lazara Markovića. Njih dvojica su se gurali, umešali su se i ostali fudbaleri dva tima, nakon čega je sudija Milanović odlučio da pokaže dva žuta kartona.

Opomenuti su Gelor Kanga i Lazar Marković.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

18:49

45' - Opasno, ali ofsajd!

Lepa akcija Markovića i Gomeša, nakon kog je bivši fudbaler Liverpula šutirao, pravo u Borjana, ali je potom podignuta ofsajd zastavica. U nadoknadi vremena igraće se još tri minuta.

18:45

42' - Opasno!

Partizan je opet napravio problem na desnoj strani, prošla je lopta kroz kazneni prostor, izbacio ju je na kraju Gajić, ali dosta muke Zvezda ima sa Markovićem i uopšte branjenjem bokova.

18:41

38' - Katai!

Sjajan skok Kataija posle kornera Kange, nadskočio je Miletića, ali sada je Stevanović na mestu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:41

36' - Miljković!

Najbolja prilika za Partizan na meču. Pobegao je Menig po levoj strani, zavrnuo na drugu stativu gde je čekao Miljković, šutirao je iz prve, ali brani Borjan.

Stanojević odmahuje glavom u neverici...

18:39

34' - Deki pobesneo!

Trener crveno-belih dobio je žuti karton pošto je ušao u polemiku sa glavnim sudijom, zbog nedosuđenog faula nad Kangom, a to mu arbitar nije oprostio.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

18:38

28' - Miletić povređen!

Solidnu šansu imala je Zvezda nakon gola, ali je Miletić izbio ispred Kataija i potom se povredio. Usledila je kratka pauza tokom koje su se igrači osvežili.

18:28

26' - GOOOL! KATAI! 1:0!

Mirno, mirno, a onda bomba najboljeg igrača Crvene zvezde na Marakani.

Srnić je lepo odložio loptu za "Magika" koji je imao prostora da se namesti na udarac, a pogodio je idealno. Pravo u rašlje gola Nemanje Stevanovića.

Čini se da je Partizan dosta izgubio izlakom Jevtovića, tačno tu je nastala "rupa".

Pogledajte

00:14
Katai pogodio na Marakani!
Izvor: TV Arena sport
Izvor: TV Arena sport

18:26

23' - Menja Stanojević!

Zbog povrede mora da izađe Marko Jevtović, a umesto njega na teren ide znatno ofanzivniji Filip Holender. To verovatno znači da će se Jojić povući u vezni red.

18:23

20' - Rikardo!

I dalje bez velike šanse na meču, Rikardo je sada dobio loptu u kontri i sa preko 25 metara je probao iz prve da pogodi Borjanov gol, ali to nije bilo naročito uspešno...

Na povredu se žalio Aleksandar Dragović, ali Stanković može da odahne, vratio se u igru.

18:20

17' - Nije sve faul!

Mladi sudija Miloš Milanović pušta za sada igru, ne svira baš svaki kontakt, što se nije dopalo fudbalerima dva tima, ali je donelo makar malo pojačanje ritma.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:14

11' - Ohi!

Prva šansa za Zvezdu na meču - i to iznenada. Gajić je poslao lob pas za Ohija koji je između Miletića i Vujačića uspeo da dođe do lopte, ali je na vreme istrčao i Stevanović.

Uspeo je da uhvati loptu ispred napadača Zvezde koji se nameštao za šut.

18:09

6' - Marković!

Loš poprečni pas koji je presekao Urošević i dugo vukao loptu, ali pokušaj Lazara Markovića nije bio naročito opasan. Probao je da lobuje Borjana i to se nije završilo slavno, lopta je završila preko gola.

18:06

3' - Opasno...Ofsajd!

Marković je dobio loptu u prostor i pokušao je da iznenadi Borjana, ali je lopta išla previše paralelno sa gol-linijom. Nakon toga se oglasio i pomoćni sudija i pokazao da je bio ofsajd.

Ovo je trofej koji čeka osvajača Kupa!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:03

1' - Meč je počeo!

Navijači sa južne tribine su upalili baklje, ali dim ne ide na teren. Igra se!

18:02

Na stadionu je i Piksi!

Dobro znamo i koga će selektor Srbije gledati na "večitom" derbiju...

18:02

Počinje!

Navijači crveno-belih su uz lepu koreografiju pozdravili svoje ljubimce po izlasku na teren, da bi se potom, kao što nalaže tradicija u Kupu Srbije, čula himna "Bože pravde".

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

17:40

Ovako je trenutno na "Marakani".

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

17:28

Na pola sata pred derbi...

I dalje vrlo mala poseta!

Izvor: Arena Sport/Screenshot

17:20

Stižu i Delije!

Pogledajte

00:24
Delije pristižu na Marakanu
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

17:13

PORUKA STANOJEVIĆA PRED DERBI!

"Duga sezona, fali nam taj trofej da bi zaokružili sezonu na jedan pozitivan naćin. Naravno Partizan uvek igra napadački, izaći ćemo visoko i pokušaćemo da napadnemo. Rikardo je pod injekcijama, igraće, dobar je. Natho je još u problemu ali je tu sa ekipom. Ne počinje utakmicu, ali biće u takmičarskom ritmu", rekao je Stanojević.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

17:11

PORUKA STANKOVIĆA PRED DERBI!

"Moraš da imaš mentalnu snagu i da imaš mentalnu snagu. Da se ne ponavljam kako je to išlo, koliko je bilo teško i kako su to momci herojski izneli. Osvajanje ove titule je najbolji motiv da sada uzmemo trofej. Da smo isrpljeni i mentalno i fizički sigurno jesmo, ali 90, 120 koliko god bude trajala bićemo spremni da odgovorimo. Imamo večitog rivala za protivnika, protivnik koji je isto odigrao dobru sezonu, čvrst i jak protivnik. To je pokazao u poslednjem derbiju kada nismo znali da odgovorimo na njihovu igru, isto tako se njima desilo kada su izgubili 2:0. Iznenađenja uvek postoje, ali mi smo spremni na bilo koje", rekao je Stanković i zaključio:

"Jeste, utakmica koja nema popravni. Nokaut sistem, ko pobedi uzima trofej. Finala su lepa, finala su teška. Duge lopte, dueli, želja, volja, sve to donosi prednost".

Izvor: TV Arena sport/screenshot

17:02

Slaba poseta!

Na sat vremena do utakmice vrlo malo navijača...

Izvor: TV Arena sport/screenshot

16:59

IZNENAĐENJE?

Dejan Stanković odlučio je da na teren pošalje tim u formaciji sa trojicom štopera, što je suprotno najavama. Iznenađenje je što u startnoj postavi nema Sekua Sanoga, najboljeg zadnjeg veznog ekipe, a umesto njega na teren će Radovan Pankov koji će pojačati zadnju liniju.

Kod Partizana nema iznenađenja, Natho je ostao na klupi, dok se Rikardo oporavio i počinje.

Izvor: MN PRESS

16:52

SASTAVI!

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Eraković, Dragović - Gajić, Srnić, Kanga, Rodić - Katai, Ivanić i Ohi.

PARTIZAN: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Marković, Jojić, Menig - Gomeš.

16:38

Grobari stižu na Marakanu!

16:35

Prvi snimci sa terena!

Pogledajte kako stižu navijači Partizana na utakmicu...

Pogledajte

00:15
Grobari na Autokomandi
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

16:05

Sukob navijača?

Navodno je došlo do manjeg incidenta na auto-putu pre Gazele.

14:31

Ko će igrati za Partizan?

Stanojević je priznao da Natho i Rikardo imaju problema, pa je ovo najverovatniji tim Partizana za meč:

Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Marković, Jojić, Menig - Gomeš.

Izvor: MN PRESS

14:30

Ko će igrati za Zvezdu?

Zvanične sastave očekujemo oko 16.30, a ovo je najverovatniji tim koji će Stanković povesti na teren...

Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić, Kanga - Katai, Ivanić i Ohi.

Izvor: MN PRESS

14:19

Četvrti derbi ove sezone!

Ovo je čak četvrti put da se Crvena zvezda i Partizan sastaju u takmičarskoj 2021/22. U prvom meču u Humskoj nije bilo pobednika (1:1) zahvaljući golu Kataija u finišu, kojim je poništio pogodak Natha, da bi potom u "revanšu" na Marakani slavila Zvezda (2:0) golovima Ohija i opet Kataija.

U poslednjem susretu u prvenstvu, takođe na stadionu Zvezde, nismo videli golove.

Izvor: MN PRESS

14:16

KO ĆE POBEDITI?

Ostalo je nekoliko sati do utakmice, a pozivamo vas da glasate u našoj anketi...

14:15

DOBRO DOŠLI!

Crvena zvezda i Partizan sastaju se i finalu Kupa Srbije od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić", a na MONDU ćete kao i uvek moći da ispratite tekstualni prenos utakmice.

Naš reporter će biti na licu mesta, tako da vas očekuju fotografije, snimci, izjave, prvi utisci...

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Partizan 2:1
  • Zvezda je u prethodnom finalu iz 2021. godine slavila poslije penala
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije